Home Forums Voeding Ketoacidosis door keto-dieet?

Ketoacidosis door keto-dieet?

Hallo allemaal!

Ik blijf met een vraagteken staan. Ik volg nu al 2 dagen een ketogenic dieet en eet gemiddeld 10/20 gram koolhydraten per dag. Dit dieet heeft een gunstig effect op mijn suikerspiegel, dus ben ik 2 dagen binnen mijn streefbereik van 5,5-10 mmol / L gebleven. Maar is dit echt verstandig? Ik injecteer nu alleen elke avond mijn langwerkende insuline 12 EH (abasaglar) en geen snelwerkende insuline (novorapid) voor en na mijn maaltijden omdat ik weinig koolhydraten eet en daarna geen last heb van hoge waardes. Kan ik dit dieet voortzetten of bewandel ik de pad naar de hel? Of is de langwerkende insuline voldoende om ketoacidosis bij een keto-dieet te voorkomen?

Voor degenen die zich afvragen ik ben een 19-jarige T1D-patiënt.

  • Die verzuring treedt op bij constant hoge waarden. Dus als je bloedsuikerwaarden goed zijn, loop je door het dieet geen risico. Gebruik je nog wel een FSL om je waarden in de gaten te houden?

    • Hey Yvonne, bedankt voor je reactie! Ja uiteraard, ik controleer mijn suikerniveaus continu met de FSL. Ik heb me ook laten testen op ketonen met de keto-teststrips, waaruit bleek dat ketonen in mijn urine zijn geconstateerd. Dat betekent dus dat ik in mijn vetverbrandingsfase zit. Dus ik neem aan dat ketonen geen problemen veroorzaken als je bloedsuikerwaardes goed zijn?

  • Zo deskundig ben ik niet. Het lijkt mij van wel, maar voor alle zekerheid zou ik dit checken bij je behandelaar tot welke waarden het goed gaat. Ook al omdat de meetmethode via de urine de minst betrouwbare is.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.