Home Forums Lichamelijke complicaties Kalium in urine en Kaliumwaarde bloed te laag

Kalium in urine en Kaliumwaarde bloed te laag

Kalium in urine en Kaliumwaarde bloed te laag.

Heeft iemand hier ervaring mee? Oorzaak, gevolgen (symptomen), oplossing?
Naast diabetes inmiddels ook cardioproblemen.

 • Hoi @annemarie

  Hoge bloeddruk word vaak behandeld met diuretica( plastabletten ) Echter, met de plastabletten plas je ook veel mineralen weer uit. Daardoor kan je kaliumgehalte dalen, wat je bloeddruk weer verhoogd.

  Maar het wie/wat/hoe te behandelen & beoordelen daar moet je bij je (huis)arts voor zijn.

  Groet 6feet10

  • dank voor je bericht. Geen plastabletten voor bloeddruk. Ben al wel bij internist, maar ben ook benieuwd naar ervaring anderen. Grt A

 • Kalium zit in heel veel voeding. Ik eet zelf vrij veel (snoep) tomaten. Houd het gehalte redelijk op pijl.

  • Kalium zit o.a. in :

   Bananen, bladgroente zoals spinazie, boerenkool, broccoli en pastinaak en zijn goede keuzes maar vlees, vis, noten, peulvruchten en melk bevatten ook veel kalium #terinfo

   Grt 6feet10

 • Beste Annemarie,

  Vaak wordt een tekort aan kalium veroorzaakt door medicatie. Je gebruikt geen plastabletten, maar kijk goed naar eventuele combinatiepillen met een diureticum (=middel dat de afgifte van water door de nieren bevordert) er in. Mocht dit niet het geval zijn, kan je kaliumtekort ook een hormonale oorzaak hebben met een afwijkend aldosteronwaarde. Verstandig om dit met je internist te onderzoeken.

  Veel succes!

  Groet,
  Sanne

 • Ik kreeg van een homeopaat het advies om Lo-salt te gebruiken. Dit is een soort keukenzout. Hier zit kalium in ipv natrium. Volgens mij gaat het om de verhouding tussen natrium en kalium. Met dit zout krijg je dan dus minder natrium en meer kalium binnen.
  Een te laag kaliumgehalte geeft hartklachten heb ik gelezen.

  • luuk55

  Ik heb in 2020 bleek later een abces in mijn buik gehad waardoor in weinig normale voeding tot me kon nemen. Toen ik eenmaal in het ziekenhuis opgenomen werd bleek dat mijn kalium veel te laag te zijn waardoor ik o.a. de hik had. Ze hebben me Toen via infuus en als drankje kalium toe gediend. Dit duurde een dag of 3 voor de hik weg was en de kalium weer op orde was.
  Kalium schijnt de bewegingen van je organen mogelijk te maken waaronder je hart functie.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.