Home Forums Bloedsuikerwaarden Insuline werkt niet meer goed: herkent iemand dit?

 • josmal

Insuline werkt niet meer goed: herkent iemand dit?

Ik heb een pomp en spuit bij met een pen novorapid.
Heb periodes dat het goed gaat maar heb ook periodes dat ik kan blijven spuiten maar dat de waarde maar omhoog blijft gaan. Wat ik dan ook doe, er gebeurt uren niets. Gevolg is dat ik uren lang hoge waardes heb. Ze hebben nu ook metformine erbij gedaan maar zelfs dat help niet. Wat ik ook doe, ik spuit dan zoveel eenheden, soms over de 200 ml. Ik word er gek van. Ook volg ik een koolhydraatarmdieet. Het ziekenhuis heeft er niet goed antwoord op, alleen dat ik super resistent ben. Ik heb van alles geprobeerd, op verschillende plaatsen naaldje geplaatst. Ik zelf heb het idee dat mijn lichaam deze insuline niet meer pakt. Het ziekenhuis wil me geen andere soort geven, ze zeggen dat ze allemaal hetzelfde werken. Zijn er meer mensen hier die dit herkennen??

 • Herkenbaar, zie mijn geplaatste topic bericht op het forum

  Sterkte

  • BertR

  Josmal, je zal waarschijnlijk 200 eh bedoelen en geen 200 ml.
  Ik ben ook zeer insulineresistent en dat resulteert op sommige dagen in ongeveer 50% meer insulinegebruik. Voor mijn situatie werkte metformine ook niet. Wel heb ik geconstateerd dat naar mate er meer vet in maaltijden zit, het insulineverbruik beduidend hoger moet zijn om, veel langzamer dan verwacht en gewenst, een hyper omlaag te krijgen.
  Als je geen voelbare spuitplekken hebt dan zit er denk ik niets anders op dan nagaan of er mogelijk een relatie is tussen de mate van resistentie en voeding.
  Vanwege de moeizame regeling heb ik de 2/4/6-regel links moeten laten liggen toen ik nog met de pen spoot. Tegenwoordig regelt OpenAps mijn insulinepomp en gaat er soms binnen één uur 2-3 eh extra insuline extra in om de resisentie te lijf te gaan.

  Groet,

  Bert

   • josmal

   hoi bert

   sorry voor de erg late reactie klopt bedoel 200Ml of meer ik herken inderdaad wat je zegt bij een vette maaltijd kost het meer moeite om de waarde om laag te krijgen soms kun je aan het bij spuiten blijven zonder dat de waarde dan om laag gaat
   vraagje hebben ze jou toevallig ook voor gesteld om over te stappen op ozempic behandeling?

   mvg

  • BertR

  Dag Josmal,
  Nee, ik gebruik Fiasp. Dat is een zeer snel werkende insuline. Voorts maak ik gebruik van een doe-het-zelf dynamische regeling voor mijn insulinepomp. Dat is voor mij de enige manier om de sterk wisselende insuline resistentie te kunnen beheersen. Doorgaans gebruik ik ongeveer 58 eh per dag, maar er zijn ook dagen van 110 eh.
  Doordat de CGM elke 5 minuten nieuwe glucosewaarden doorgeeft aan de app die de pomp bestuurt, worden de perioden van ernstige resistentie aanzienlijk bekort.
  Met de hand bijspuiten is vrijwel ondoenlijk, want dan ben je een groot deel van de dag niet met je hoofd bij andere zaken.

  Groet,

  Bert

   • josmal

   Hoi bert

   ik herken wat je zegt sommige dagen gaat het redelijk met de instellingen maar zijn dagen kan je onderhand spuiten wat je wilt en gaat het gewoon niet omlaag heb nu een sensor die het ook continue meet waardoor als de waarde maar iets om hoog gaat krijg ik een melding zodat ik gelijk het bij kan stellen wand als de waarde boven de 20 uit komt is het niet meer na beneden te krijgen.
   ik ben gisteren met het nieuw middel begonnen ozempic dat is soort darm hormoon spuit je 1 keer per week en samen met langdurige werkende insuline moet het beter gaan en zou je zelfs van de pomp therapie af kunnen maar daar twijfel ik wel beetje aan als je zoveel spuit maar ben benieuwd of het gaat werken je word er weer insuline gevoeliger van zeggen ze over dit middel het is wel een hele omzetting de pomp therapie word af gebouwd als het middel ozempic zijn werk gaat doen we beginnen met een lage dosering wat je op bouwt in 4 maanden waarna als goed gaat je alleen de ozempic spuit 1x per week heb samen met lang werkende insuline per dag ik ben benieuwd of het gaat werken bij mijn dat zou wel meer rust geven.

  • selena

  Wanneer je bepaalde medicijnen tegen geestelijke klachten slikt en slaapmiddelen gebruikt, gaat je suiker nooit omlaag.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.