Home Forums Hulpmiddelen insight pomp of tandem pomp

 • ABC

insight pomp of tandem pomp

Dag pompgebruikers, ik mag (moet) een nieuwe pomp uitkiezen. Ik ben bekend met een pomp dragen, op dit moment heb ik een Medtronic pomp. Ik draag de Dexcom G6 en wil graag een pomp die daarmee communiceert (loopt). Mijn keuze is tussen de Accu Check Insight van Roche en de Tandem Tslim. Insight heeft een zelflerende algoritme (diabeloop), maar daardoor is er wel een extra apparaat nodig wat altijd meegenomen moet worden. De Tandem heeft een vast algoritme, wat na enige tijd dragen van Basal IQ omgezet wordt naar Control IQ. Daarna kan het niet meer teruggezet worden.
Wie heeft deze keuze ook gehad en welke pomp waarom gekozen?
Is het erg dat de Tandem niet meer teruggezet kan worden naar Basal IQ (heeft iemand ervaring)
Ik lees veel over infuussets die knikken bij de Tandem? Ervaringen?
Kortom ik hoor graag plussen en minnen om mijn keuze beter te kunnen maken.
Alvast bedankt voor jullie hulp
Groet ABC

  • amr

  Ik had al jaren de Dexcom in gebruik, en ben voor de Tandem gegaan.
  Ben er heel tevreden mee, nooit problemen met de infuussetjes. Dit is het eerste setje dat ik 3 dagen kan dragen zonder lekkage.
  Had vroeger de Insight, met die infuussetjes had ik meer gedoe.
  Basal IQ is een lachertje, daar wil je echt niet naar terug als je op Control IQ zit. Ook bij Control IQ kun je zelf nog ingrijpen op allerlei manieren, dat vind ik fijn.
  De Insight is een fijn, klein pompje, maar met het Diabeloop systeem heb ik geen ervaring. Klinkt ook interessant.
  Misschien goed om jezelf de vraag te stellen wat je verwacht van de nieuwe pomp en de behandeling.
  Wat vind je belangrijk, wat wil je juist niet?

  • Toya

  Hallo, Eind vorig jaar kon ik kiezen tussen de Tandem en het Diabeloop systeem. Na 4 jaar Medtronic 640G met vaak luchtbelletjes in het reservoir en hoge SG-waardes was het tijd voor een ander systeem. Diabeloop lijkt veel belovend, een zelf lerend algoritme wat na een leer periode ervoor gaat zorgen dat de SG-waardes binnen de grenzen blijven. Op de Facebook Diabeloop gebruikers groep waren aardig wat positieve ervaringen. Ook negatieve maar dat waren er toen minder. Dat gaf de doorslag en op 11 januari heb ik het na een instructie in het ZH in gebruik genomen. De DVK had geen ervaring omdat het pas 1 jaar op de markt is. Roche geeft veel ondersteuning wat ook wel nodig is want ik kan niet zeggen, maar dat is mijn mening, dat ik er onverdeeld gelukkig mee ben. Onverklaarbare nachtelijke hypo’s waarna het alarm van de DBLG afgaat. Dat begint vrij zacht maar zwelt behoorlijk aan. Er verschijnt een ‘advies’ om zoals zij dat noemen, reddingskoolhydraten, te nemen. Hoeveel staat op het scherm. Dan proberen weer in slaap te komen maar de kans dat er nog een alarm komt is reëel. Overdag gaat het redelijk. Ik zou voldoende info inwinnen om tot een afgewogen keuzen te komen. Uiteindelijk zit je er 4 jaar aan vast. Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.