Home Forums Verzekering en vergoeding Insulinepomp met sensor vergoed?

Insulinepomp met sensor vergoed?

Weet iemand of de insulinepomp met sensor wordt vergoed?

Groetjes

 • Hallo Miranda,

  Op zo’n korte vraag een iets uitgebreider antwoord:
  Vraag het aan je behandelaar. Je moet kijken wat voor jou de beste behandeling is.
  En een sensor krijg je niet zomaar, daarvoor moet je aan een aantal criteria voldoen. Succes

 • Hallo Miranda,
  Ik begrijp goed dat je geholpen zou zijn met een CGM. Helaas zijn zorgverzekeraars allesbehalve scheutig met het verstrekken van sensors. Vergoeding geldt alleen voor mensen die voldoen aan strikte voorwaarden.

  Een internist zal een aanvraag indienen als de aanvrager voldoet aan de voorwaarden die gesteld worden: het gaat daarbij om kinderen die moeilijk zijn in te stellen, vrouwen die zwanger zijn, en mensen die de bloedglucosewaarden moeilijk binnen de normaalwaarden kunnen houden en daardoor voortdurend ontsporen (bijvoorbeeld door hypo-unawareness) en een HbA1c waarde hebben die langere tijd boven de 8% (64 mmol/mol) ligt.

  Zorgverzekeraars stellen een aantal sensoren ter beschikking aan een ziekenhuis. Dit betekent dat ziekenhuizen een beperkt aantal van deze apparaten heeft om toe te wijzen aan de patiënten waarvan de internist vindt dat hij/zij die nodig heeft. In dit geval geldt de op=op regel; een zorgverzekeraar gaat niet meer sensoren verstrekken aan het ziekenhuis dan van tevoren afgesproken.
  Uw werkgever kan hier niets in betekenen, tenzij er argumenten aangevoerd kunnen worden die de internist kunnen overhalen een sensor ter beschikking te stellen. Ik ken een vrachtwagenchauffeur die een sensor heeft gekregen omdat hij anders zijn baan zou kwijtraken. In dit geval heeft economisch belang dus meegespeeld in het nemen van een besluit. Mijn advies: overleg met je internist en leg de urgentie uit.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.