Home Forums Lichamelijke complicaties Ipg bij neuropathie

 • koen

Ipg bij neuropathie

Ik zit momenteel in een intake proces om voor een ipg in aanmerking te komen (ter verlichting vd neuropathische pijnen). Nu vraag ik me af of er hier iemand is met ervaring hiermee? De neuropathie zie ik hier immers genoeg voorbij komen..

  • koen

  Niemand?

  • Elly

  Misschien een heel domme vraag. Wat is IPG voor neuropathie. Na 30 jaar neuropathie nog nooit iets over gehoord.

  • koen

  Nee hoor, geen domme vraag. Wellicht is het vrij nieuw of zelden toegepast. Ik heb er ook nog niks van voorbij zien komen hier en er word toch aardig wat afgepraat over neuropathie. Volgens mij is er vorig jaar in een docu kort aandacht aan besteed, die hier ook ter sprake is gekomen, maar dat zou ook een iets ander apparaatje geweest kunnen zijn.

  Volgens mij is de volledige naam Implanteerbare puls generator.

  Wat ik ervan weet is het ook wat het zegt, geïmplanteerd onder de huid op de rug. Met een kans van 60% dat het zal helpen volgens de dokteren.

  Voor het vertrouwen om dat gedoe aan te gaan hoopte ik wat succesverhalen te kunnen horen :)

  • Elly

  Dank je wel Koen, ik had er wel eens van gehoord, maar niet met de term IPG.
  Waarom deze keuze? Helpt de gewone medicatie niet? Die slik ik trouwens ook niet. Ik Heb acupunctuur, wel van een arts, en het help mij heel erg goed. En veel bewegen.Dan 1x per week cranio sacraal thera[ie bij de fysio en 1x per week paardrijden bij een vriendin. Alle kleine beetjes helpen mij.

  • koen

  Geen probleem, ik had wellicht direct wel wat duidelijker mogen zijn.

  Gewone medicatie? Ik blijf het allemaal erg onduidelijk vinden. Ik heb veel verschillende dingen geprobeerd. Pregabaline, duloxetine en een flink aantal veriaties daarop. Veel hielp goed tegen de pijn maar uiteindelijk won ik er slechts halve dagen mee. Maag en darm problemen waren bijverschijnselen die haast erger werden dan de kwaal. Momenteel nog wel Fentanylpleisters tegen de ergste pijn. Bewegen of naar buiten gaan zit er nu gewoon niet in. Ik laat me leiden door artsen, zo ben ik nu in dit traject beland

  • Elly

  Ik heb toch een andere kijk op mijn langdurige neuropathie. Jij laat je lijden door de arts, ik heb natuurlijk wel de nodige artsen, maar ik ben zelf degene die uiteindelijk beslist.
  En natuurlijk heb ik behoorlijke pijn en ga ik langzaam achteruit maar ik heb mijn leven aangepast. Van 7 tot 7 uur doe ik het hoognodige. Mijn man is ook mijn mantelzorger.Daartussen door zo nodig uitrusten. Pijnstillende crème op mijn lijf smeren, en CBD olie slikken en supplementen. En de avond is verder voor uitrusten en tv kijken.

  Wanneer gaan ze de IPG doen, weet je dat al? Ik ben wel benieuwd of het goed uitpakt voor je. Dat wens ik je van harte toe.

  • jeroen

  Hoi Koen,
  Ik wil namens DVN even reageren. De verhalen die wij over deze therapie horen zijn erg verschillend, en niet allemaal even positief. Wij hebben ervaringsverhalen binnen gekregen over gevoelloosheid, incontinentie, en erectieproblemen bij mannen. nou kan neuropathie je leven danig in de war schoppen, maar één of meer van deze bijwerkingen ook, dunkt me. Ik zou mij in ieder geval heel goed laten voorlichten over de eventuele consequenties van zo’n ingreep.

  Succes!

  Jeroen Doorenbos
  trainer & senior adviseur DVN

  • Ben42

  Hallo Jeroen (namens de DVN).

  Bijwerkingen zijn natuurlijk altijd vervelend en waarwchuwingen tegen bijwerkingen zijn terecht. Echter zonder daarbij te vermelden hoe vaak die bijwerkingen voorkomen is dat vrij zinloos. Vrijwel alle medicatie en behandelingen kunnen ernstige bijwerkingen hebben, daar is niets bijzonders aan. Over het algemeen komen de bijwerken niet al te vaak voor.

  Waarschuwingen zonder daarbij te vermelden of deze vaak, soms, of bijzonder weinig voorkomen heeft dan volgens mij niet zoveel zin. En daarmee worden situaties geschetst als momenteel bij het inenten het geval is. Ja er zijn daarbij zeldzame gevallen van zeer ernstige bijwerkingen. Echter niet inenten leidt vaker tot een grotere schade dan wel inenten.

  Misschien zijn de bijwerkingen ernstig en komen ze niet alleen zeldzaam voor, maar dat staat helemaal niet vermeld.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.