Home Forums Autorijden en CBR Keuringen CBR, geldklopperij

 • Vlefol

Keuringen CBR, geldklopperij

Ik wil even mijn frustratie kwijt over het verlengen van je rijbewijs bij het CBR. Voor controle moet je naar de oogarts, 5 min. later sta je weer buiten € 89,00 armer. De info had ook door mijn oogarts, die mij elke 1,5 jaar controleert, verstrekt kunnen worden. Onnodige keuring. Voor controle moet je naar een arts, 5 min. later sta je weer buiten € 25,00 armer. Deze info had ook door mijn dvk of internist verstrekt kunnen worden waar ik meerdere keren per jaar kom. Begin ruim van te voren, kan wel 4 maanden duren. Nu is het redelijk vlot afgehandeld en wordt mijn in februari verlopen rijbewijs verlengd tot eind november 2025. Weer een paar maanden minder geldig.
Deze onzin van het CBR kost een hoop geld en tijd en is onnodig. Mensen stappen in de auto met grotere risico’s voor henzelf en anderen: alcohol op, stress, slecht reactie vermogen, jeugdige bravoure en deze mensen hoeven niet gekeurd te worden, krijgen gewoon een rijbewijs dat 10 jaar geldig is i.p.v. slechts 5 jaar. Mensen met diabetes weten meer over hun gezondheid dan menig ander, worden beter gecontroleerd en weten echt wel wanneer ze niet achter het stuur moeten kruipen.
CBR stop deze keuringen en geef gewoon een rijbewijs dat 10 jaar geldig is.

 • ik ben nu ook bezig met cbr om mijn rijbewijs te verlengen en heb heb een stapel papieren die ingevuld moeten worden door
  internist nefroloog
  keurend arts
  oogarts.
  ieder jaar naar de oogarts, iedere 6 weken naar de internist/nefroloog
  ik vind het ook allemaal een beetje ver gaan en dan met name dat je het allemaal zelf moet betalen, en ik ook nog naar een opticien moet omdat ik gelaserd ben aan mijn linkeroog en daar dus extra kosten voor heb waarde 189,00 die ik zelf moet betalen dat vergoed de zorgverzekeraar niet.
  ik ben nu al begonnen, in juni 2021 verloopt mijn rijbewijs maar nu ben ik in ieder geval op tijd.
  Ik voel met je mee en ben ook gefrustreerd.

 • Een paar maanden terug heb ik het hier al eens geschreven.
  Ik heb GEEN papieren ingevuld maar alles digitaal gedaan. Dat is wat de DVN ook het slimste vind. Papier beland op de stapel.
  De verslagen van de internist en de oogarts ( van een paar maanden daarvoor ) meegenomen naar m’n eigen huisarts. JA dat mag. en hup in 3 weken m’n verlengde rijbewijs.
  De afspraak maken op het Gemeentehuis om m’n rijbewijs op te halen duurde langer.

  Maar wat “vievol” hierboven schrijft heb ik ook wel eens gehad.
  En inderdaad het is bij de doktoren ook wel een beetje
  “geld heen en weer schuiven”

  @ Petra.

  Je schrijft:
  “ik ook nog naar een opticien moet omdat ik gelaserd ben aan mijn linkeroog en daar dus extra kosten voor heb waarde 189,00 die ik zelf moet betalen dat vergoed de zorgverzekeraar niet.”

  Dat heeft natuurlijk niets met het CBR te maken. Die gaat niet over de vergoeding van het laseren van je oog. Moet je bij je zorgverzekeraar zijn.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.