Home Forums Hulpmiddelen is het mogelijk om als type 2 diabeet een pomp en cgm te krijgen?

  • Robert

is het mogelijk om als type 2 diabeet een pomp en cgm te krijgen?

Beste allemaal, ik ben 8 jaar diabeet 2, sinds drie jaar ben ik heel veel meer gaan spuiten Novo Rapid en Lantis. Ik ben met een open rug geboren en zit in een rolstoel. eet colidraad arm, en let goed op wat ik eet en waneer. Ook heb ik nu een censor freestyle libre 2 waar ik stapel dol van wordt dan weer hoog en dan weer laag tot een hypo aan toe. Helaas heb ik heel vaak infecties van nierbekken tot longontstekingen en alles wat je maar kunt verzinnen waardoor mijn bloedsuikers alle kanten op vliegen behalve de goede. ik had een mooie hb1ac van 42 maar zit nu op 73. En krijg het niet voor elkaar om gelijkmatige suikerspiegel te houden. is het bekend dat als je een pomp en bijvoorbeeld een Dexcom gebruikt dat je daarmee veel beter de bloedsuiker de baas kan zijn? Zo ja is het mogelijk om deze vergoed te krijgen van de verzekering? Ik hoop dat er iemand in deze groep hierop wil reageren. Met vriendelijke groet Robert.

  • Hoi Robert,
    Ik zou die vraag aan je specialist(en) stellen, Zij weten hoe het met je gaat en dat het een enorme struggle is geworden met al deze nare ontstekingen . Die maken het bijna onmogelijk om je lichaam tijd te geven te herstellen.
    En op deze manier kan er alleen maar meer ellende bijkomen. Lijkt mij een goed idee om samen met je huisarts en diabetes ondersteuner zsm contact op te nemen met een diabetes internist. Je hebt hier sowieso meer hulp bij nodig! Bv een grondig bloedonderzoek om een en ander uit te sluiten. Of nog te behandelen. En hulp bij het managen van je diabetes, zij kunnen dan meekijken via libre. Aan de hand van die informatie en jouw ervaringen zou er dan een verbeterplan gemaakt kunnen worden. Of dat een pomp wordt weet ik niet, maar als je die voorgeschreven krijgt door een arts dan lijkt mij dat het vergoed wordt.
    Veel sterkte en succes
    Mvg

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.