Home Forums Oproepen Interview over gepersonaliseerd voedsel advies

Interview over gepersonaliseerd voedsel advies

Beste Lezer,

Mijn naam is Naomi van Leeuwenstijn en ik ben een master student aan de universiteit Utrecht. Samen met twee medestudenten doen wij een onderzoek voor het bedrijf “Clear” dat gepersonaliseerd voedsel advies geeft op basis van persoonlijke glucose levels. Wij willen dit concept verbeteren, en wij zouden daarom graag in contact komen met mensen met diabetes.

Concept Clear
Clear is een bedrijf dat via een app gepersonaliseerd voedseladvies geeft op basis van glucose levels die gemeten worden door een glucose sensor. De gebruikers van de app geven zelf aan wat ze die dag gegeten hebben en hier wordt door middel van het analyseren van de persoonlijke glucose reactie op de maaltijd een “Food Score” aan gegeven. Deze Food Scores kunnen voor hetzelfde product per persoon verschillen, waardoor bijvoorbeeld een banaan voor de een heel goed kan zijn en voor de ander minder goed. Naast erfelijke factoren wordt deze score ook beïnvloed door levensstijl factoren, waaronder slaap.

Doel van het onderzoek
De app werkt al goed en heeft meerdere diabetespatiënten geholpen met het afbouwen van medicatie. Wij willen de applicatie verder verbeteren door een indicator voor slaap te vinden die toegevoegd kan worden in het persoonlijk voedsel advies. Hierdoor zal de gepersonaliseerde Food Score voor maaltijden specifieker worden en kunnen de glucose levels nog beter gereguleerd worden.

Zou u ons willen helpen?
Om dit onderzoek goed te kunnen doen vinden we het erg belangrijk om te luisteren naar diabetespatiënten. We zijn erg benieuwd naar uw wens en mening over gepersonaliseerd voedsel advies en het gebruik van een app.

Daarom zouden we graag met u een gesprek aangaan waarin we u enkele vragen kunnen stellen. Dit zou ongeveer een uur van uw tijd kosten. Dit kan in het echt, of op een ander online platform. U kunt meedoen aan het onderzoek als u ouder bent dan 18 jaar en diabetes type 1 of 2 heeft.

Als u mee wilt doen kunt u contact met ons opnemen via n.f.d.vanleeuwenstijn@students.uu.nl. Hier kunt u ook terecht als u nog verdere vragen heeft.

We bedanken u vriendelijk voor het lezen van deze oproep en uw eventuele deelname!
Vriendelijke groet,
Naomi van Leeuwenstijn

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.