Home Forums Nieuw met diabetes Insulatard ervaringen

 • Mel83

Insulatard ervaringen

Hallo allemaal,
Sinds 2 maanden bekend met Diabetes type 2. Ik heb als langwerkende insuline insulatard gekregen. Ben begonnen met 10eh en zit nu al op 24eh.
Zelf heb ik het idee dat het bij mijzelf niet veel doet. Ik wordt soms nog met een hogere suiker wakker dan dat ik in de avond ga slapen.
Wat zijn jullie ervaringen met insulatard ?

 • Kijk ff in het forum en zoek naar Insulatard. Er is al meer naar gevraagd.

  • Mel83

  Heb gekeken maar lees niet echt ervaringen bij de zoekopties.

 • Hoi,
  Ik heb even mee helpen zoeken en ik kan er ook zo snel niets over vinden. Ik heb het hele bord “Zorg en behandeling” doorgelezen en dat levert niets op. Ook de zoekfunctie van dit forum niet.

  Ik ben net een maand bezig. Ik heb Levemir gekregen omdat ik hypo gevoelig ben. Aanvankelijk zou ik ook Insulatard krijgen. Principe van die twee is wel hetzelfde.

  Ik ben ook begonnen met 10 eenheden en zit vanaf vandaag op 44 eenheden en dat gaat 2x per week met 4 eenheden omhoog, totdat ik de juiste nuchtere bloedsuikerwaarde heb.

  Dus van 10e naar 24e in twee maanden is niet ongewoon?

  Ik merk bij mezelf nu dat het in de eerste weken niets leek te doen en nu opeens beginnen mijn nuchtere waarden te zakken.

  Veel mensen hebben juist ’s nachts hogere suikers. Daar is wel meer informatie over op het bord Bloedsuikerwaarden. Dat vind je door je muis aan de linkerkant op Forumoverzicht te houden.

  Succes!

   • Mel83

   Dank voor je uitgebreide reactie.

 • Ik heb slecht ervaring met Insulatard.

  Is een Insuline die niet langwerkend is. Die maar 16 uur werkt.

  Ga voor Tresiba of toujou

  • Mies

  Ik heb sinds eind november 2015 insulatard, begon op 6 en na ongeveer een klein half jaartje telkens ophogen zit ik nu stabiel op 30 eenh per dag. Daarnaast novorapid bij het eten maar afhankelijk van mijn voeding spuit ik die wel of niet. Bij mij duurde het een tijdje voor ik goed was ingesteld, telkens weer ophogen mijn naar mijn idee weinig effect. Dankzij de positieve steun van de DVK en internist niet opgegeven en nu blij met mijn waardes. Het helpt mij wel om voor het slapen soms novorapid bij te spuiten zodat ik in de nacht wat lager kom en mooie nuchtere waardes heb. Maar dit heb ik pas gedaan nadat ik een week een continue sensor had en ik zag dat mijn waardes in de nacht heel stabiel zijn en niet zakken. Anders had ik dit niet aangedurfd uit angst voor een hypo in de nacht.

   • Mel83

   Ik zit nu ook op 30EH en moet zeggen dat ik met een redelijke bloedsuiker wakker word. Niet meer boven de 10 in iederr geval. Vanochtend zelfs 8,3, dat zijn voor mijn,age waardes.

 • Joh, geweldig!!! Ben blij voor je.
  Voel je je nu ook beter?

  Ik zit inmiddels op 72 eenheden Levemir en 4mg Glimeperide.
  Ik zit nu in een fase dat mijn bloedsuikers niet zakken en dat ik spikes heb, dus opeens, zonder aanwijsbare oorzaak van bijvoorbeeld 9 mmol/l naar 17 schiet en dan een paar uur later weer naar 11. Mijn beste waarden zijn nog in de avond, na de maaltijd. En dan stijgt het weer voor het slapen gaan.

  Ik wacht nu op de afspraak met de dvk, want die weet even niet meer wat ze er mee aanmoet.
  Ik ga vragen om me naar een internist te laten verwijzen.

   • Mel83

   Deze week gaat het redelijk ben gelukkig ook wat minder misselijk.
   Succes met je afspraak bij de DVK, lijkt me niet als je van die schommelingen hebt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.