Home Forums Bloedsuikerwaarden Insulinepomp Accu-Chek Spirit Combo

Insulinepomp Accu-Chek Spirit Combo

Ik ben heel benieuwd naar gebruikerservaringen van de Accu-Chek Spirit Combo ivm aanschaf ervan.

  • BJMG

  Beste Hoenderboom,
  Deze pomp bevalt mij goed. Ben al aan mijn 3de. De Combo heeft een afstands bediening, tevens bloedsuiker meter met calculator erin. Handig zijn de goed voelbare knoppen voor een snelle bolus. Kun je doen zonder op de pomp te kijken en zonder afstands bediening. De batterij gaat lang mee. Bij mij gemiddeld 6 weken, maar ik heb niet zoveel insuline nodig.
  Heb bewust niet voor de nieuwere versie gekozen, de zgn Insight pomp, die zoals een mobiel iedere 2 dagen opgeladen moet worden.
  Succes met je keuze.

 • Dank je voor de vlotte reactie.
  Ik begrijp dat je de afstandsbediening niet nodig hebt. Gebruik je het wel voor bloedsuikermetingen? Ik heb nu nog de Mobile en die is erg gemakkelijk. Hoef je niet steeds strips uit een potje te halen (ivm neuropathie)
  Hoe gaat het vullen van de patronen en het plaatsen ervan in de pomp? Is dit gebruiksvriendelijk?
  Met vriendelijke groeten
  Bij voorbaat dank

  • BJMG

  Beste Hoenderboom,
  Ik gebruik de afstandsbediening voor iedere maaltijd voor het meten van de bloedsuiker. Dan wordt bij het bolus advies de actuele bloedsuiker en de nog actieve insuline meegerekend.
  De strips zitten in een potje van 50 stuks.
  Ampul verwisselen gaat makkelijk al vind ik het vullen(zonder luchtbellen) lastig
  De Insight heeft als voordeel, voorgevulde ampullen, die er zo ingeklikt kunnen worden, echter alleen voorgevuld met Novorapid insuline.
  Maar kun je geen demonstratie bij de diabetes verpleegkundige krijgen? Toen ik over ging op de pomp kreeg ik de toen in gebruik zijnde pompen gedemonstreerd (2 soorten)
  Bij mijn laatste aanvraag een demonstratie ook gehad van de Insight en de Omnipod.
  Op internet kun je van alle pompen demonstratie filmpjes vinden.
  Succes

  • Dag,

   Veel dank voor de reactie.
   Vanzelfsprekend is er het contact met de diabetesverpleegkundige, de vertegenwoordigsters van Roche en zijn er de filmpjes, maar de praktijkervaringen van gebruikers zijn m.i. een belangrijke aanvulling.
   Al oriënterend heb ik al wel gemerkt dat het vullen van de ampullen en de losse bld-suikerstrips als lastig ervaren kunnen worden; zeker voor mensen met neuropathie.
   De huidige D-tron met Mobile is erg gebruiksvriendelijk, maar gaat verdwijnen, helaas. Liever zou ik deze pomp aanhouden.
   Voor mij is het een zoeken naar de meest handige pomp en bld-suikermeter.

   Alle reacties zijn welkom
   Bij voorbaat hartelijk dank.

 • De pomp bevalt mij ook uitstekend. betrouwbaar, makkeliijk te bedienen met de afstandbediening/glucosemeter. Wel tjidig de batterijen vervangen, anders duurt het sosm lang voordat de afstandbediening en de pomp met elkaar communiceren.
  Ik gebruik nu mijn tweede combo, tussendoor een ander merk gebruikt, maar ben blij weer op de combo terug te zijn.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.