Home Forums Hulpmiddelen Kaleido gebruikerservaring

 • Jasper

Kaleido gebruikerservaring

Aangezien ik nog niet veel reviews ben tegen gekomen over de Kaleido insulinepomp van Vi-centra begin ik er hier zelf eentje.

Ik ben een nieuwe pompgebruiker en ga aan de gang met de Kaleido pomp.

De pomp en de verpakking zien er netjes uit, dat is ook wel te zien op de website van Kaleido.
Ook de top-up kits, de set gebruiksmaterialen zitten netjes verpakt.

In de Kaleido-set die je van je instructeur krijgt zit.
1 afstandbediening, de handset in de kleur die je gekozen hebt.
2 pompjes in de kleuren die je gekozen hebt
1 oplaadstation voor de pompjes
1 micro usb kabel (aan te sluiten op handset of oplaadstation)
1 adapter voor stopcontact naar USB
1 canule inserter
1 gebruiksaanwijzing

In een top-up kit zitten:
10 Cartridges met een slangetje van 5 of 30 cm.
10 spuiten en naalden om de cartridges te vullen.
10 canules van 6 of 9mm.
10 sets patches om de pomp op je lichaam te plakken.
10 alcoholdoekjes

Hieronder zie je alles wat je nodig hebt om een nieuwe pomp aan te brengen.

Aangezien dit mijn eerste kennismaking met een pomp is kan ik dus helaas niet vergelijken…
Maar bij het inbrengen van canule (waar ik het meest bang voor was) voel ik vrijwel niks.
Het gaat erg eenvoudig alleen moet je er wel aan denken om het velletje van de pleister af te halen, dit ben ik een keer vergeten da’s niet handig kun je het nog een keer doen….

Het vullen van de cartridge kost wat gewenning, maar gaat bij mij na een paar keer al bijna automatisch:
– Cartridge vacuüm trekken met spuit in gat 1. (fig 1+2)
– Spuit vullen met insuline (minimaal 2,5 milliliter /250 Eh, Novo Rapid in mijn geval) (fig 3)
– Lucht uit naaldje tikken en een beetje insuline eruit spuiten.
– Spuit in gat 2 steken en de cartridge (langzaam) vullen tot er een druppel vormt in gat 1 (fig 4+5)
– cartridge handmatig een aantal keer pompen (ik doe meestal 3x) (fig 6)

De volgende stap is de cartridge in de pomp plaatsen
– Cartridge in pomp plaatsen.
– Patch op pomp plakken.
– de patch voor op je lichaam op de pomppatch vast klitten.
Als je de canule al hebt zitten kun je de pomp plaatsen, anders eerst nog even de canule ergens inschieten (ik vind m’n buik handig)
– Slangetje vast klikken aan canule
– Pompje vastplakken ergens in de buurt van de canule

Ondertussen nog even de andere pomp op het laadstation klikken zodat ie de volgende keer weer vol is Laden duurt een a twee uur max.
Even alles bijwerken op de handset en je bent klaar!

De handset:
Eerst even inloggen met een code (4 keer om hoog/omlaag en/of opzij)
Die code hoeft niet, maar is wel handig ivm nieuwsgierige kinderhandjes oid die je ineens een bolus kunnen geven per ongeluk.
Het hoofdmenu:
– Blauw, geeft je basaal hoeveelheid dit uur aan (in dit menu zitten de basaal profielen
– Paars, laatst gegeven bolus (hieronder zit het bolus menu)
– Rood, laatst ingevoerde bloedsuiker
– Geel, geschiedenis/instellingen, geen info op het hoofdscherm, maar hier kun je terugvinden wat je hebt uitgespookt
– Groen, pomp pauzeren/stoppen

Linkje naar schema

Kritiek puntjes:
– Het laadstation vind ik zelf wat licht en als breekbaar plastic aanvoelen. Het is nog steeds heel hoor, waarschijnlijk gebeurt er ook niks mee, maar er zijn robuustere kunststoffen naar mijn idee.
– De handset vind ik prettig in gebruik, Ik vind alleen het contrast niet altijd even handig, witte letters kan ik maar lastig lezen tegen een gele achtergrond.
– De handset gaat redelijk snel leeg, twee volle dagen lukt mij niet, iedere avond laden dus (net als je telefoon).
– Weggooien ongebruikte insuline, ik gooi nu heel wat meer insuline weg in tegenstelling tot met mijn pen vroeger. Toen kon ik vrijwel alles opgebruiken, nu gebruik ik 250Eh om de cartridge te vullen waar ik er maar 90Eh tot 120Eh van gebruik in drie dagen, dit vind ik zonde…

Conclusie:
Ik ben blij met mijn Kaleido! het werkt eenvoudig en vrijwel pijnloos voor mij.
Het menu van de handset is (in mijn ogen) vanzelfsprekend.
Alles word in een nette verpakking geleverd.

  • Wallie

  Leuk om te lezen Jasper.
  Heel benieuwd wat je er van gaat vinden. Afgelopen december heb ik uitvoerig nagedacht en gesprekken gehad met dia vpk om over te gaan naar een pomp. Uiteindelijk besloten om dit niet te doen en verder te gaan met MDI. Zelf heb ik geen moeite om insuline bij te zetten in het openbaar en ik zag het nut er niet direct van in. Weet het alleen niet uit ervaring…

  Hoe gaat het tot nu toe en heb je al het idee dat je het in de smiesen hebt?

   • Jasper

   Hoi Wallie,

   Ik heb ook nooit problemen gehad met prikken in het openbaar of waar dan ook hoor :). Maar sinds ik aan de gang was met de FSL was ik zo veel aan het corrigeren dat ik wel een keer of 6 tot 8 per dag prikte met de pen en daar begon ik genoeg van te krijgen, vandaar een pompje.
   Ik heb de pomp en afstandsbediening al aardig door hoor, best eenvoudig!

   Alleen soms klopt het niet helemaal… Laatst moest ik erg veel bolussen om mijn bloedsuikers binnen de perken te houden. Dus dan klopt er iets niet… Toen ik mijn pompje ging wisselen kwam ik er achter dat de canule waarschijnlijk niet helemaal goed zat want toen ik die los haalde kwam er bloed te voorschijn, net zoals je soms met je spuit wel eens in een adertje prikt. Na de wissel met een de andere pomp, nieuw infuus en canule werkt het weer als vertrouwd.

 • Leuk om dit te lezen! Ik ben me aan het oriënteren op een nieuwe insulinepomp en de kaleido is een optie. De informatie die je geeft is heel waardevol, er zijn nog niet heel veel ervaringen gedeeld op het internet. Ik ben benieuwd wat je er nu van vindt, een paar maanden later.
  Hoe zit het met het laatste punt dat je aangeeft, het weggooien van de ongebruikte insuline? Is het niet mogelijk om alleen van pomp te wisselen (want batterij leeg), en dezelfde insuline cartridge te gebruiken? Of alleen een nieuw infuussetje te plaatsen met dezelfde insuline cartridge?

 • Hoi JaneDoe,

  Ook leuk om te zien dat m’n bericht hier boven gevonden en behulpzaam is!

  Wat betreft dat laatste punt, dat kan maar of het verstandig is… Je kan je je oude cartridge in een nieuwe pomp zetten, of de cartridge uit je pomp halen en de pomp opnieuw opstarten en “liegen” tegen je handset dat het een nieuwe cartridge is. Alleen heb je dan het probleem dat de handset en pomp niet weet dat er minder insuline inzit (en de insuline is ook al 3 dagen op lichaamstemperatuur). Aan gezien de kaleido gewoon aftelt vanaf 200 eenheden en dit niet meet verder (voor zover ik kan nagaan) kun je dus zonder waarschuwing zonder insuline komen te zitten, niet handig… (wie weet ooit een keertje in een noodgeval wel makkelijk)

  Ondertussen ben ik nu een paar maanden aan het pompen en het bevalt super! M’n HbA1c is van 57 naar net onder de 50 nu dus dat gaat prima! En ik ben ook van al mijn spuitplekken op mijn benen en buik af :-) En van zo’n klein pompje op mijn lichaam heb ik de meeste tijd niet eens door dat ik ‘m draag! (al een paar keer dat ik pas de volgende dag onder de douche door had dat ik het oude infuus naaldje was vergeten weg te halen, je voelt er niks van…)

  Ik heb wel een aantal keer gehad dat ik de cartridge niet gevuld kreeg en een nieuwe moest pakken, het naaldje van de spuit met insuline kreeg ik dan niet in het vulgaatje van de cartridge. (ongeveer één in de 20 keer ging het mis)

  Een ander probleem is dat de pomp niet altijd makkelijk connect met de handset, als dat niet wil lukken dan gebruik ik opnieuw mijn net gebruikte pomp en doe ik wissel ik de volgende dag opnieuw (alleen de pomp niet ook de cartridge en infuusset), dat gaat dan wel goed (2 keer in 4 maanden gebeurd)

  Je hebt wel eens onverklaarbaar hoge bloedsuikers, daar ging een waarschuwing van rond vanuit Kaleido. Er word geadviseerd om dan alles te vervangen (pomp, cartridge en infuusset) Ik heb daar ook last van gehad, het viel mij toen op dat het slangetje uit mijn cartridge toen omhoog uit de pomp kwam, Ik heb toen mijn pompje wat gekanteld en toen leek het probleem opgelost. (Als er een luchtbelletje in je cardridge zit verzamelt die dan bij het slangetje volgens mij heeft dat er mee te maken)
  Pompje scheef geplakt

  Succes met je keuze JaneDoe, ik heb geen ervaring met een andere pomp, maar de Kaleido bevalt mij prima!

 • Hoi,
  Ik sta voor de keuze voor een nieuwe pomp. Ik heb nu de kaleido pomp op proef met zoutoplossing.
  Iemand nog ervaringen om te delen?

  Groetjes

  • walker

  Waar ik nieuwsgierig naar ben is of de problemen bij de Kaleido zijn opgelost. De pomp is naar ik heb gehoord een tijd niet leverbaar geweest. Er zou sprake zijn geweest van software problemen.
  Vriendelijke groet, Harry Walker

  • Jasper

  Ik heb geen problemen met de software gehad en ook niet van die problemen gehoord. Er is ook geen software update of iets dergelijks geweest sinds ik de pomp gebruik voor zover ik weet. Maar ik weet niet of er een lever stop is geweest.

  Ruim een week geleden heb ik zelf een nieuwe pomp gekregen, dit was omdat een van mijn pompjes de cardriges met insuline niet altijd goed registreerde (iets met een contactje die niet voldoende werd ingedrukt en de dikte van de cartridges gok ik). Dat werd toen erg snel en netjes geregeld door Kaleido!
  Nadat ik gebeld had met mijn probleem kreeg ik meteen een noodset opgestuurd (2x pomp en een handset) die was er de volgende dag. Dat had ook binnen 2 uur kunnen zijn, maar aangezien ik nog een goede pomp had had ik niet echt haast dus gewoon met de post was prima.
  Weer een dag later kreeg ik mijn nieuwe vervangende pomp, ik heb de noodset niet eens hoeven gebruiken. De noodset en oude pomp teruggestuurd in het retour pakketje zodat ze kunnen kijken wat er mis is en alles werkt weer prima!

  • walker

  Jasper,
  Dank je voor het duidelijke verhaal. Gebruik jij ook een sensor?
  Vriendelijke groet, Harry Walker

  • Jasper

  Ik gebruik de FSL, mede daarom ben ik ook aan een pomp begonnen.
  Als je makkelijk ziet wat je bloedsuiker is, wil je ook corrigeren.
  Na een aantal maanden 8x per dag te spuiten leek een pompje me toch fijner, ik heb er nog geen spijt van!

 • Hallo Jasper,
  super deze gedeelde informatie.
  Momenteel draag ik een dummy pomp zonder infuusset om te kijken hoe ik op de pleister reageer en hoe deze aanvoelt op de minst voor de hand liggende draag plaatsen, momenteel 3 dagen op mijn onderrug.
  Op internet is er nog steeds bijzonder weinig te vinden aan gebruikerservaringen van de Kaleido.

  Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met het infuusset, dat dan vergeleken met de FSL.
  Ik heb nog nooit een pomp gehad en na 35 jaar diabetes en nu 8 maanden FSL wil ik beslist ook over. Mijn hba1c is van een midden tot hoge 60 naar 46 gedaald!!! dit door betere inzichten en veel betere anticipatie mogelijkheden. Met een pomp probeer ik dit nog meer te finetunen om van de pieken en dalen af te komen.

  Wat betreft het infuusset, ik voel van het inbrengen van de FSL op mijn bovenarm (bijzonder weinig vet / ruimte) helemaal niets, buiten het feit dat de inserter best wel herrie maakt voel ik echt niets van de hele ingreep. Hoe is de verhouding bij jou tussen inbrengen FSL en een infuusset van de Kaleido? En hoe voelt het bolussen? Zit er bij jou verschil in gevoel met betrekking tot de plaats van de infuusset? Wat zijn zoal de plaatsen waar je hem plaatst? Ik zelf spuit sinds de FSL maar weer eens in mijn been (vroeger altijd een probleem plaats geweest i.v.m. hele dikke leerachtige huid met als gevolg afbrekende naalden), mijn buik was echt een grote Lipo bende geworden dus die krijgt nu maanden rust.
  Hoe ervaar je het aansluiten en loskoppelen van de connector van de infuusset? Heb je daar misschien beter foto’s / video’s van?
  Zo, daar kun je mee aan de slag, dus neem je tijd :-)
  Alvast bedankt voor je reactie!

 • Hoi Bigkevx2

  Het inschieten van het infuus is goed te vergelijken met het plaatsen van de FSL.
  Dat schiet-ei van Kaleido maakt ongeveer net zoveel geluid en ik voel er ook vrijwel niets van.
  Alleen trekt de FSL meteen de inschietnaald terug na het plaatsen van de sensor en bij Kaleido trek je de naald er zelf uit als je dat ei weer weg haalt.
  Van het bolussen voel ik ook niks, dat pompen gaat maar heel langzaam dus je voelt nog minder als bij zelf spuiten.
  Ik weet nog dat ik zelf ook met dit soort vragen in mijn hoofd zat toen ik nog nooit een pompje had gebruikt, eigenlijk valt alles mee :-)
  Ik heb de infuusset tot nu toe nog alleen maar op mijn buik gebruikt, ik wissel af links/rechts dichtbij en verder van navel. Maar zo te lezen moet jij iig de komende maanden een ander plekje vinden.

  De aansluiting op de infuusset is best een klein priegeltje.
  Je haakt de bovenkant van de connector aan het slangetje in de receptacle van de canule
  en dan druk je de onderkant van de connector vast met twee snapfits in de canule receptacle.
  Er zit aan iedere zijkant een snapfit die vast klikt als je ‘m aandrukt, als het goed is hoor je dus 2 klikjes voor ie goed zit.
  Om het los te halen moet je de snapfitjes aan de zijkant indrukken met duim en wijsvinger.
  Ik kan zo snel niet een vergelijkbaar iets bedenken, maar het komt in de buurt van de netwerkkabel achter in je computer vast klikken of los halen.
  Zal nog eens kijken voor foto’s idd dat zal het wel duidelijker maken :-)
  In de praktijk klik ik de slang in de cannule en dan blijft ie drie dagen zitten. als ik de pomp verwissel trek ik geregeld de canule samen met vastgeklikt infuus in een keer uit mijn buik.

  Met het warme weer van de afgelopen tijd moet ik wel zeggen dat de klittenband pleisters op mijn buik geregeld los laten, en ook de pleister van de canule wil wel loskomen door eronder te zweten. dus een setje extra pleisters aanvragen om overal mee naar toe te nemen kan geen kwaad.

  Succes met je keuze Bigkevx2!

 • Super bedankt weer Jasper!
  Betreft de top-up kits, er zijn infuussets met 5 en met 30 cm ‘leiding’, kun je aangeven dat je van beiden een voorraad wilt hebben? Ik ben momenteel aan het experimenteren met de plaatsing van de Kaleido en voor mij is op dit moment HET argument de keus die ik heb waar ik de Kaleido plaats. Deze keus heb je met de Omnipod in eerste instantie ook maar ik zie mezelf niet drie dagen op een Omnipod zitten als je begrijpt wat ik bedoel, bij de Kaleido zou je de infuusset kunnen plaatsen op een lastige plek om vervolgens de pomp op je buik of rug te plaatsen. De keus in draad is daarbij essentieel, dus deze ronde kort en de volgende ronde lang. En totaal niet belangrijk wat betreft mijn keuze, maar hoe zit het met die kleurtjes van het insuline reservoir? Ik zie diverse voorbeelden / kleurcombinaties.

  • Jasper

  Je kan inderdaad aangeven bij de bestelling dat je bijvoorbeeld één topupkit met 30cm slang wil en twee kits met 5cm slang. Ik heb dat de eerste keer ook gedaan.
  Wat betreft de kleuren reservoirs, er zijn inderdaad verschillende kleuren!
  Die worden random opgestuurd, je kan daar geen keuze voor aangeven. Ik heb tot nu toe geloof ik blauwe, oranje en paarse gehad.
  Heel leuk natuurlijk, maar ze zitten aan de achterkant van je pomp, die je op je lichaam plakt, je ziet er dus niet veel van :-)

 • Jasper, thnx again!

  wat betreft het reservoir aan de achterkant en het niet opvallen, ik moet het deels tegenspreken.
  Ja, natuurlijk zit hij aan de achterkant en zit er ook nog een sticker overheen maar het lipje aan de zijkant is duidelijk zichtbaar, juist in combinatie met de kleur van de pomp zelf vind ik dat een opvallende verschijning! vandaar mijn nieuwsgierigheid.

  • Jasper

  Nog wat plaatjes trouwens…
  Bij de onderste pijltjes zitten de snap-fits die je moet indrukken om het infuusje los te maken.
  Bij het 3e pijltje de “opvallende verschijning” ;-)

  kaleido2

  2e plaatje, vieze vingers… en infuus los gemaakt
  IMG_20190710_163739

  • Flipje

  Ik heb met belangstelling de verhalen gelezen. Ik heb in juli 1 week de Kaleido pomp op proef gedragen. Vanuit deze proef heb ik besloten dat mijn nieuwe pomp Kaleide wordt. Inmiddels heb ik al 12 jaar een insulinepomp en al deze jaren een pomp van AccuCheck gehad. Voor mij is de belangrijkste reden om te swichen dat je de pomp op je lichaam kun dragen, het altijd aan de broekriem ben ik wel zat.
  Ik plaats mijn naalden altijd in mijn onderbuik en bovenste/buitenste bilkwadraat. Dit heb ik ook in de proefweek met de Kaleido pomp gedaan, pomp naast de naald geplaatst, ik heb er helemaal geen last van gehad, ik merkte zelfs dat ik minder bezig was met de pomp dan nu, omdat ik er nu altijd rekening mee moet houden dat er een pomp aan je slingert.
  Wat een klein nadeel is van de Kaleido is het wisselen voor een nieuwe insuline cartdrige/ampul kost wat meer tijd dan de accu check pomp nu. Het plaatsen van de naald is verder het zelfde.

  Als het goed is ga ik eind augustus over van pomp, ik zal jullie op de hoogte houden van mijn ervaringen.

  Alwin

  • Ludy

  Hoi allemaal,

  Even voorstellen, ik ben Ludy een man van 56 jaar waarvan ik 47 jaar al diabetes type 1 heb. Sinds juli 2019 in het bezit van een kaleido pomp. Voorheen drie maal een Accuchek Combo gehad. Het werd tijd voor iets anders dus ben ik overgestapt op de Kaleido.
  Ik moet helaas constateren dat het niet allemaal lekker soepel loopt en met name met wat software gedoe, het hele set is al terug geweest omdat er problemen waren met meldingen en alarmen.Het wordt door Kaleido wel goed behandelt en de zorg is gewoon super. Maar er zijn toch wat punten die snel aan verbetering toe zijn, eentje ervan is het vullen van de cartridges. Het gevriemel met dat kleine naaldje in dat kleine gaatje vergt veel oefening en goede ogen, en laat dit laatste nou bij een diabetespatient wel eens ontbreken. Verder is er snel luchtvorming( en zoals ze bij Kaleido zeggen gasvorming) wat kan leiden tot onverklaarbare hoge bloedspiegels. Ik ben al een tijdje behoorlijk in discussie betreffende het laatstgenoemde, dus als er mensen zijn met een Kaleidopomp, meld jullie hier eens om te kijken of er nog meer te melden valt over het pompje.

 • Hi allemaal,

  Nav berichten op dit forum heb ik afgelopen zomer ook besloten om over te stappen op de kaleido pomp. Dus dank voor de input!
  Hiervoor heb ik 12 jaar een medtronic pomp gehad (verschillende versies), dus ruime ervaring met insulinepompen, maar ik was ook toe aan iets nieuws. Het stond mij wel aan dat de pomp niet aan een lang slangetje vast zit (of hoeft te zitten, die keuze heb je wel), maar wel af te koppelen is (in tegenstelling tot de omnipod, wat ik een groot nadeel vind).

  Mijn indrukken tot nu toe zijn heel positief. Er zijn een aantal dingen die wellicht anders kunnen, maar ben nog steeds blij met mijn overstap.

  Mijn ervaringen:
  – Het vullen van de cartridge is inderdaad een gepriel, waarbij je gemakkelijk belletjes erin krijgt (die je er niet uit kunt halen). Dit werkte bij de medtronic pomp fijner.
  Ik heb er alleen nog geen onverklaarbare hoge suikers van gekregen. Als er teveel/te grote belletjes in zitten vul ik een nieuw reservoir (dit heb ik 2x moeten doen in 3 maanden tijd). Bovendien plaats ik de kaleido op dit moment nog voornamelijk op mijn buik, en zorg ik ervoor dat het slangetje aan de onderkant zit, zodat eventuele belletjes niet in het slangetje zouden moeten kunnen komen, maar in het reservoir blijven zitten.
  – De pomp loskoppelen is soms een beetje gevriemel. Je moet aan de zijkant 2 lipjes indrukken, en dat gaat niet altijd even soepel.
  – Software problemen ben ik gelukkig nog niet tegengekomen.

  Grootste verschil met mijn vorige pomp is dat ik de medtronic op 1 dag heel vaak in de hand had. Aan- en uitkleden, naar toilet, bolussen, instellingen/basaal aanpassen, etc. De kaleido heb ik 1x per dag in de hand, nl ’s ochtends voor en na het douchen. Dan koppel ik hem af (hoewel dat niet zou hoeven). Verder niet, de rest doe je met de afstandbediening. Voor mij een groot verschil, waarbij ik de huidige situatie met kaleido fijner vindt.

  In mijn ervaring heeft elke pomp voor- en nadelen, en zal iedereen voor zichzelf uit moeten zoeken wat het belangrijkste is. Ook de medtronic was niet perfect. Tot nu toe ben ik blij met mijn overstap naar Kaleido. Er zijn zeker punten die wellicht anders zouden kunnen, en die punten heb ik doorgegeven aan Kaleido. Het fijne is dat ze hiervoor open staan, en juist graag horen wat er anders zou kunnen.
  Ik begreep dat ze bezig zijn met een update van de software en dat daar al een aantal verbeteringen in zitten die ik had doorgegeven (bijvoorbeeld inzien van historie, meldingen). Ik heb niet gehoord dat de hardware ook aangepast wordt (dus de manier van het vullen, en de koppeling met infuus), maar wellicht zijn ze ook op dat vlak aan het verbeteren.

  • Ludy

  Hoi Jane Doe,

  Naar een aantal jaren de Combo van Accuchek had ik ook wel even genoeg om steeds met de pomp in je handen te zitten. Laat ik heel duidelijk zijn ik ben heel gelukkig met de Kaleido, maar inmiddels is mijn complete set uitgewisseld( op een pomp na) en dat viel toch wel even tegen.Het contact met de helpdesk is gewoon top te noemen,ze doen werkelijk alles om je te helpen.De keuze om met Kaleido verder te gaan was heel simpel, na ruim 45 jaar diabetes was mijn bovenarm nog niet gebruikt om te spuiten om of een pomp te gebruiken. Nou moet ik zeggen dat ik tenger gebouwd ben en weinig weefsels op mijn bovenarmen heb wat ook weer met zich meebrengt dat de Kaleido vaak een verstopping meld vlak na het inbrengen van het infusiesetje! Ik heb een HbA1c van 42 en dit op een leeftijd van 57 jaar vindt ik zeker niet slecht en dan mag je de conclusie trekken dat de Kaleido het goed doet.Wat betreft de software is momenteel een verbeterde versie op de markt, deze wordt erop gezet zodra je problemen krijgt met je pompen. Van de twee pompen is er bij mij eentje vervangen omdat vi-centra van mening was dat de pomp onder hun waarde presteerde, vervolgens liep mijn handset meerdere keren vast op de nieuwe software waardoor de beslissing is genomen om deze ook te vervangen. Wat betreft de lucht in de cartridges kan ik simpel zijn, ik vul ze luchtledig en zodra de cartridge geplaatst wordt in de pomp ontstaat een redelijke grote bel en dit vindt ik toch wel wat vreemd,vi-centra geeft de gasvorming n de insuline de schuld. Zoals je al aangaf was het ook bij de Combo altijd mogelijk om gas/luchtbellen te verwijderen. Wat ik nu aan het proberen ben is om een voorgevulde spuit luchtvrij te bewaren in de ijskast en die ruim voor het vullen uit de ijskast te pakken. Zo is er zo min mogelijk beweging in de insuline.Verder ben ik ook van mening dat de naald om de spuit te vullen te klein is van diameter, er is te veel weerstand waardoor de zogenaamde gasbelletjes eerder optreden als wanneer er weinig weerstand is. Maar goed allemaal verbeterpunten welke ik heb doorgegeven. Ik hoop dat ze er iets mee doen.

  groetjes Ludy.

  • Flipje

  Allemaal,

  Zoals ik in juli schreef ben ik in augustus overgestapt op de Kaleido pomp.
  Tot nu toe eigenlijk zonde problemen. Ook software problemen heb ik geen ervaring mee en werkt alles na behoren.
  Het vullen vraagt even behendigheid en ook het vullen van de cartridge zonder lucht, gaat steeds beter.
  Het dragen van de pomp op mijn lichaam is echt een voordeel en hoef er verder niet meer aan te zitten behalve bij wisselen naald en cartridge.
  Ik ben dus nog heel tevreden.

  Gr Alwin

  • Ludy

  Hey Alwin,

  Fijn om te horen, ik ben ook tevreden begrijp me niet verkeerd maar als je ongecontroleerde bloedwaardes krijgt ga je toch even verder kijken.Maar we komen er wel, het is een nieuw product en zal zeker zijn tijd nodig hebben om het allemaal goed te krijgen.

  Gr Ludy

   • Ludy

   Beste Kaleidogebruikers,

   Sinds een week heb ik afscheid genomen van de Kaleido. Ik draag nu Omnipod op mijn lichaam en in samenwerking met de FSL sensor heb ik een fijne combinatie gevonden. Ik dacht dit ook met Kaleido te vinden maar naar een half jaar gebruik evan ben ik toch blij dat ik deze keuze heb gemaakt. En vooral de laatste periode vond ik niet goed en prettig.
   Ik wens jullie allemaal hele goede bloedwaardes en een fijn gebruik van jullie pompen.

   Groetjes Ludy.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.