Home Forums Bloedsuikerwaarden insuline werkt te langzaam en ook werkt het pas nadat het uitgewerkt moet zijn.

 • devos

insuline werkt te langzaam en ook werkt het pas nadat het uitgewerkt moet zijn.

hallo
in de ochtend word ik vaak wakker rond de 11. ik gebruik geen langwerkende insuline meer.dit veroorzaakte vooral in de ochtend neuropatische pijn.vreemd genoeg nadat ik gestopt was met de langwerkende insuline werd het hba1c ook lager.vanochtend werd ik wakker met 11.3 ik heb toen 25 eenheden apidra gespoten (ik heb ook novorapid gebruikt wat bijna hetzelfde werkt) na 71 minuten zonder te eten was het 10.8 geworden.dan na 49 minuten was het 9.4 geworden en toen 12 minuten later 8.4 toen pas ben ik gaan eten ik had ook 500mg metformine ingenomen na het wakker worden.
ik gebruik al 13 jaar insuline.en wat er toen al in het begin gebeurde,was dat de insuline na ongeveer 4 uur pas begon te zakken nadat het eigenlijk al bijna uitgewerkt moet zijn. de internisten snappen het niet. de hoop is nu gevestigd op fiasp en metformine xr dat is metformine met vertraagde afgifte (werkt rond de 7 uur)
wie heeft dit ook meegemaakt en/of er iets over gehoord/gelezen. wat zou het kunnen zijn???

  • Antje

  Hoi Devos,
  Ik ben sinds een paar dagen overgestapt op fiasp, dus nog niet veel ervaring, maar het lijkt erop dat ik nu inderdaad kort voor het eten kan spuiten in plaats van een half uur tot drie kwartier vantevoren. Ik zou het dus zeker proberen als ik jou was. Over je langwerkende insuline: Ik gebruikte tot een week of zes geleden Lantus. Om andere redenen ben ik overgestapt op tresiba, en mijn stijfheid en spier- of gewrichtsklachten en pijn in mijn voeten zijn verdwenen. Ik verdenk de lantus van het veroorzaken van die problemen. Als jouw langwerkende insuline ook lantus was zou je kunnen overwegen om een andere insuline uit te proberen.
  Succes!

   • devos

   ik mag al een hele tijd geen 24 uurs insuline meer gebruiken.sinds ik met statines ben gestopt is het stijve en pijnlijke gevoel in de benen en voeten voor 90% verdwenen(ik gebruik nu ezetimibe 10 mg i.p.v.statines) en ook ben ik apidra gaan gebruiken i.p.v. novo rapid. heel raar maar als ik het ultrasnel werkende apidra voor het slapen gaan in een vette plek op de bovenbenen spuit (6-10 eenheden)of de achter/zij kant van de rug de waarden bij het wakker worden wel zijn gezakt naar 6-7!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.