Home Forums Bloedsuikerwaarden ineens heftige reactie op koolhydraten

  • AnneB

ineens heftige reactie op koolhydraten

Hallo! ik heb al 17 jaar diabetes. sinds 1 jaar nu opnieuw ingesteld en een FSL. ontzettend blij mee, je krijgt heel veel inzicht (soms iets te veel ;)).
Na het eten van koolhydraten is het aannemelijk dat je BG zal gaan stijgen. maar nu heb ik sinds een week, dat mijn BG als een gek omhoog schiet na de lunch of avondeten (bg7 voor het eten; 1 uur na het eten 17,7). ik heb ook opeens meer insuline nodig dan voorheen. ik heb dit nog nooit zo ervaren, en heb afgelopen tijd ook niets geks veranderd in mijn instellingen/eetpatroon/leefpatroon.
heeft iemand van jullie enig idee waar dit aan zou kunnen liggen? ik hoor het graag!

  • Neen, merkwaardig. Als je een ergens een nog niet ontdekte ontsteking hebt of een injectie met corticosteroïden ga je over de hele linie omhoog en niet alleen na het eten van koolhydraten. Doet je pen met kortwerkende insuline het wel goed? Andere pen proberen? Als je een navulbare pen hebt, zit er wel kortwerkende in? Zelf heb ik een paar jaar terug in mijn langwerkende pen een kortwerkende ampul gestopt. Geeft bijzondere effecten en ook mijn behandelaars konden er niet wijs uit worden. Tot de ampul leeg was en ik het ontdekte. Met schaamrood op mijn kaken heb ik bekend. Of wellicht iets ongemerkt in je eten of drinken geslopen dat anders uitpakt?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.