Home Forums Lichamelijke complicaties jeukende huid, tinteling in been, misselijkheid, transpireren

jeukende huid, tinteling in been, misselijkheid, transpireren

ik heb een vraag, de laatste maanden heb ik terugkerende klachten, jeuk, overal kleine wondjes, tinteling, meestal in 1 been , vaker misselijk, en heel veel transpireren, ik sta al op voor bloedonderzoek, maar ben eigenlijk benieuwd
Horen deze klachten bij diabetes 2????

dank u.

  • Ben42

  Bij Diabetes komen deze klachten wel voor, maar deze klachten komen niet uitsluitend bij diabetes voor. En de klachten behoren niet typisch bij beginnende diabetes.

  Wat bij diabetes vrijwel altijd voorkomt is: Veel plassen, dorst en vaak ook schimmelinfecties.

  Diabetes is daarnaast ook nog eens heel gemakkelijk, goedkoop en snel te ‘indiceren’. Een vingerprikje en wat bloed op een bloedglucose meter en je hebt een redelijke indicatie of je diabetes hebt of niet. Waarbij als je een hoge bloedsuiker hebt er meestal wel wat gedetailleerder onderzoek volgt.
  Een gezond iemand heeft meestal een bloedsuiker onder de 6. Een bloedsuiker tot aan 8 wordt nog als ‘redelijk’ gezien. Maar de meeste diabeten hebben vaak een bloedsuiker die veel hoger is dan 8 en er wordt dan meestal ook niet meer getwijfeld.

  Ben
  Let op, dit is het internet, ik ben geen arts, berichten op het internet zijn niet altijd even betrouwbaar of informatief. Lees ook dit bericht met gezond verstand.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.