Home Forums Nieuw met diabetes Koeling insuline op reis

Koeling insuline op reis

Wij gaan een lange reis maken zonder koelkast en weten niet hoe wij de insuline tussen 2 en 8 graden moeten houden. Wie heeft hier ervaring mee? Heeft iemand ervaring me het DISON koelkastje waar een pen en patronen in kunnen?
Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen. Alvast hartelijk dank.
Humphrey

  • Zelf houd ik mijn insuline koel met een vochtig washandje. Insuline in een plastic zakje, dat ik sluit. Dan het vochtige washandje en dat in een plastic zakje dat open blijft. Door de langzame verdamping blijft de insuline koel, maar niet tussen de 2 en 8 graden. Op mijn vele reizen door de tropen, woestijnen van 4 à 5 weken is het tot nu toe altijd goed gegaan en de insuline die over is, heb ik thuis altijd opgemaakt.
    Met vr. groet,
    Yvonne

    • jako

    FRIO tasjes zijn ook super handig. Daarin blijft de insuline goed koel en ze zijn er in verschillende maten. De tasjes zijn goed herbuikbaar en nemen veel minder ruimte in dan een koelkastje ofzo.

  • Ik ben regelmatig langere tijd voor mijn werk in het buiteland geweest en daar lang niet altijd de mogelijkheid gehad om de insuline koel te bewaren. Ook na 8 weken de insuline buiten de koelkast gehad te hebben merkte ik geen verschil (in Jordanië met 50 graden (en regelmatig nog warmer) buiten en minimaal 25 binnen ging het ook goed zonder koelkast). Wel daarna in Nederland opgelet dat ik eerst die insuline op maakte.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.