Home Forums Medicijnen Insuline bewaren met warm weer

Insuline bewaren met warm weer

Hallo,

Met dit warme weer bewaar ik mijn aangebroken insuline gewoon buiten de koelkast, zoals wordt geadviseerd, alleen ontstaan er nu vaker kleine luchtbelletjes in de insuline.

Is dit veelvoorkomend of moet ik iets veranderen?

 • Dit is hetzelfde effect als met een glas water dat een tijdje in de warmte op tafel staat. De luchtbelletjes zijn niet schadelijk, maar zorg dat de insuline niet te warm wordt. Daardoor zou de werkzaamheid kunnen verminderen.
  Let bij het injecteren op dat u niet te veel luchtbelletjes injecteert, want dan krijgt u mogelijk te weinig insuline.

 • Hoi @rodia1

  Het is raadzaam om vóór elke injectie de insulinepen te ontluchten door 2 IE weg te spuiten door tegen de pen aan te tikken en indien je nog steeds luchtbelletjes ziet dit meerdere keren herhalen.

  Bovendien kan de luchtbel in de overgebleven dode ruimte van de injectiespuit nog achter blijven wat slecht/niet zichtbaar is !

  Groet 6feet10

 • Dank jullie voor de info, dus hoeft niet terug in de koelkast.

  Dit deed ik tot voor kort wel steeds en haalde op tijd de insuline uit de koelkast, maar sinds ik Abasaglar gebruik en daar die handleiding doornam kwam ik er eigenlijk achter dat dit dus niet mag nadat deze in gebruik is.

 • Niet mag, niet mag. Het is minder pijnlijk als de insuline niet zo koud is als je spuit. Lantus en ook Abasaglar zijn nogal zuur. Het is voor de in gebruik zijnde insuline niet goed als ze in de volle zon liggen, maar een op een redelijke plek in huis kan het wel. Wordt het in huis wel langdurig te warm, is er als alternatief de natte washandjestruc. Die gebruik ik op reis: plastic zakje om de insuline en dicht maken met clipje. Nat of goed vochtig washandje er om heen, die weer in een plastic zakje dat open blijft. Door de langzame verdamping blijft de insuline koel, zonder dat de rest van de bagage nat wordt. Zo door de tropen en woestijnen getrokken zonder problemen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.