Home Forums Behandelaren Jardiance

Jardiance

Ik heb sinds 15 jaar diabetes type Lada en was altijd moeilijk in te stellen. Het gevolg is een scala aan complicaties. Ik gebruik 4x daags NovoRapid en 1x daags Tresiba. Daarnaast ook nog 850mg Metformine en diverse andere medicatie die verband houden met de complicaties. Sinds enige maanden heb ik daarbij 10mg Jardiance tabletten gekregen. Mijn insuline gebruik daalde en ik heb nog nooit zulke mooie waardes gehad. Mijn gemiddelde hba1c was deze week, bij controle een prachtige 7.4 én ik ben 7 kilo afgevallen. Tot mijn grote schrik kreeg ik te horen dat ik, vanaf januari 2020, geen Jardiance meer krijg omdat ik ook insuline gebruik!!! Heb ik eindelijk een medicijn dat werkt, beslist MEN dat ik het maar zonder moet doen. Kan iemand mij dat uit leggen (zal wel weer een geld kwestie zijn) en kan de DVN hier nog een stokje voor steken?

 • Beste EdMoolenaar,

  Ben je lid van DVN? Dan mag je jouw vraag mailen aan communicatie@dvn.nl.
  Een van onze belangenbehartigers zal er dan uitgebreid voor je naar kijken.
  Misschien zijn er hier al voor die tijd mensen met dezelfde ervaring die je daarmee kunnen helpen.

  Hartelijke groeten ^EG

 • Als ik het goed lees, wordt het nu al onder voorwaarden vergoed
  Voorwaarden

  Onder voorwaarden vergoed vanuit de basisverzekering
  Empagliflozine Voorwaarde: Uitsluitend voor een verzekerde met diabetes mellitus type 2 die niet behandeld kan worden met de
  combinatie van metformine en een sulfonylureumderivaat, geen insuline gebruikt en dit middel gebruikt als een tweevoudige
  combinatie met metformine of drievoudige behandeling in combinatie met metformine en een sulfonylureumderivaat.

  https://www.medicijnkosten.nl/databank?zoekterm=EMPAGLIFLOZINE&toedieningsvorm=TABLETTEN%20EN%20CAPSULES

  • Hoi Chaim,
   Jouw verwijzing spreekt voor zich, maar mogelijk is die beslissing van na dat mijn internist, via een speciale machtiging dit medicijn voor schreef. Het werd/wordt ook niet uit mijn basis verzekering betaald, maar door de farmaceut, een stichting en nog wat partijen. Ik hoop echt dat er voor mij een oplossing komt.
   Groeten,
   Ed

  • Ivy

  Het lijkt erg op dat van mij. Ook ik heb LADA sinds 2013 en ben insuline afhankelijk en sinds jardiance een mooie HMCA waarde van 5,6 terwijl ik daarvoor alle kanten opvloog inmidels al 3 kilo kwijt! Jardiance woordt nog tot 1 mei 2020 vergoed heb ik begrepen heb net ( 2 dagen geleden) nieuwe medicijnen mogen ontvangen!

 • Sinds dinsdag is bij mij de Jardiance ook stop gezet. Dit omdat ik ook koolhydraatarm eet.
  Jardiancce is voor mij ook een wonderpil. Ik kan afvallen en de waardes gaan mooi naar beneden. Zelf vorige jaar een poosje insuline vrij te zijn geweest. Zelf even een half kaartje gestopt door bijwerkingen. Vorige maand weer opnieuw recept gevraagd bij internist en gekregen. Dinsdag heeft de dbverpleegkundige het dan stop gezet. Er was zelfs geen discussie mogelijk.
  Heeft hier iemand ervaring met Jardiance en koolhydraatarm eten?

 • Ik heb de Jardiance 25 mei gekregen en die werd gewoon vergoed (metformine, gliclazide, levemir en jardiance). Nu heb ik twee weken geleden het recept herhaald en de apotheek leverde en heb nog niks gehoord over de vergoeding.
  Ik ben inmiddels gestopt met de gliclazide omdat ik daar niet goed tegen kon.
  De apotheek gaf trouwens aan dat als de verzekeraar niet wilde vergoeden, ik een formulier in kon vullen en dat het dan wel vergoed zou worden door iemand anders?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.