Home Forums Vakantie Koop geen sensor in het buitenland! Grote kans dat ze niet werken op je app!

Koop geen sensor in het buitenland! Grote kans dat ze niet werken op je app!

Ik gebruik en reis al sinds 2015 de sensoren. Nu was ik in Las Vegas, had geen reserve mee en de sensor sopte er mee. Ik had geen zin om nog ruim een week vingers te prikken dus ik naar de CVS apotheek. Daar lagen ze gewoon op het schap.
Maar ik moest wel een recept hebben, dat had ik natuurlijk niet en ze hadden wel een kaartje van een kliniek die wel voor een luttele 125 dollar een recept kon uitschrijven. Jeetje dacht ik, maar vooruit. Kom met recept terug en mag 139 dollar afrekenen voor 1 sensor!!!!! Shock horror!! Had al recept betaald dus vooruit dan maar.
Vervolgens deze inmiddels 264 euro kostende sensor op arm geplakt om vervolgens de error “sensor is niet compatible met deze app” . Werkt dus alleen met de Libre app uit de Amerikaanse app store (grrrr). Uren bezig geweest om te proberen en account te maken op de USA app store, maar lukte niet.
Dus 264 dollar weggegooid. Abbott zet de Amerikanen af door daar meer dan het dubbele te rekenen voor de sensoren en beschermd hun markt zodat Amerikanen niet goedkopere sensoren in Europa kunnen kopen. Dat zullen ze wel in meer werelddelen doen. Die geldwolven stoppen nooit met me verbazen met hun acties.
Moraal: altijd reserve mee en niet buiten EU kopen.

  • Ytsma

  Met diabox moet het volgens mij wel kunnen.

 • Ik zit nu met exact hetzelfde probleem. 2 van de 3 sensoren gingen in minder dan 24 uur defect. En de gekochte sensoren in het buitenland zijn niet uit te lezen.

  Ik heb het ook al eens in China gehad dat de sensor accuut stopt omdat de App via de telefoon waarneemt dat je in China zit.

  Dit soort geo-fencing praktijken zijn echt schandalig en gaan ten koste van mijn gezondheid!

  • Mr. M

  Nu is er groot verschil zorg (ook kosten) tussen ons in de EU en USA. Ik zou een overzichtje wensen waar ze wel compatable zijn en waar niet. In de EU zijn de prijzen gelijk.
  Wellicht voor de DVN om dit uit te zoeken ism Abbott?

  • Mee eens, dan kun je goed voorbereid op reis. Het is jammer als je weet dat er op je reisbestemming geen compatibele sensoren te krijgen zijn, maar dan kun je voor de duur van je vakantie gewoon terug naar old-school bloedsuikers prikken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.