Home Forums Voeding IJzertekort

IJzertekort

Dag allen, mijn vader tobt al een tijdje met zijn gezondheid. Door extreem ijzertekort (HB 4,2) is in 9 mnd al 4x ijzerinfuus toegediend maar geen merkbaar resultaat. Volgend jaar staat er wel een afspraak bij de internist gepland voor verder onderzoek maar dat duurt nog even. Mijn vraag is hier of het mogelijk zou kunnen zijn dat een ijzertekort in combi met eenzijdig voedingspatroon (veel suikers etc) in diabetes kan omslaan. Bvd voor het meedenken.

 • Is het vaststellen van het ijzertekort niet gedaan dmv bloedtests?

  Ik neem eigenlijk aan dat dat iig bij de eerste diagnose van het probleem wel uitgebreid gedaan is.

  Het blijft speculeren maar vanuit die gedachte waren de bloedsuikers op dat moment iig niet zorgwekkend.

  Een slecht voedingspatroon werkt gezondheidsklachten in de hand en daarmee diabetes ook natuurlijk. Op dat moment is alles mogelijk maar staat ijzertekort niet direct bovenaan de klachtenlijst.

  Tot (en na) de afspraak vooral vaak uitnodigen voor gezonde maaltijden! Ik denk dat je dan alles doet wat je kan ;)

  • Gre

  Ik denk van wel. Ik praat uit eigen ervaring.

  Heb zelf idioot laag HB, betathalassemie, en dat heb ik gecompenseerd met veel suiker gebruik mijn hele leven. Dan voel je je weer even lekker en dan kun je de wereld aan. Maar dat gaat dus niet lang goed. Je krijgt zoveel pijnen, spieren, gewrichten, geheugen. Suiker is een killer.

  Ik denk niet dat ik de enige ben die dat op die manier gecompenseerd heeft. Je weet het niet beter, en je komt er pas heel laat achter dat je HB veel te laag is. Als jouw vader het pas dit jaar heeft, dan kan er echter iets anders aan de hand zijn.
  Ik ben zelf niet zwaar, altijd slank geweest, maar wel hoog suikergebruik.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.