Home Forums Autorijden en CBR Keuringen CBR, geldklopperij

 • Vlefol

Keuringen CBR, geldklopperij

Ik wil even mijn frustratie kwijt over het verlengen van je rijbewijs bij het CBR. Voor controle moet je naar de oogarts, 5 min. later sta je weer buiten € 89,00 armer. De info had ook door mijn oogarts, die mij elke 1,5 jaar controleert, verstrekt kunnen worden. Onnodige keuring. Voor controle moet je naar een arts, 5 min. later sta je weer buiten € 25,00 armer. Deze info had ook door mijn dvk of internist verstrekt kunnen worden waar ik meerdere keren per jaar kom. Begin ruim van te voren, kan wel 4 maanden duren. Nu is het redelijk vlot afgehandeld en wordt mijn in februari verlopen rijbewijs verlengd tot eind november 2025. Weer een paar maanden minder geldig.
Deze onzin van het CBR kost een hoop geld en tijd en is onnodig. Mensen stappen in de auto met grotere risico’s voor henzelf en anderen: alcohol op, stress, slecht reactie vermogen, jeugdige bravoure en deze mensen hoeven niet gekeurd te worden, krijgen gewoon een rijbewijs dat 10 jaar geldig is i.p.v. slechts 5 jaar. Mensen met diabetes weten meer over hun gezondheid dan menig ander, worden beter gecontroleerd en weten echt wel wanneer ze niet achter het stuur moeten kruipen.
CBR stop deze keuringen en geef gewoon een rijbewijs dat 10 jaar geldig is.

 • ik ben nu ook bezig met cbr om mijn rijbewijs te verlengen en heb heb een stapel papieren die ingevuld moeten worden door
  internist nefroloog
  keurend arts
  oogarts.
  ieder jaar naar de oogarts, iedere 6 weken naar de internist/nefroloog
  ik vind het ook allemaal een beetje ver gaan en dan met name dat je het allemaal zelf moet betalen, en ik ook nog naar een opticien moet omdat ik gelaserd ben aan mijn linkeroog en daar dus extra kosten voor heb waarde 189,00 die ik zelf moet betalen dat vergoed de zorgverzekeraar niet.
  ik ben nu al begonnen, in juni 2021 verloopt mijn rijbewijs maar nu ben ik in ieder geval op tijd.
  Ik voel met je mee en ben ook gefrustreerd.

 • Een paar maanden terug heb ik het hier al eens geschreven.
  Ik heb GEEN papieren ingevuld maar alles digitaal gedaan. Dat is wat de DVN ook het slimste vind. Papier beland op de stapel.
  De verslagen van de internist en de oogarts ( van een paar maanden daarvoor ) meegenomen naar m’n eigen huisarts. JA dat mag. en hup in 3 weken m’n verlengde rijbewijs.
  De afspraak maken op het Gemeentehuis om m’n rijbewijs op te halen duurde langer.

  Maar wat “vievol” hierboven schrijft heb ik ook wel eens gehad.
  En inderdaad het is bij de doktoren ook wel een beetje
  “geld heen en weer schuiven”

  @ Petra.

  Je schrijft:
  “ik ook nog naar een opticien moet omdat ik gelaserd ben aan mijn linkeroog en daar dus extra kosten voor heb waarde 189,00 die ik zelf moet betalen dat vergoed de zorgverzekeraar niet.”

  Dat heeft natuurlijk niets met het CBR te maken. Die gaat niet over de vergoeding van het laseren van je oog. Moet je bij je zorgverzekeraar zijn.

 • ik heb de uitslag van het CBR nu binnen gekregen en heb gezien dat mijn rijbewijs voor 2 jaar geldig is vanwege dat ik dialyseer, niet erg ik hoef geen rij test te doen dus het valt mij mee.
  Ik heb tot 10 nov 2021 de tijd om het te verlengen en dan is het tot 10 nov 2023 geldig en dan zien we wel verder.
  Ik had het binnen 2 weken geregeld met alles erop en eraan.
  Ik ben in ieder geval tevreden met het resultaat.

  • Welnu Petra

   “eind goed al goed” zei m’n moeder zaliger altijd………………..

  • Rudolf

  Twee jaar geldigheid? Het wordt echt steeds gekker bij het CBR.

  • Sisa

  Ook ik wil een de frustratie kwijt , gezondheidsverklaring €39,
  Arbo arts €58
  Eigen oogarts €85
  Internist €167
  Dan nog nieuw rijbewijs.
  Internist in de buurt is hier niet die het nog kan doen dus gelukkig de optie om online te doen.
  En dit alles om hopelijk weer voor 3 jaar groot rijbewijs en 5 jaar auto

  • havma

  Helemaal belachelijk is de zogenaamde eigen verklaring bij het cbr. Invullen op de computer, niemand die er verder iets mee te maken heeft, ik ben de enige die er iets voor moet doen. Maar ik krijg wel een rekening van 37,50 euro. Dus ik moet mijn eigen werk betalen. En ik hen het eens met viefol, wij worden om de haverklap door specialisten gecontroleerd en iedere beginnend bestuurder kan met een zatte kop zomaar wegrijden. Waarom iedere keer gekeurd worden, de gegevens zijn gewoon bekend, geldklopperij. We zijn al bijna 250,00 euro kwijt voordat we bij de gemeente een nieuw rijbewijs kunnen aanvragen en dan moet je al bijna weer opnieuw beginnen voor de volgende verleging

  • amr

  Ik ben hypo-unaware en gebruik een Dexcom sensor.
  Deze is onzettend betrouwbaar gebleken na jaren trouwe dienst, maar toch mag ik mijn rijbewijs niet halen omdat ik mijn hypo’s zelf niet goed aan voel komen.
  Echter, mijn Dexcom waarschuwt mij ruim op tijd en gebruik sinds een poosje ook de Tandem pomp die stopt voor laag.
  Wanneer wordt de technologie eens goedgekeurd als waardige vervanger? Betrouwbare sensoren zijn er al jaren.

  • Anco

  Ik heb me om hetzelfde opgewonden. Vanochtend weggegaan omdat de reguliere controle niet kon worden gecombineerd met de CBR keuring (ik was blijkbaar te praktisch). “Dat zijn verschillende metingen”. Terwijl ik toch echt de indruk had dat ze beide keren hetzelfde doen. Opgeteld ben ik straks 170 euro kwijt voor mijn pasje, terwijl iemand anders 41 euro kwijt is, dus een factuur 4 (gemeente Leeuwarden). Maal 2 omdat hij maximaal vijf jaar geldig is en bij gezonde mensen 10. Discriminatie vind ik het, aangezien ik niet gevraagd heb om ziek te worden. Dit vraagt om een petitie wat mij betreft om de extra kosten voor chronisch zieken af te schaffen bij de CBR keuring.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.