Home Forums Voeding KH arm dieet en niet afvallen

 • kraaij

KH arm dieet en niet afvallen

Hallo,

Al 31 jaar heb ik diabetes type 1.
Mijn medicatietoediening gebeurd middels een pomp in combinatie met een sensor.
Als gevolg van 2 onderbeen amputaties zit ik nu in een rolstoel (weinig beweging).

Al een tijd probeer ik af te vallen met een KH-arm dieet. Helaas lukt me dit niet en kom ik niet in ketose (verbranding lichaamsvet).
Ben wel minder insuline gaan gebruiken maar de kilo’s blijven eraan dat frustrerend me ongelooflijk.
Zijn er mensen met dezelfde ervaring of met tips om toch de kilo’s kwijt te raken?

  • Chaim

  Dag Kraai,

  Mij is verteld dat de kilo’s die ik ben aangekomen komen van de opslag van insuline in mijn lijf. Daar houd ik vetbanden aan over en die gaan er niet meer af.

  Glucose die niet direct nodig is wordt opgeslagen in lever, vet en spieren, en kan later worden gebruikt.

  Bron: http://www.diep.info/Diabetes-educatie-Achtergrond-van-diabetes-Nadere-info-Wat-doet-insuline
  En dat is bij mij het geval. Ik heb leververvetting en zie eruit als Bessie Turf.
  Bessie Turf
  Ik heb een mobiliteitsbeperking, maar beweeg wel zoveel als mogelijk.
  Ik ben nu een aantal maanden stabiel met mijn gewicht. Zolang ik deze insuline blijf gebruiken en in deze dosis, blijf ik ook wel stabiel. Want het lag niet aan wat ik at of hoeveel.
  Maar een ander merk insuline en de kilo’s vliegen er weer aan.
  De overstap van Levemir naar Tresiba (waar ik trouwens heel blij mee ben) heeft me wel weer 5 extra kilo’s opgeleverd.
  Mij is nu door verschillende behandelaars verteld dat ik me neer moet leggen bij hoe ik er nu uitzie. Dat ik in 3 jaar tijd van een maat 38/40 naar een 46/48 ben gegaan en dat dat ook zal blijven.

  Ik leer me dus neer te leggen bij hoe ik er nu uitzie. Dat is niet makkelijk.
  Maar zolang ik van mezelf weet dat ik heel weinig aan mijn eet- en beweegwijze kan veranderen, is het zoals het is. En frustrerend is het.

 • De glucose voorraad is niet erg veel. Na 2 dagen vasten (of geen koolhydraten eten) is deze wel op. De meeste mensen vallen in het begin wel af van koolhydraten-arme dieten. Ook verliezen mensen in ketose vaak erg veel vocht. Helaas zijn dit soort dieten op de lange termijn schadelijk. Daarbij voelen veel mensen zich niet goed als ze in ketose zijn: slechte geur, spierkrampen, vermoeid, obstipatie, brain fog, niet goed op gang komen etc. Lees anders dit artikel even door: https://www.hetgezondstedieet.nl/suikerziekte-voorkomen-of-genezen-met-gezond-eten/ .

  Succes! :)

  • SENN

  Afvallen draait altijd om het creeeren van een calorietekort. Het koolhydraatarme dieet werkt voor sommige wel, maar over het algemeen verlies je daar alleen vocht mee en geen vet..
  Het beste is om dit te overleggen met een voedingsconsulente of dietist. Zij kunnen precies voor je uitrekenen hoeveel calorien je per dag nodig hebt en in welke verhouding (koolhydraten/vet/eiwitten).

   • WimVD

   Een ketogeen dieet heeft bij mij wonderen verricht. Twee maanden geleden kwam ik bij de huisarts terecht met diabetesklachten en ik had een bloedsuikerwaarde van 25 mmol/l). Door een video van Jordan Peterson (the carnivore diet changed my life) kwam ik uit op het ketogene dieet en ben dat gaan toepassen. Het begon bij mij te werken nadat ik mijn dagelijkse inname van koolhydraten beperkte tot minder dan 5% oftewel minder dan 20 gram per dag. Tegelijkertijd moet ook de eiwitinname gematigd worden tot 10-20%, in mijn geval onder de 100 gram per dag. Het grootste deel van de calorieën (75-80%) komt uit vet. Ik ben inmiddels 4 kilo afgevallen in 5 weken en mijn bloedsuiker zit nu op 4,4. Ook mijn cholesterol en triglyceriden zitten weer in het groen. Minstens zo belangrijker is dat mijn mentale gezondheid enorm is verbeterd. De eerste paar dagen zijn zwaar omdat je lichaam moet omschakelen, maar daarna voelde ik me beter dan ooit. Op YouTube kan ik o.a. de video’s van Dr. Stephen Finney en Dr. Paul Mason aanraden. Op websites als ketogeendieet.nl en de Engelse ruled.me is heel veel nuttige informatie te vinden.

   • Fijn dat het bij jou werkt. Ik doe het al twee jaar. Tot 50 koolhydraten pd voel me prima geen enkel tekort vlg huisarts. En 42 kilo kwijt en geen midicatie meer voor cholesterol en diabetes 2.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.