Home Forums Oproepen Interview over het zelf meten van bloedsuiker, om de zorg te verbeteren

Interview over het zelf meten van bloedsuiker, om de zorg te verbeteren

Het onderzoeksinstituut Nivel is (tegen vergoeding) op zoek naar thuiswonende mensen met diabetes die zelf hun bloedsuiker meten en te maken hebben (gehad) met wijkverpleging. Diabetes hoeft hierbij niet de voornaamste reden te zijn voor het krijgen van wijkverpleging. Ook zoeken we mantelzorgers van mensen met diabetes, om hun ervaringen te delen.

Achtergrondinformatie bij deze oproep
De beroepsorganisatie Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) houdt zich bezig met het ontwikkelen van richtlijnen voor de wijkverpleging. Een richtlijn geeft aanbevelingen en beschrijft hoe de zorg voor een bepaalde groep zorgvragers er het beste uit kan zien. Richtlijnen moeten helpen om de zorg nog beter te maken. Op dit moment overweegt V&VN om een richtlijn te laten ontwikkelen voor de wijkverpleging over de zorg bij mensen die zelf hun bloedsuiker meten.
V&VN wil eerst weten welke ervaringen en mogelijk ook knelpunten er spelen in de zorg voor thuiswonende mensen met diabetes die zelf hun bloedsuiker meten. Op basis daarvan kan V&VN beter besluiten of er een nieuwe richtlijn moet komen.

Wilt u meedoen aan een interview?
Om dit te onderzoeken voeren wij vanuit het Nivel binnenkort interviews uit met thuiswonende mensen met diabetes die zelf hun bloedsuiker meten en die te maken hebben (gehad) met wijkverpleging. Ook zoeken we mantelzorgers van mensen met diabetes waarbij zelfcontrole van de bloedsuiker aan de orde is. Bent u zo iemand en wilt u uw ervaringen met ons delen? Het interview vindt plaats in oktober of november, op een voor u passend moment en duurt ongeveer een half uur. U kunt zelf kiezen tussen een telefonisch interview of een interview via beeldbellen.

Zou u geïnterviewd willen worden? Mail dan naar s.noorland@nivel.nl [Sofie Noorland]. Als blijk van waardering voor de deelname aan een interview ontvangt u een cadeaubon van 50 euro.
Alvast bedankt voor uw reactie!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.