Home Forums Bloedsuikerwaarden In de avond opeens hoge waarden.

In de avond opeens hoge waarden.

Ben bekend met diabetes type 2 vanaf 2007. Spuit insuline, humalog en levermir.
Altijd heel behoorlijk stabiel. In 2017 kreeg ik de diagnose lymfeklierkanker. Er zat een gezwel van zo’n 30 cm in de lies. Hiervoor een aantal bestralingen gehad. Bij controle eind maart dit jaar met een scan, bleek het gezwel met meer dan 2/3 de te zijn afgenomen. Alle organen werken perfect en alle bloedwaarden waren uitstekend. Op de scan zag alles er verder heel goed uit.
Deze week kreeg ik ’s avonds erge pijn op de borst. Had al snel in de gaten dat dit met de spieren te maken had. ’s Avonds bij het meten van mijn waarden bleek ik op 16 te zitten. Dit is voor mij de allereerste keer dat ik op 16 zit zonder aanwijsbare reden. Heb een aantal eenheden gespoten en de waarde zakte netjes tot onder de tien en bleef ook keurig op die waarde hangen. Gisteravond weer op 16, weer aantal eenh gespoten en het zakte keurig tot 7,5. Vrijdag wel naar de fysio geweest voor de pijn op de borst. Na een goede controle door hem is het sterke vermoeden dat ik last heb van het syndroom van Tietze, is een ontsteking van het gewrichtje tussen de aansluiting rib aan het borstbeen en dit kan heel erg pijnlijk zijn.
Vermoedelijk ontstaan door alle hevige stress bij het hele gebeuren betreffende de lymfeklierkanker. De arts in het ziekenhuis was zo tevreden dat ik pas over een halfjaar terug hoef te komen. Nu ben ik gaan ontspannen en begon de ellende.
Zou dit allemaal de gevolgen zijn van langdurige stress, of zie ik iets over het hoofd?

  • Lijkt me toch nuttig om met je behandelaar contact op te nemen als je bloedsuikers zo gaan schommelen. Het kan stress zijn, maar dat zou dan zich toch wel eerder hebben geopenbaard. Heb je trouwens wel eens aan de FreeStyle Libre gedacht, het continu meten is echt een uitkomst en je bent van dat nare vingerprikken af.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.