Home Forums Bloedsuikerwaarden Ik stijg onverklaarbaar 3 uur na elke avondmaaltijd

  • breda

Ik stijg onverklaarbaar 3 uur na elke avondmaaltijd

Goedenavond,
Ik heb bijna 3 jaar diabetes type 1 en ik heb sinds een aantal maanden last van een stijgende bloedsuiker na de avondmaaltijd. Ik spuit 23 eenheden Tresiba als langwerkend en gemiddeld 10/12 eenheden Novorapid met avondeten. Ik zie dat ongeveer na 1,5 uur na het spuiten van novorapid voor avondeten, dat mijn bloedsuiker daalt door de insuline. Echter zie ik elke avond na 3/3,5 uur na eerste hap/novorapid dat ik onverklaarbaar stijg. Ik kan dan zelfs al bijna in een hypo hebben gezeten door de insuline en dan toch nog stijg ik. Voorbeeld: voor het avondeten zit ik op 8.3. Na 12 gespoten te hebben zit ik 1,5 uur later rond de 5,5. Weer 1,5/2 uur later stijg ik naar 14. Zonder iets extra’s te hebben gegeten. Ik ben een beetje radeloos en vpk en internist kunnen mij niet helpen. Ik las op
Internet dat het ook met mijn darmen te maken kan hebben maar weet dit niet zeker. Heeft iemand anders hier last van?

    • Zorua

    Wat vervelend. Jammer ook dat je internist en vpk niet helpen.

    Het is natuurlijk geen medisch advies maar misschien kun je ipv voor de maaltijd, na of tijdens de maaltijd spuiten? Wellicht helpt dat.

  • Je kan last hebben van een vertraagde maaglediging, een complicatie van diabetes. Als het iedere keer voorkomt, kan je bijv 1,5 uur na de maaltijd nog een beetje kortwerkende insuline bijspuiten.

  • Hoi Breda, heb je wel eens overwogen om een insulinepomp te nemen? Hiermee is het namelijk mogelijk om je insuline ‘uit te smeren’ over een groter aantal uren. Dus dat niet de 12 eh in een keer, maar wordt dan afgegeven over bijvoorbeeld een tijdsperiode van 3 uur. Dit helpt bij mij heel goed, zeker bij wat vettere maaltijden zoals pasta.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.