Home Forums Voeding kind 4 jaar morgen verjaardag

kind 4 jaar morgen verjaardag

Hallo allemaal,

Mijn zoontje van 4 heeft sinds kort diabetes type 1.
Alles is goed onder controle.
we werken met 3 ratio’s ochtend middag en avond.
3 x tussendoor 15 koolhydraten.
we spuiten insuline voor de hoofdmaaltijden.

Nu hebben we morgen een verjaardag.
Ik weet van te voren niet wat ze hebben aan taart hapjes enz.

Hoe doen jullie dat?
afgepast eten meenemen?
alle andere lekkers verboden??

of?

wie heeft er tips.

groetjes simone mv niels

 • Hoi Simone,
  Wat ik zelf deed toen ik me aan een vast dieet moest houden, is als het mogelijk is (bijvoorbeeld goede vrienden die weten hoe het werkt) overleggen zodat je daar mee kan eten.
  En sowieso altijd zelf wat meenemen, mocht het nodig zijn om een tussendoortje te eten maar er is even niks wat handig uitkomt qua koolhydraten bijvoorbeeld, maar zeker ook voor je jonge zoontje iets lekkers meenemen zodat hij op die verjaardag in ieder geval dat kan eten als wat er daar is niet uitkomt!
  En qua lekkere dingen niet mogen eten, dat hoort er soms helaas bij, misschien een tussendoortje meenemen waar weinig koolhydraten inzitten maar wat wel lekker is als compromis?
  Succes, groetjes!

 • Diabetes is al een straf en zou zelf 1 dagje iets minder kritisch zijn. En hem vooral laten genieten, want een feestje moet wel een feestje blijven. Wij hebben een pomp en dat is veel gemakkelijker even wat bij te spuiten dan met de pen. Je bent dan flexibeler.

  Attendeer hem op kaas en worst en komkommer en spreek anders iets met hem af wat hij mag en dat hij toch kan genieten. Meet een keertje extra en spuit desnoods na afloop even bij. Vaak zijn ze op een feestje ook heel actief met buiten spelen en verbranden ze ook meer dan anders.

  Dit zal altijd lastig blijven een feestje en zelf zit je de volgende dag of de nacht met de gebakken peren. Dat hebben wij er dan wel voor over om een keertje extra de wekker te zetten snachts.

  Wij nemen zelf altijd een fles aanmaak limo mee waar niets in zit, slimpie of raak zero. Je hebt ook fruitshoots 0% dit vinden ze vaak ook heel leuk om uit zo’n flesje te mogen drinken.
  En we nemen soms ook onze weegschaal mee, dat als we het niet weten het eten wegen en invoeren in een handige app HelpDiabetes. Dan weet je zeker wat je geeft aan insuline dat dat klopt.

  Suc6 en volg gewoon je gevoel!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.