Home Forums Lichamelijke complicaties insuline ophoping

insuline ophoping

Hallo allemaal,

de afgelopen 9 dagen heb ik enorm te hoog gezeten. Waardes van eerst 12,0 en 14,0 maar daarna echt hoog 20,0. Hoe meer insuline hoe hoger, dus pod vewisseld ( ik gebruik de omnipod). De hoge suikers bleven echter dus bijspuiten met de pen en toch lichtelijk in paniek contact met dvk. Inmiddels at ik niet meer dan een blaadje sla en had continue neuropatische pijnen en sliep ook niet meer. Weer pod verwisseld en nu knalt ie eindelijk naar waarde onder de 10,0 gelukkig. Telkens geen foutmelding gehad maar wel rode harde plekken en irritatie, na 40 jaar insuline spuiten is er bijna geen plek meer wat goed gaat. Het wordt nu serieus een probleem. Ik voel me alsof ik overreden ben door een vrachtauto. Zijn er meer diabeten die dit herkennen?? en ja ik weet dat je de spuitplaatsen/ infusiesets moet afwisselen!! Maar ik krijg nu bijna overal ophopingen .

  • Skitty, ik heb nooit een pomp gehad, spuit al 59 jaar. Ik varieer erg veel, bovenbenen, buik bovenarmen, soms ook onderarmen. Om spuitplekken tegen te gaan heb ik al heel lang een bindweefsel massage apparaatje. Er zijn dus geen spuitplekken.
    Gewone massages zijn ook goed, maar wel vrij prijzig. Toen ik nog werkte deed ik dat.Ik ben ook een keer getape’t. Heeft ook geholpen.

    Als je last hebt van neuropatische pijn kan je Alfa Liponzuur slikken. Werkt prima!

    • Dankjewel Elly voor je reactie!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.