Home Forums Zwangerschap Insuline/glucose-pomp tijdens bevalling

 • KSF

Insuline/glucose-pomp tijdens bevalling

Hoi allemaal!

Ik ben op zoek naar ervaringen van type 1-diabetici die al zijn bevallen. Ik ben 33 wkn zwanger van mn eerste kindje en mijn suikers zijn gelukkig de hele zwangerschap al heel strak. Ik word bij 38 weken ingeleid en nu is het mijn ziekenhuis’ protocol dat ze diabetici standaard aan een glucose/insuline-infuus zetten en de diabetes dus ‘overnemen’. Ik twijfel of ik dit wel wil. Want ik ben zo goed ingesteld en na 20 jaar diabetes weet ik precies waar ik wel en niet goed op reageer. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Was het juist fijn om even ‘pauze’ te hebben van je diabetes of raakte je juist gedereguleerd? Ik hoor het graag! Bedankt,
K

  • Mini

  Hoi,

  Spannend! Succes nog met de laatste loodjes!
  Ik heb 3 bevallingen achter de rug, met type 1.
  Ik kreeg een infuus met glucose. De pomp en m’n waardes liet ik gewoon door mijn man geregeld worden (en uiteraard bemoeide ik me er ook mee). Ging prima, mijn angst was vooral om een hypo te krijgen waardoor ik niets meer zou kunnen (Haha), maar is heel goed gegaan! Ik zou zeker proberen om het wat in eigen hand te houden als je je daar beter bij voelt!

  • San90

  Hii,

  Ik zit net op dit forum en zie jou berichtje.

  Bij deze alvast heel veel succes.

  Bij mijn bevalling 2019 moest ik alles zelf regelen geen infuus niks, ook geen pomp (diabetes sinds 2018).Ik heb zelfs na mijn bevalling 6 weken geen insuline gebruikt omdat ik zoveel hypo’s had. Zelf aangeven wat je fijn vind, helemaal als je zo goed bent ingesteld. Dextro en een sapje werken ook super goed. Mocht dat niet werken kan er altijd een infuus geplaatst worden. Vind je het juist fijn om een pauze te nemen zeker doen!!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.