Home Forums Bewegen Judo met freestyle Libre / contactsport

Judo met freestyle Libre / contactsport

Hallo!

Sinds 2 weken gebruik ik de freestyle Libre. Nu doe ik aan judo en vroeg ik mij af of mensen dit al geprobeerd hebben met de sensor in.

Goed afplakken is geen probleem, maar ik heb mijn vraagtekens bij het vallen op de arm met de sensor er in.

Heeft iemand hier ervaring mee? Of met een andere contactsport?

Groet

  • pedrop

  Dag Marcel,

  Mijn zoon van 9 is vrij actief judoka. Heeft sinds een maand een Libre op zijn bovenarm aan de achterkant. Tot nu toe gaat het uitstekend. Bij trainingen en wedstrijden doen we een ‘aanvoerdersband’ om de libre onder het pak. Verder gebruiken we extra Skin Tac en een tegaderm pleister. Of dit nodig is weet ik niet maar euro kosten per twee weken aan extra voorzorg is het mij wel waard.

  Met vriendelijke groet,

  Pedro

 • Dank!
  Goed idee die band. Op die manier ga ik het ook proberen volgende week.

 • Inmiddels gejudood. Eerst de sensor afgeplakt met een gaasje en witte leukoplast. Daarna een aanvoerdersband er over heen. Ging prima! Dank!

  • pedrop

  Goed te horen. Wij gebruiken Skin Tac onder de sensor, en Tegaderm pleister (transparant) eroverheen. Blijft bij mijn 9 jarige prima zitten. Aanvoerdersband eromheen bij judo geeft extra veiligheid, je kan de sensor bijna niet meer pakken. Nog vele ippons toegewenst!

  • johank

  Beste Marcel en Pedro,

  Misschien een goede tip: onze zoon moet ook zijn FSL beschermen en gebruikt bij actief bewegen blauwe “life care” tape, verkrijgbaar bij de Action en niet duur.
  Je knipt een stuk af en rekt het uit en trekt het om je arm heen en dan kleeft het aan elkaar. Het kan meerdere dagen blijven zitten.
  Kost veel minder dan vergelijkbare artikelen van een apotheek bijv.

  mvg Johan

  • ben77

  Ik doe nu een jaar judo met de FSL. Hij is er zeker in het begin wel eens afgekomen tijdens randori ondanks dat ik hem had afgeplakt. Ik heb nu een manier van plakken die het aardig doet :) Ik gebruik breed sport tape en doe meerdere stukken helemaal om mijn arm heen. Omdat de sensor achter op mijn arm zit val ik er eigenlijk nooit op.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.