Home Forums Voeding Koolhydraten vermeld op menukaart?

 • romyh

Koolhydraten vermeld op menukaart?

Hoi

Ik heb een vraagje. Mijn vriend heeft type 1 diabetes en is daar soms zo ontzettend klaar mee. Heel begrijpelijk natuurlijk. Daarom wil ik iets voor hem doen, wat hem een beetje helpen. Ik heb al een leuke dag voor hem gepland, maar wil dat afsluiten met een etentje. Nu weet ik dat er restaurants zijn die de koolhydraten erbij vermelden op de menukaart. Via Zucsu kan je daar achter komen. Maar ik ben geen betalend lid. Ik vroeg me af of jullie misschien kunnen helpen. Ik zoek een ‘diabetesvriendelijk’ restaurant waar ze de koolhydraten vermelden op de menukaart. Het liefste in de buurt van Apeldoorn/deventer/zwolle Google kan mij niet zo goed helpen. Vandaar dat ik jullie vraag. Alvast heel erg bedankt! Groeten Romy

  • Maye

  Ik kan je niet in directe zin helpen, maar wat je denk ik het beste kunt doen is een belrondje doen naar de verschillende restaurants. Let erop dat ze calorieën niet met koolhydraten verwarren als je er telefonisch (of per mail) naar vraagt.

  Overigens vind ik het soms juist fijn om bij uit eten juist niet teveel bij de diabetes stil te staan, maar een schatting van de kh te maken en iets aan de lage kant af te ronden (op een leuke avond liever iets te hoog dan een hypo). Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk.

  Frappant dat allergie info verplicht is, maar mijn allergie er niet bij staat – restaurants die niet diabetes-vriendelijk zijn, geven me namelijk een reactie van (mentale) prikkelbaarheid ;-)

  In elk geval: eet smakelijk alvast en veel plezier en een mooie avond gewenst samen!

 • Misschien iets anders, ga lekker stevig Low Carb eten. Dan heeft hij achteraf geen last van schommelingen en kan hij meer van de avond genieten.
  Steakhouse (geen friet) of naar een tapasbar. Gehaktballetjes, calimaris en andere hartige hapjes. Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.