Home Forums Bloedsuikerwaarden Invloeden van de menopause op diabetes type 1

  • Ann

Invloeden van de menopause op diabetes type 1

Dag allemaal,
Ik ben 52 jaar en bevind me net voor of in de menopause. Mijn menstruaties blijven steeds langer uit en lijken gestopt (wat je blijkbaar pas na een jaar echt kunt zeggen). Nu heb ik sinds een maand heel vaak onverklaarbaar hoge bloedsuikers die ik met bijbolussen ook nauwelijks omlaag krijg. Ik heb mijn bolussen al verhoogd en ben aan het overwegen om mijn basaalstand ook te verhogen. Maar tegelijk ben ik daar wat huiverig voor, o.a. omdat ik door bijbolussen bij hypers nu al verschillende keren hypo’s gehad heb, die veel heftiger waren dan ik gewend ben. Ik lees veel over de invloed van de hormoonwisselingen voor en tijdens de menopause die invloed hebben op de bloedsuiker. Ik zou graag horen wat jullie ervaringen zijn t.a.v. je instelling rondom de menopauze, wat je klachten zijn/waren, hoe lang e.e.a. duurt/duurde, en hoe je hiermee omgaat/omgegaan bent. Dankjewel alvast voor wat je wilt delen!

  • Hai Ann, wat vervelend zeg, dat je dit er ook nog eens bij hebt. Ik ben er ook sinds een tijd mee aan het worstelen. Alleen is het ding met hormonen dat het bij iedereen anders werkt en niemand jou precies kan vertellen wat te verwachten in deze situatie. het beste wat je kunt doen en ik ook heel fijn vind is contact houden met mijn diabetesverpleegkundige. Zij heeft een zeer goede kijk op wat je waardes doen (bij mij wel dankzij mijn sensor metingen die ik haar kan laten inzien) en weet als geen ander hoe je het beste kunt anticiperen op hogere waardes. Zo zullen die vervelende hypo’s niet meer op de loer liggen. Sterkte!

    • Anke

    Ik kan je ook niet adviseren. Ik ben deze periode zonder heel veel problemen doorgekomen. Ik heb al jaren, nog steeds, (lichte) opvliegers, maar zonder duidelijke invloed op mijn bloedsuikerwaardes. Ik denk inderdaad dat je het beste naar je diabetesverpleegkundige kan gaan. Sterkte

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.