Home Forums Psychische klachten Intimiteit

Intimiteit

Dag medeforummers,

Man heeft diabetes type 1.
Wij zijn 3jaar samen.
Betreft intimiteit is het nooit een hoogstandje geweest, mede door gebrek aan energie en vermoeidheid van zijn kant.
Zijn libido is zeer laag.
Het ging wat op en af, maar de laatste tijd wel heel erg af, zo erg af dat het nu echt een impact heeft op onze relatie.
Hij heeft gewoon geen behoefte aan intimiteit, en dat mis ik vreselijk bij hem.
De 1e stap is dat zijn testosteron getest wordt.

Zijn wisselende suiker level heeft uiteraard hierin ook veel invloed op.
Het maakt hem doodmoe, en de energie is er dan niet.

Is dit bekend bij jullie?

 • Heel vervelend. Kan idd op allerlei manieren te maken hebben met diabetes. Als je niet lekker ingesteld bent voel je moe, en dan heb je geen zin.

  Het kan ook een erectieprobleem zijn. Diabetes kan de bloedvaten in de penis beschadigen, en dan krijg je een minder goed een erectie. Een statine kan op de lange duur de zaak ietsje verbeteren, maar ik zou ook een experimenteren met tadalafil. De internist kan het voorschrijven.

   • daven

   Een statine zou ik niet aanraden ,dit zorgt voor spierafbraak !😉
   Zou eerder l’arginine nemen of maca (schijnt ook goed te zijn ,maar hier heb ik geen ervaring mee )

   Zou eerst even zijn testosteron level afwachten ,als dit laag is kun je slikken wat je wil ,denk niet dat het dan iets zal helpen .😇😇😇 (hormonen zijn sterk spul 😜)

   • Je hebt gelijk Daven, dat er nog andere middelen zijn. L’argine kende ik niet.

    Of statines de nadelen hebben die je zegt betwijfel ik. Als aderverkalking de boosdoener is dan wil je daar wel wat aan doen denk ik. Maar ik heb natuurlijk geen idee wat er aan de hand kan zijn.

    Iig als het aan het gereedschap ligt zijn allerlei dingen je kan proberen. Maar diabetes kunnen de pret ook op andere manieren drukken.

  • daven

  Met een statine los je het bestaand probleem niet op ,de aangedane schade blijft .Het zou evt verergering kunnen voorkomen(maar heeft ook zoveel nare bijwerkingen ) ,maar denk eerder dat je moet denken aan een vaatverwijder .(in welke vorm dan ook )

  Diabetes is gewoon een kolere ziekte !🤪 Je kunt wel vaatverwijders of hormonen of statines slikken of whatever ,maar als je suikers slecht geregeld zijn kan dit ook de pret en zin beïnvloeden !😉 Ook hieraan zal gewerkt moeten worden .😏

  • Zo is het. Helemaal mee eens.

 • Een onstabiele instelling qua bloedglucose kan je inderdaad enorm moe maken, dus daaraan werken is prioriteit nummer 1.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.