Home Forums Behandelaren Ik wil stoppen met simvastatine

 • Foxy

Ik wil stoppen met simvastatine

Goedemorgen, ik heb Diabetes type 2.
Ik slik hiervoor Metformine en heb het hiermee, voor nu, redelijk onder controle. Mijn Hba1c was 43 afgelopen periode. Mijn bloeddruk is redelijk hoog, hier slik ik ook medicijnen voor waardoor deze nu gemiddeld 135/75 is (ik ben 46 jaar). Tevens slik ik Simvastatine omdat mijn cholesterol 6.4 was (licht verhoogd)

Ik heb niet zoveel bijwerkingen van de Metformine en Hydrochloorthiazide maar des te meer van de simvastatine. Lichte pijntjes in mijn spieren, kort durende zwevende pijnen, ik ben behoorlijk moe de afgelopen periode. Ik wil stoppen met Simvastatine. De dokter is daar geen voorstander van en geeft aan dat ik moet blijven slikken……. Ik ben baas in eigen lichaam maar wat is wijsheid ???
Ik loop inmiddels bij een dietiste om mijn voedingspatroon te bekijken……..

 • Ik heb al jaren neuropathie en daar hoort bij mij stevige pijn in de benen bij. En daarom weiger is de statines. Ik slik wel een voedingssupplement: Choline Innositol. Beiden een onderdeel van de B vitamines. Dit op aanraden van mijn vroegere neuroloog.

   • Rodia1

   Hallo Elly,

   Die Choline Innositol, gebruik jij die om de neuropathie te verzachten?

   Ikzelf heb ook neuropathie, maar dan voornamelijk in mijn voeten, en kan daar maar niets voor vinden.

 • Ik ben wel gestopt omdat ik ook bijwerkingen had misschien is het programma van keer diabetes2 om wat voor jou

  • Bamboe

  Ik vertik het ook om nog statines te slikken. blijk wel medicatie te moeten hebben en gebruik nu al 9 mnd ezetimibe. Gaat een stuk beter. Met de statines had ik elke ochtend het gevoel 40 km te hebben gelopen wat ik helemaal niet kan ! Ben erg blij dat ik van een collega ex gebruiker hoorde dat een deel van mijn pijnen daardoor konden komen en ben wel in overleg! gestopt.

 • Hallo Foxy. Vraag je behandelaar om het medicijn Questran, Dit is een poeder. Het werkt niet zo goed als statines (simvastitine is ook een statine). Het heeft geen bijwerkingen. Ik probeer zelf dit medicijn te combineren met wat extra beweging en goede voeding. de resultaten zijn niet spectaculair maar voor mij net genoeg.

  • henk67

  Hoi Foxy, mijn internist wilde me destijds ook aan een statine hebben.
  Ik heb toen gekozen om eerst rode rijst gist tabletten te proberen.
  Tot nu toe hou ik mijn cholesterol redelijk goed.

  • Rodia1

  Hallo,

  Bij mijn laatste jaarcontrole bleek dat mijn LDL cholesterol weer was gestegen, en niet zo vreemd want ik gebruik al een geruime tijd geen medicatie daarvoor, vanwege ook de vele bijwerkingen die ik ervaarde met die statines.
  Ook overal spierpijn en een afgemat gevoel en om die reden gestopt met al die medicatie.

  Nog een tijdje hiervoor bij de internist geweest, en die zei doodleuk, ach u kunt maar beter de bijwerkingen voor lief nemen om erger te voorkomen.

  Dus ook ik ben nu overgestapt op rode gist rijst capsules, weet nog niet wat dit doet, maar over 1 tot maanden na gebruik maar eens laten onderzoeken.

  Ook werd door mij drogist daarnaast Q10 geadviseerd en goede visolie.

  Nou zo alles bij elkaar een duur geintje, maar ik ga het eerst bekijken met die rode gist capsules.

   • Rodia1

   Even een update.

   Nu na ruim 2 maanden rode gist rijst samen met Q10 te hebben gebruikt zijn alle cholesterol waardes weer op een normaal niveau, en zonder noemenswaardige bijwerkingen.

   Dus voor diegene die van de statines af willen, probeer zelf dit ook maar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.