Home Forums Hulpmiddelen Kaleido of omnipod

 • Jan71

Kaleido of omnipod

Ik heb sinds 2009 diabetes en ik spuit vanaf het begin 4x daags insuline wegens een eerst gemeten waarde van 65.5. Wegens mijn overgewicht is er altijd gedacht dat ik type 2 had ik ben nu een kleine 50kg afgevallen. Daardoor is het eindelijk onderzocht welk type diabetes ik heb daar is dus uitgekomen dat ik dus toch type 1 heb.
Doordat ik nog steeds heel erg schommel met mijn waardes.
Moet ik nu beslissen welke insulinepomp ik wil.
Ik twijfel tussen de kaleido en de omnipod.
Het enige wat ik zeker weet dat ik niet vast wil zitten aan een infuus lijn. Daarom kom ik uit op de kaleido en de omnipod.
Maar welke moet ik nou nemen

  • BertW

  @jan71

  ik weet niet hoeveel insuline je nu totaal per dag spuit, maar hou rekening dat de Omnipod max 200 EH heeft waar je tenminste 3 dagen mee moet doen.

  Misschien heb je wat aan de onderstaande link:

  https://eendiabetes.nl/2017/08/19/hoe-kies-je-de-juiste-insulinepomp/#more-1516

  Gr. Bert

  • Jan71

  @bert,

  Ik spuit ongeveer 185 eenheden per 3 dagen. Mijn Dvk had het erover dat je meestal met pomp wel minder insuline nodig hebt. Ik heb totaal geen ervaring met een pomp en ook ken ik niemand met pomp.
  Ik ben je heel dankbaar dat je mee denkt
  Groet jan

  • BertW

  @jan71

  klopt, wanneer je t.z.t. goed bent ingeregeld (basaal en bolus) kun je een betere BG waarde bereiken en minder insuline gebruiken. Bij ons daalde het insulinegebruik met bijna 30%.

  De keuze van een pomp is niet makkelijk, maar wanneer je je wensen/eisen op een rij zet kom je er meestal wel uit. Wij kozen indertijd voor de Insight omdat deze voorgevulde ampullen heeft, een afstandbediening die makkelijk afleesbaar is, een grote keuze in lengte van naald en infuusslangen, makkelijk te wisselen of af te koppelen, goede software, etc.

  Sterkte,
  Gr. Bert

  • Jan71

  @bertw.

  Dankjewel voor je advies
  Ik zal er straks wel uitkomen samen met mijn dvk.

  Mvg jan

  • BertR

  Denk er wel aan dat een aantal ziektekostenverzekeraars maximaal één pod per drie dagen vergoeden. De rest mag je zelf betalen :(.
  Ook is het niet zeker of de dosis insuline omlaag kan met een pomp. Als je in de brittle groep valt, zoals ik, kan de benodigde hoeveelheid wel eens beduidend hoger gaan uitpakken.
  In dat geval is het raadzamer om voor een andere pomp te kiezen.

  • Jan71

  @bertr,

  Ik begin nu toch wel erg te twijfelen of ik wel voor de omnipod moet gaan kiezen ik ben gaan optellen en ik zit wel erg dichtbij de 200 eenheden per 3 dagen. Ik weet dat ik 3 dagen moet doen met 1 pod. Van de brittle groep heb ik nog niets gehoord ik ken het dus ook niet?

  Mvg jan

  • BertW

  @jan71

  Brittle, eigenlijk wat verouderd begrip, zie onderstaande link:

  https://www.diabetestype1.nl/bibliotheek/dagelijks-leven/349-wat-wordt-bedoeld-met-brittle-diabetes

  Waar je ook aan zou kunnen denken wanneer je nog niet weet hoeveel eenheden je in de toekomst gaat gebruiken:
  start met gebruik van zelf te vullen reservoirs (die zijn normaal groot genoeg) in de pomp en mocht je dan inderdaad teruggaan in eenheden dan kun je bijv. overstappen op voorgevulde ampullen (bij de Accu-chek Insight 160 eenheden). Voordeel van voorgevulde ampullen, naast gemak bij wisselen nooit last van luchtbelletjes. Probeer via je DVK eens een kennismaking te regelen bij enkele pompleveranciers. Men komt ook bij mensen thuis. Medtronic en Roche behoren tot de marktleiders, hebben een goede backoffice, uitgebreide mogelijkheden, bieden service, etc.

  Omdat je nog geen ervaring hebt met gebruik van een pomp, sterkte bij het vervolg.

  Gr. Bert

  • Jan71

  @bertw,

  Dank u ik ben een hoop wijzer geworden al vind ik het nogal wat om zo’n eerste insulinepomp uit te zoeken.

  Mvg jan

 • Hoi Jan,
  Als je teveel insuline gebruikt geeft je diabetesverpleegkundige wel aan dat je de omnipod niet kan gebruiken.
  Ik heb eerst de Medtronic gebruikt en ik zit nu op de omnipod en ik wil niet meer anders :) Ik kom elke keer precies goed uit mijn mijn EH.

  Succes met de keuze die je moet maken, en als je er niet uit komt kan je altijd aan je diabetesverpleegkundige vragen of je een dagje proef mag draaien.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.