Home Forums Ouder van een kind Kind van 7 met diabetes type 1 en werk

Kind van 7 met diabetes type 1 en werk

Bijna 4 weken geleden is bij onze dochter van 7 diabetes type 1 vastgesteld.(op een zaterdag) Ik heb mij werk de volgende dag gebeld om dit te vertellen en uitgelegd dat ik de maandag en dinsdag niet kon komen werken. Ik kreeg toen al een reactie van: “dat zullen we dan maandag wel even bekijken”. Ik uitgelegd dat dit niet anders kon en dat ik dus echt niet kwam. Maandag werd ik gebeld dat ik de dag er na op gesprek MOEST komen. Ik uitgelegd dat mijn aanwezigheid in het ziekenhuis noodzakelijk was en dus niet in staat was te komen. Dinsdag werd ik wederom gebeld dat ik verplicht was om te komen en dat als ik niet kwam dr gevolgen voor mij zouden zijn. Ik dus helemaal stijf van de stress. In overleg met het diabetesteam toch maar ergens tijd vrijgemaakt om toch maar het gesprek aan te gaan. Het kwam erop neer dat ik na de week in het ziekenhuis de week erop nog 2 dagen zorgverlof kon krijgen en 1 dag verlof opnemen en dat ik daarna toch wel weer op Mijn werk moest verschijnen. We komt zoveel op je ad. Je moet zoveel leren, weten, verwerken en met deze bijkomende stress kan ik het allemaal niet meer overzien. Ik heb last van allerlei stressklachten. Jeuk, hyperventilatie, slecht slapen,moe (uitgeput). Ik was en ben alleen maar in staat om me op mijn dochter en de rest van het gezin te concentreren waardoor het geen wat ik allemaal moet regelen (informeren en instrueren) op school, BSO en gastouder. Ik heb me dan ook ziekgemeld op het werk. Vandaag bij de bedrijfsarts moeten komen. Haar alles uitgelegd. Zij zag en voelde mijn stress en “begreep” eat voor een inpact het allemaal heeft. Haar uitgelegd dat ik gewoon wat tijd nodig heb en wanneer is ik wist dat mijn werkgever dit ook zou geven het mij wat meer rust zou geven waardoor ik misschien makkelijker alles zou kunnen regelen. Toen kwam Mijn teamleider erbij. Deze gaf te kennen dat hij mij niet meer tijd meer geeft en dat ik na volgende week weer wordt verwacht. Volgende week hebben de kinderen vakantie waardoor ik op school ook niks meer kan doen. Vandaag bij de directeur van school geweest en deze vertelde mij dat er een nieuw protocol is (deze wordt vanavond besproken bij MR) en het ziet er naar uit dat de docenten de handeling van insuline toedienen niet mogen uitvoeren. En indien dit wel mag ze daarvoor een soort van cusrsus voor mowten doen op basis van bereidwilligheid/vrijwilligheid. Dus dat is allemaal niet zo 1 2 3 geregeld. Mijn vraag aan werkende ouders is: na hoeveel tijd kon jij weer aan het werk. Of eigenlijk hoeveel tijd had je nodig om alles zo te regelen dat je weer kon gaan werken? Oftewel hoe hebben jullie dat gedaan. Wat moet ik doen??

 • Wat naar dat je werk zo moeilijk doet. Gelukkig kregen mijn man en ik beiden de vrijheid van ons werk om alles op orde te krijgen. Daarnaast werkt ook school bij ons goed mee.

  Voor hulp voor school kan je eens kijken op de site van Zorgeloos met diabetes naar school. Daar staat veel informatie en voorbeelden van formulieren. School is inderdaad niet verplicht om te spuiten, maar je kan wel de individuele leraren vragen of ze het willen doen. Sowieso kan je de dvk vragen om op school uitleg te geven over diabetes bij kinderen.

  Wat je werk betreft weet ik niet zo goed wat je rechten zijn. Je hebt bij mijn weten wel recht op zorgverlof, maar de regels daaromtrent ken ik niet zo goed, dus misschien kan je die eens nazoeken. Daarnaast bood de arts bij ons aan om de werkgevers te contacten als er problemen zouden zijn, vraag eens aan je arts/dvk of zij iets voor je kunnen betekenen.

  Uit bovenstaande kan ik niet opmaken of je een partner hebt? Zo ja, zijn de taken dan eerlijk verdeeld?

  Ik wens je heel veel sterkte, het is een zware tijd!

 • Ja ik heb een partner. Deze werkt fulltime en vaak ver van huis. Hij heeft van zujn werk zonder problemen zorgverlof gekregen. Juist omdat ze bij mij op het werk vanaf het begin zo moeilijk hebben gedaan heeft de hele situatie er bij mij enorm ingehakt waardoor ik nu serieuze stressklachten heb. De bedrijfsarts erkenfevin eerste instantie mijn stressklachten maar nadat mij teamleider te kennen heeft gegeven niet akkoord te gaan net nog langer ziekteverlof sluit zij hier zich bij as. Ik zal nu een second opion moeten aanvragen bij het UWV. Dit brengt allemaal nog meer stress met zich mee dus nog meer klachten en nog minder overzicht. Morgen nemen zowel de dvk als ha contact met mij om. Zij kunnen alleen wettelijk gezien niks voor mij betekenen. Recht op zorgverlof maar dit houdt voor mij in 2x een werkweek (2× 24 werkuren). Als er inderdaad leraren zij die bereid zij om te spuiten moeten ze een cursus of iets dergelijks volgen omdat het om BIG handeling gaan. Maar volgens de bedrijfsarts en teamleider heb ik nu nog een week om dit allemaal te regelen (En het is die week ook nog vakantie dus school niet beschikbaar).

  • Elfje

  Hoi,
  Voor de korte termijn misschien niet handig maar voor de langer termijn misschien wel. Ik werk als verpleegkundige in de thuiszorg en wij bezoeken regelmatig scholen om daar kinderen te begeleiden of te helpen bij het spuiten en prikken. Altijd in overleg met ouders en juf/meester. Dus bellen dan bv bloedsuikers door aan ouders. Of alleen bij hoge of lage bloedsuikers even contact met ouders.

 • Die mogelijkheid is mij inmiddels ook bekend en ga ook zeker proberen om dit zo snel mogelijk te regelen. Ik was alleen in eerste instantie in de veronderstelling dat school dit op zou pakken. Ook omdat er door leerkrachten was gezegd dat ze zoiets al eerder voor handen hadden gehad. Volgens mij (hoop ik) gaat het alleen om het spuiten van de insuline. In principe kan ze haar bloedsuiker helemaal zelf prikken/meten en zou het alleen even mede gecontroleerd moeten worden.

  Dank je wel voor je reactie.

 • Dag,

  Ik ben ook moeder van een kind met diabetes maar daarnaast ook HR functionaris. Wat jou teamleider doet komt voort uit onwetendheid en is niet erg ‘gepast’. Laten we het daar maar op houden.

  De beste optie voor jou is voor dit moment het aanvragen van ouderschapsverlof. Voor alle ouders geldt dat ze 26x de wekelijkse arbeidsduur aan uren op kunnen nemen als het kind nog geen 8 jaar is. Stel jij werkt nu 24 uur per week dan kun je 26×24 uur ouderschapsverlof opnemen. Hoe jij dat verdeelt over weken of maanden mag je zelf weten. Je kunt dus 26 weken volledig verlof opnemen of iedere week een plukje totdat je dochter 8 is of de uren op. Er kan wel een nadeel aanzitten. Als er niks voor geregeld is in bijvoorbeeld je cao ontvang je over de ouderschapsuren geen salaris.
  Aanvragen doe je schriftelijk en de werkgever moet binnen 1 maand reageren. De werkgever mag alleen weigeren als daar een zware economische nadeligheig voor de onderneming uit voortvloeit. Aangezien jij een teamleider hebt zal dat voor jou niet het geval zijn.
  In het ergste geval verplichten ze je om nog de periode tot aan de ingang van je ouderschapsverlof te werken maar daarna heb je dan wel alle rust om alles samen met je dochter, school en de rest van je gezin zo goed mogelijk uit te werken.
  Veel succes en sterkte. Je zult het echt nodig hebben.

 • Bedankt voor je reactie,

  Helaas heb ik deze uren al ingezet na mijn bevallingsverlof dus is dat geen optie. Volgens mij krijgen wij nog wel gedeeltelijk salaris bij ouderschapsverlof (meen 70%) Dus dit zou de ideale oplossing zijn geweest. Geen salaris zouden veel financiële problemen opleveren. Dat is dus ook een van de grote problemen. Hoewel ik mijn werk heel leuk vind had ik het anders wel geweten.

 • Dan blijft op dit moment alleen calamiteiten-, kortdurend- of langdurig zorgverlof over. Ook daar zijn vaste regels voor. Ik verwijs je naar de site van de rijksoverheid ://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorgverlof/vraag-en-antwoord/zorgverlof-aanvragen
  In je CAO zullen deze regelingen vast uitgebreider uitgewerkt zijn.

  Voor ons kwam er pas weer enige rust toen zoon aan de pomp ging i.c.m. de freestyle libre (dan hoef je geen, tot veel minder, vingerprikken meer uit te voeren en kan ook een leerkracht vragen om even een keer extra te meten). Toen werd het voor onze zoon en ons een stuk makkelijker.

  • GeaDVN

  Beste Bianca,

  Vanuit Diabetesvereniging Nederland kan ik je specifieke tips toesturen over “werken als je kind diabetes heeft”. Je mag hiervoor contact met mij opnemen via telefoonnummer 06 – 578 87 346 of via g.v.nimwegen@dvn.nl. Meer informatie over de combinatie diabetes en werk kun je vinden op http://www.diabeteswerkwijzer.nl

  Met vriendelijke groet,

  Gea

 • Wat een schande! Echt praktische adviezen heb ik niet, helaas. Misschien is het iets om met de vakbond op te nemen? Of is er misschien nog een mogelijkheid om je teamleider te bypassen en een echelon hoger aan te spreken?

  Of je bestelt een voodoo-poppetje van je teamleider op http://www.gitzwartemagie.nl/schofterigeteamleiders...

 • Hoi Bianca, vreselijk om te horen hoe het verloopt op het werk. Sinds 1 maart is onze dochter van 7 ook diabeet.
  Ik werk zelf 15 uren per week in de horeca op een vakantiepark. Dus deze uren zijn zeer goed aan te passen aan het rooster. Ik moet zeggen, hun doen er alles aan om me te helpen. Ik maak regelmatig overuren in de avonden zodat ik overdag vaker vrij kan zijn. Dan is mijn man namelijk aan het werk. Ook de ziekenhuis bezoeken zij dan gemakkelijker te doen. Zorgverlof was. geregeld op het werk voor de eerste week in het ziekenhuis. Ook in september krijg ik zorgverlof , omdat ze dan weer naar het ziekenhuis moet voor het pompje. Verder kan ik dan nog vrij krijgen en lever daar verlof en tvt uren voor in. In de periode dat ze naar school gaat komt er op school kinderthuiszorg wat geregeld is door de dvk. Dit is super fijn! Een beetje tijd voor jezelf. Dit heb je namelijk hard nodig.
  Ik wens je heel veel sterkte. Als ik je kan helpen …..graag!
  Groetjes Heidi

 • Na de achterlijke uitspraak van het meisje wat zelf teruggelopen was naar het zwembad en verdronk en de leerkrachten en badmeesters er voor aansprakelijk gesteld werden zal iedere leerkracht zich wel 10 keer nadenken voordat hij zoiets gaat doen als insuline toedienen, je bent volgens de rechter dus aansprakelijk als er wat fout gaat.

  Dus snap dat leerkrachten hier niet om zitten te springen.

  Als ouder is dat natuurlijk balen maar dat is wel de realiteit, de werkgever heeft ook een probleem want jij wil begrijpelijk wel er voor zorgen dat alles goed gaat met je kind en daardoor mist de werkgever een mannetje (of ik dit geval een vrouwtje) op het werk.

  ik hoop met zo’n botte werkgever dat je wel lid bent van een vakbond.

  hoe lang het duurt voordat alles goed loopt kan niemand zeggen, te veel factoren, voor hetzelfde geld weet je dochter er goed mee om te gaan en is ze goed instelbaar, maar dat kan ook heel anders zijn.

  • Anoniem
  • Inactief

  Helaas is er vaak veel onbegrip over diabetes. Probeer rustig te blijven en je eigen grenzen te bewaken. Het vraagt van ouders ook veel wanneer een kind diabetes heeft. Het is misschien de eerste periode nog erg zoeken wat voor je persoonlijk haalbaar is. Maar wees er eerlijk in voor jezelf en voor je werkgever. Daar kom je het verste mee en kweek je het meeste begrip mee. Kijk naar wat je zelf aan kan en wil. Jullie kind heeft niets aan ouder die het straks allemaal niet meer aan kan. Persoonlijk hebben wij veel aan een rechtsbijstandsverzekering gehad. Zij hebben veel kolen uit het vuur weten te halen en kunnen je precies vertellen waar je gewoon recht op hebt wat verlof betreft.

 • Leven zonder je geliefde is als leven in slavernij, ik ben gekomen om alle glorie terug te geven aan heer Bubuza, de toverspreider voor het herenigen van mijn man en ik, ik ben 12 jaar getrouwd en mijn huis was tot voor kort heel vredig en mooi toen mijn man begon te vrouwiseren, ik probeerde met hem te praten, maar er veranderde niets, ik wilde mijn huwelijk opgeven en een echtscheiding opgeven toen ik een vriend tegenkwam die me voorstelde aan heer Bubuza de betovergieter, ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn problemen. Hij vertelde me dat hij me zal helpen en dat mijn man bedelend bij me terugkomt, ik voorzag in de dingen waar Heer Bubuza om vroeg en het was precies 14 uur nadat de spreuk was uitgesproken en mijn man huilend thuiskwam en me smeekte hem te vergeven, in het begin leerde ik dat hij een grapje maakte, ik vergaf hem en het geluk in mijn huis werd weer hersteld, mijn man is nu een veranderde man en ik ben erg gelukkig, allemaal dankzij Lord Bubuza. neem vandaag nog contact met hem op voor hulp via WhatsApp::: +1 505 569 0396 of e-mail::
  ( lordbubuzamiraclework@hotmail.com )

 • Leven zonder je geliefde is als leven in slavernij, ik ben gekomen om alle glorie terug te geven aan heer Bubuza, de toverspreider voor het herenigen van mijn man en ik, ik ben 12 jaar getrouwd en mijn huis was tot voor kort heel vredig en mooi toen mijn man begon te vrouwiseren, ik probeerde met hem te praten, maar er veranderde niets, ik wilde mijn huwelijk opgeven en een echtscheiding opgeven toen ik een vriend tegenkwam die me voorstelde aan heer Bubuza de betovergieter, ik nam contact met hem op en vertelde hem mijn problemen. Hij vertelde me dat hij me zal helpen en dat mijn man bedelend bij me terugkomt, ik voorzag in de dingen waar Heer Bubuza om vroeg en het was precies 14 uur nadat de spreuk was uitgesproken en mijn man huilend thuiskwam en me smeekte hem te vergeven, in het begin leerde ik dat hij een grapje maakte, ik vergaf hem en het geluk in mijn huis werd weer hersteld, mijn man is nu een veranderde man en ik ben erg gelukkig, allemaal dankzij Lord Bubuza. neem vandaag nog contact met hem op voor hulp via WhatsApp::: +1 505 569 0396 of e-mail::
  ( lordbubuzamiraclework@hotmail.com ) ..

 • DAT ALLEMAAL DANKZIJ DE MEEST BETROUWBARE SPELL CASTER TER WERELD. DAT KAN JE HELPEN JE VERLOREN LIEFDE BINNEN 48 UUR TERUG TE KRIJGEN (drayoolasolutionhome@gmail.com) Bedankt voor je wonder Dr. Ayoola Dit artikel is opgedragen aan Dr. Ayoola. Ik ben 9 jaar getrouwd met mijn lieve vrouw en onlangs heeft ze het uitgemaakt en het deed me diep pijn toen ze me zei haar met rust te laten en dat ze niet meer van me houdt terwijl ik altijd trouw en eerlijk tegen haar was. Ik heb alle manieren geprobeerd om haar terug te krijgen door haar te kopen wat ze wil, zoals ik altijd deed en ze liet me nog steeds met een gebroken hart achter en ze heeft zelfs een nieuw vriendje dat me nog meer kapot maakte totdat een vriend van mij van waar we werken me naar stuurde deze echte spreuk Dr genaamd Ayoola. Deze man heeft mijn leven compleet veranderd. Ik volgde alles wat hij me zei te doen en mijn vrouw kwam terug en smeekte me terug. Ik was stomverbaasd dat alles precies gebeurde zoals hij me had verteld. Ik had vertrouwen in alles wat hij me vertelde en alles was waar. Ook was hij er elk moment totdat ik mijn geluk terugkreeg en hij zorgt ook voor spreuken die impotentie, kaalheid, ziekten zoals HIV/AID, Herpes, Kankerloterij E.T.C. genezen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail op {drayoolasolutionhome@gmail.com of https://www.facebook.com/Dr-Ayoola-105640401516053/ tekst of bel +14809032128

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.