Home Forums Bloedsuikerwaarden Kortademig bij te hoge bloedsuiker

Kortademig bij te hoge bloedsuiker

Hey hallo,

Ik ga ermee naar mijn diabetesverpleegkundige hoor. Maar ik wou toch even de vraag stellen of er anderen zijn die hier ook last van hebben. Er lijkt niet veel info over… Behalve bij diabetes type 2 en ik heb 1.

Ik word namelijk heel benauwd bij een te hoge bloedsuiker. Een jaar geleden had ik hier geen last van, het is iets van de laatste maanden om eerlijk te zijn, want tegenwoordig gaat het eigenlijk heel erg goed met mijn waardes.

Als ik nu een waarde heb boven ongeveer 12.0, word ik erg kortademig en benauwd. Als ik hieronder zit heb ik hier nooit last van. Het maakt niet uit wat ik voor een activiteit doe, sporten of stil zitten. Maakt geen verschil. Als ik boven die 12.0 kom, krijg ik er last van. Het is een beetje een nieuw ding want hiervoor had ik er geen last van. Dan werd ik gewoon chagrijnig, veel plassen en drinken etc. Dit is heel nieuw.

Iemand dezelfde ervaring?

Groetjes Claudia

 • Ja, ik heb hetzelfde. Heb het ook aangegeven bij de diabetesverpleegkundige en de internist. Ze hebben het beide genoteerd maar verder heb ik er niets over gehoord.

  • Elly

  Ik heb het een tijdje gehad, met ademhalingstechniek was ik er weer gauw vanaf (ik gaf toen nog yogales).

 • Hallo claudia

  Ik leef zo met je mee, ik heb diabetes type 2 ben 38 jaar. Heb het sinds een jaar, erfelijk in mijn geval.
  Ik ben sinds 3 weken ook erg benauwd en kortademig. Had geen idee dat het van de hoge suiker gehalte afkwam. Na controle bleek ik 22.3 te hebben. Nu heb ik een extra pilletje bijgekregen, en over 2 weken weer naar de diabeet verpleegkundige. Vandaag bloed afgenomen, dus ben heel benieuwd. Heel veel sterkte

  • Ja het is ook allemaal wat dat diabetes. Ik ben sinds maart begonnen met de Freestyle Libre sensor. Voor mij persoonlijk een life changer. De kortademigheid blijft maar ik moet zeggen dat mn suikers meer in balans blijven (gelukkig!)

 • Ik heb naast DM 2 (en ja echt, ook erfelijk) ook COPD Gold 3.
  Was meestal aardig onder controle met 2 inhalers.
  Ik heb een periode gehad dat ik het erg benauwd had en mijn bloedsuikers niet onder de 10 mmol/l waren te branden.
  Ik heb andere inhalers gekregen en toen onstond er een tekort aan salbutamol.
  Nu denk ik wel eens dat ik vooral aardappelzetmeel aan het inhaleren ben. Want het doet niets meer.
  Het wordt erger als mijn bs hoger zijn en dat zijn ze nu.
  Gekke is, vooral met lopen. Ik doe 1x in de week COPD krachtsport. Fietsen, gewichten, balansplaat, beentraining etc. en dan heb ik het lang zo benauwd niet als bij het lopen. Daarnaast oefen ik thuis veel, ben mijn lopen weer aan het training (mobiliteitsbeperking), actief in de tuin.
  Maar helaas. Bloedsuikers tussen de 8 – 14 mmmol/l en dus sneller benauwd.
  Ik moet 23 mei een spirometrietest doen. Daaruit zal blijken of het mijn longen zijn of iets anders.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.