Home Forums Nieuw met diabetes Insuline spuiten op kantoor

 • Paula

Insuline spuiten op kantoor

Sinds 2 jaar spuit ik insuline. Door inregelen en coronaperiode kom ik pas sinds kort weer op kantoor. Nu sprak een collega me vandaag huilend aan, met de vraag of ik niet meer op kantoor wil prikken en spuiten omdat ze bang is voor naalden. Ik was vooral verbaasd om dit verzoek. Heb niet eerder zoiets gehoord. Ik spuit en prik al zo onopvallend mogelijk.

Hebben meer mensen hier ervaring mee / Dit soort vragen gekregen? Wordt dit vaker gevraagd? Is het ongepast om achter je bureau te spuiten in onderbuik?
Hoe langer ik erover nadenk hoe gekker ik haar verzoek eigenlijk vind.

  • Anke

  Lastig, een collega met naaldenangst.Maar je zult toch moeten controleren en insuline spuiten. Op de toilet vind ik niet erg fris. Misschien kun e met haar afspreken dat je met je rug naar de collega gaat zitten bij het prikken en spuiten?
  Ik heb zelf nooit zo’n vraag/opmerking gehad.

  • Ben42

  Je zou vriendelijk naar je collega kunnen zijn en afspreken om van te voren aan te geven wanneer je gaat spuiten zodat je collega dan even kan gaan koffie drinken of iets anders doen.

  Je kunt dus best rekening houden met je collega, maar je mag ook verwachten dat collega’s rekening met jouw houden. Jouw situatie is meer urgent dan die van je collega en vind ik (persoonlijke mening) dat die voorgaat. Dat iemand niet tegen naalden kan is lullig, maar dat iemand regelmatig een naald in zichzelf moet zetten is lulliger.

  Ja soms hebben mensen moeite met spuiten, bloed (b.v. een vingerprik), vervangen van infuussets, inderdaad vervelend, meestal als je uitlegt dat dit voor jouw van levensbelang is hebben ze wel begrip. Mensen die hiervoor geen begrip kunnen opbrengen en dit jouw persoonlijk probleem vinden (kom ik nooit tegen), die hebben ook het recht om het vervelend te vinden.

  Eventueel vraag de de persoon in kwestie of die met je zou willen ruilen, om daarmee aan te geven dat je het zelf ook niet zo leuk vind.

  En helaas is het zo dat mensen belangstellend zijn, bijzonder meelevend, maar dat als ze even ruimte voor je moeten maken of even moeten wachten, ze je maar knap lastig vinden. In mijn omgeving komt dit gelukkig maar hoooogst zelden voor.

  Sterkte,
  Ben

 • Als er collega’s op mijn lip zaten, draaide ik me om. Dan moeten ze toch wel erg veel moeite doen om een naald te zien. Als dat in in bijv. een kantoortuin niet mogelijk is, kan je vragen of die collega even koffie of thee gaat halen.

  • elleke

  Wat een triest verhaal. Hopelijk gaat ze zelf nooit wat mankeren. Ik heb dit nooit meegemaakt in mijn 50 jarige diabetes leven.
  Persoonlijk vind ik dat je gewoon op je werkplek moet kunnen prikken. Kan er geen leuke plant tussen jullie in komen staan, dan hoeft ze niet te zien dat jij prikt. Maar ze kan zich ook op haar werk richten, ze hoeft niet te kijken. Jij wel. Sterkte

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.