Home Forums Zwangerschap Kan zwangerschap zorgen voor lage bloedsuiker?

Kan zwangerschap zorgen voor lage bloedsuiker?

De kans is er dat ik ongepland zwanger ben. En sinds die tijd zit ik elke nacht ontzettend lag qua bloedsuiker, wat ik ook eet de avond ervoor. Zelfs met de langwerkende insuline (ik heb type 2) 20 EH naar beneden krijg ik hypo’s ’s nachts. Ik kan op dat moment Dextro’s blijven eten, de bloedsuiker gaat heel slecht omhoog! (Ja ik wacht af na er een paar gegeten te hebben.)

Ik weet dus nog niet zeker of ik zwanger ben. Ik kan nog geen test doen.

Maar kan een zwangerschap dus zorgen voor de hypo’s? Ik heb nml geen enkele andere verklaring voor de nachtelijke hypo’s.

(Ik heb ook kortwerkende insuline, maar die is bijna niet meer nodig, ook overdag niet.)

  • Ben42

  Hoewel iedereen anders is, is voor veel mensen het verklaren van een hypo lastig. Zelfde omstandigheden (gedrag, eten, inspanning) geven vaak heel verschillende resultaten. Dus vaak is er geen ‘sluitende’ verklaring voor een hypo.
  Zoals al gezegd iedereen is anders, maar onverklaarbare hypo’s komen bij veel mensen voor.

  Een flinke verandering in omstandigheden, dan kan zijn van een verkeerde bus nemen, in een ander klimaat terecht komen, stress, hormoon wisselingen die kunnen allemaal zorgen voor onverklaarbare bloedsuikers.

  Een zwangerschap is een flinke verandering en kan ‘vreemde’ bloedsuikers ‘veroorzaken’. Maar het blijft lastig oorzaak en gevolg hiervan vast te stellen.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • esvl

  Hey Hummie,

  En kan je al testen? :-)
  Toen ik zwanger was heb ik ook mijn langwerkende insuline naar beneden moeten bijstellen omdat ik steeds nacht hypo’s had. Misschien snachts dan ook iets van een eat natural reep eten? Dextro werkt maar eventjes. Bij mij hielp dat in ieder geval.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.