Home Forums Corona Ik heb verhoging maar nog net onder de 38

Ik heb verhoging maar nog net onder de 38

Nu met het hele corona gebeuren kan men niet voorzichtig genoeg zijn.

Helaas ja, ik ben roker en drink rustig een biertje als ik dat wil. Niet altijd even gezond natuurlijk. Een paar minuten geleden heb ik mijn temperatuur opgemeten en die is zo’n 37,9

Nu vroeg ik me af of het normaal kan zijn voor mensen met diabetes (type 1) om een hogere lichaamstemperatuur te hebben.

Ik hoest, en heb een lichte pijn in de keel en longen. Dus tja, ik begin me af te vragen of dit door het corona virus zou kunnen komen of dat dit gewoon de gevolgen zijn van het roken.

  • corrus

  Arts bellen!!!

  En als je hierover ongerust bent…
  Gewoon jezelf in vrijwillige Quarantaine gooien.

 • Ben al aan het rondbellen met oa collega’s om deze op de hoogte te stellen. Zal meteen de huisarts en de diabetes verpleegkundige bellen.

  Even tip van mij kant aan andere. Licht family en collega’s zo snel mogelijk in!

 • @theo
  Je hebt, zo te lezen, het belangrijkste gedaan.

  Blijf binnen en vraag iemand anders om boodschappen voor je te doen en die voor de (tuin)deur neer te zetten. Vraag een bankrekening om gemaakte kosten op over te maken of doe een redelijk bedrag in een envelopje en hang dat aan een tasje aan de (tuin)deur.
  Blijf, totdat duidelijk is wat je hebt, in thuis-isolatie.

  Wat je temperatuur aangaat, met 37.9 heb je verhoging. Protocol vroeger was, wat is je temperatuur in de morgen en is die in de avond (flink) gestegen. Iz je temperatuur 37.9 in de vroege ochtend, dan heb je (grote) kans dat je ’s avonds boven de 38 zit en dan koorts hebt. Dat moet je dus melden.
  En waar je andere symptomen op duiden…dat kan van alles zijn van een lichte verkoudheid tot het coronavirus.

  Aan je behandelaar om te beslissen wat er nu moet gebeuren.

  Sterkte en ik hoop dat het een gewone kou is

  • Thanx voor de reactie. Ik hou men op de hoogte!

 • Kleine update. Geen idee of het echt Corona is. Heb wel de symptomen maar ik voel me al een stuk beter als 5 dagen geleden.

  Gelukkig kan ik vertrouwen op de buren voor boodschappen. Het enige wat mij nu nekt is de verveling thuis.

  • Hoi Theo,
   Ik kan je niet helpen met de verveling, maar heb wel een tip voor je mocht je willen stoppen met roken. Ik ben zelf nu al bijna 8 jaar gestopt, en dat is mij gelukt met het hulpmiddel tabex. Je mag met het middel een week doorroken en dan moet je stoppen. Bij de week dat ik door mocht roken, begon ik met een pakje per dag, en de laatste dag rookte ik nog maar 2 sigaretten. Ik had er totaal geen trek meer in. Ik heb daarna nog 2 maanden de pillen door geslikt om er van af te blijven. In principe hoeft dat geloof ik maar 1 maand. Er zijn weinig bijwerkingen. Ik had als enige dat ik ontzettend veel dromen had. Mocht je geinteresseerd zijn: https://www.ikwilstoppenmetroken.nu/stopmethodes/tabex/

   • Thanx voor de info. Ik ben al 2x eerder gestopt. Gaat me deze keer ook wel lukken.

 • OK, ben nu alweer een week aan het werk. Klachten waren snel voorbij. Wat mij frustreert is dat ik enkel bij zware klachten in aanmerking zou komen voor een test. Wij als mensen in de risicogroep zouden hier veel eerder op getest moeten worden. Ik heb het geluk dat ik voor Defensie werk en dat er al testen gedaan gaan worden.

  In mijn mening mag elke diabetici zo snel mogelijk getest worden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.