Home Forums Hulpmiddelen Instelweek insulinepomp

Instelweek insulinepomp

Mijn dochter van 14 jaar is deze week overgegaan van insulinepen naar insulinepomp minimed 640g.
Enorme schommelingen, dat hoort bij instellen? De eerste 2 nachten mooie waardes en nu twee nachten BG 20 stijl omhoog.
Geen ketonen.
Mijn vraag is kan dat geen kwaad voor haar al die hypers?
Ik geef het uiteraard door aan verpleegkundige en die stellen het schema bij, maar geen verandering in de nacht nu 2 dagen. Vind het ook knap lastig de pomp te vertrouwen nog.

 • Ja, dat lijkt me moeizaam. Zijn de waarden overdag wel goed? Overigens is een paar dagen hoge uitslagen geen grote ramp, al zal ze zich daardoor ook niet lekker en waarschijnlijk moe voelen.

  • Bedankt voor je bericht, waardes gaan overdag gelukkig goed, soms een uitschieter. Maar vandaag gaat t goed. Ze heeft nog niet zo lang diabetes, vind het allemaal zo spannend !! Als ze hyper heeft schiet ik soms een beetje in de stress, laat het niet merken natuurlijk. Het is het onbekende voor mij wat me onzeker maakt en zeker nu de pomp. Groetjes Cindy

 • Als de waarden overdag wel goed zijn, werkt de pomp in ieder geval. Niet dat er ergens iets verstopt is of de infuusset niet meer op zijn plek zit. Dan is het een kwestie van instellen en dat is proberen en bijstellen. Daar zijn jullie wel een tijdje zoet mee. Eigenlijk blijf je daar altijd mee bezig, zeker als ook nog de hormonen mee gaan spelen. Blijf vooral vragen stellen.

 • Hallo Cindy,

  Heeft je dochter misschien nog laat op de avond een zakje chips gegeten, of iets anders wat langwerkende koolhydraten heeft? En daar niet voor bijgebolust? Dan stijgt inderdaad de bloedglucose gedurende de nacht. De basaalstand van de pomp zal dat zakje chips niet vereffenen, zonder bolus.
  Zelf loop ik hier ook regelmatig tegenaan. Langzame koolhydraten kunnen heel langzaam zijn, zeker in de nacht, vanwege de slaap.

  Draagt ze ook de glucose sensor? Dan zou je het verloop van de glucose gedurende de nacht kunnen zien. Of een extra meting in de nacht inlassen. Maar dat is heel vervelend, vind ik zelf dan.

  Succes ermee !

  • Dankjewel voor reactie,
   Kan ook inderdaad zijn, ze heeft als toetje brownies op, ze is een zoetekauw met diabetes helaas. Ze mag nu 1 zoetigheid per dag van mij.

   Schema is 3x aangepast van verpleegkundige. Nu zitten we aan de andere kant van de medaille met vaker hypo’s op de loer. Ik houd een dagboekje van t weekend bij en overleg dat met verpleegkundige maandag.

   Mvg Cindy

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.