Home Forums Voeding Kruidvat dextrose rollen niet meer verkrijgbaar?

Kruidvat dextrose rollen niet meer verkrijgbaar?

Al bij verschillende Kruidvat filialen heb ik deze week vergeefs gevraagd waar de rollen dextro zijn gebleven. Die ronde, aardbeien- of citroensmaak. In diverse fora zie ik dat veel mensen dat de beste druivensuiker vinden omdat het zachter is waardoor je het snel kunt opkauwen. Weet iemand hoe dit zit? Of waar ze nog wel te krijgen zijn? Of misschien moeten we een actie starten om ze terug te krijgen?

 • ook ik zou graag rollen weer terug in winkel krijgen

  • Ben42

  Helaas ze hebben nog wel kruidvat dextrose, echter de verpakking is veranderd. De oude verpakking beviel me ook veel beter.

  Ben

 • Bij de plus zijn ze ook verdwenen uit het assortiment.
  Wat gebruiken jullie nu bij een hypo?

 • Ik gebruik voor thuis de schuimblokjes van Haribo.
  Voor onderweg nog de rollen die heb, maar ik heb ook de nieuwe dextro van Kruidvat al in huis.
  Mijn familie heeft bij de Aldi druivensuiker gekocht, maar die citroensmaak is zo vies. Net of je een hap schoonmaakmiddel neemt.
  Lang geleden kocht ik wel eens rollen bij een Duitse apotheek/drogist. Geen idee of ze die nog hebben.
  Daar waren ook lekkere smaken tussen.

 • Amazon.de en dan zoeken op dextrose en/of Traubenzucker.

  Er zijn “tig” blz. vol met soorten,verpakkingen,smaken en grootverpakkingen om dan grotere hoeveelheid te kopen om verzendkosten “terug” te verdienen. Misschien is dit wat voor sommigen van ons.

  Groet 6feet10

  • Ben42

  Dextro,

  Vele keuzes op Amazon.de, hiervoor dank, echter een vervanging van de Kruidvat Dextro kan ik niet vinden.

  De belangrijkste eigenschappen van de Kruidvat dextro :
  Goedkoop.
  Niet harde dextro.
  Een duurzame verpakking. (B.v. om in je broekzak, rugzak, zomerjas, winterjas, fietstas, sporttas voor iets langere tijd te bewaren).

  De verpakkingen van dextro energie en de huidige verpakkingen van het kruidvat zijn veel minder duurzaam.
  De ronde rollen van het Kruidvat, de verpakking bleef/blijft zeer lang intact en de dextro kun je zelfs na jaren nog goed consumeren. De dextro energie verpakkingen gaan na verloop van tijd stuk in je broekzak en ook wordt de dextro in die verpakkingen harder na verloop van tijd.
  Ook was de dextro in de kruidvat verpakkingen ‘brosser’ en beter kauwbaar dan die van dextro energie.

  Een goede vervanger voor de rollen van het Kruidvat heb ik nog niet gevonden.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Ja, ik gebruik(te) ook al heel lang de Kruidvat rolletjes. Maar helaas………
  Je kon ze nl zo makkelijk bij je dragen als je er een stuk of 6 in een kokertje deed waar eerst strips van bijvoorbeeld Lifescan in zaten. Paste precies.

  Nu hebben ze die rechthoekige Dextro, helaas……………

  • Yvonne

  Via de website heb ik bij de klantenservice van Kruidvat gevraagd of de makkelijk oplosbare druivensuikerrolletjes aub mogen terugkomen. (https://www.kruidvat.nl/?cmp=KV-NL-COR-kruidvat-h&cref=ref_sem_goo_K5904798_5_x)

  Is het anders een idee dat de DVN winkel ze gaat inkopen via amazon.de?

  Zelf bewaar ik de druivensuikertabletten in een leeg fotorolkokertje in mijn tas met een paar stukjes noppenfolie erop om het rammelen tegen te gaan.

  • nicnic

  Ik koop al een aantal jaar de Glucotabs. In mijn 42-jarige diabetes-carriëre is dit voor mij de beste oplossing. Verkrijgbaar in meeneem-buisjes (10 stuks) en navul-verpakkingen (50 stuks). Ze zijn niet goedkoop, maar werken voor mij het best. Het is zacht dus goed weg te krijgen, ook als je er niet meer helemaal bij bent. 4 kh per tablet, lekker duidelijk. Ik heb overal en altijd de buisjes liggen: In huis boven en beneden, in al mijn tassen, jassen, in de auto enz. In eerste instantie kocht/bestelde ik ze bij mijn apotheek, tegenwoordig bestel ik ze meestal ongeveer een of twee keer per jaar online.

  • Yvonne

  Vandaag gevonden bij de drogist: rolletjes druivensuiker van het merk Inform. Het is 40 gram voor een euro en de tabletten zijn vrijwel hetzelfde als die van het Kruidvat. Makkelijk oplosbaar en zelfde soort verpakking. Mijn drogist heeft citroen en bessen op voorraad en ze kan alles bij bestellen. Op internet zie ik nog meer smaken. Deze drogist is niet van een keten en ik kom er graag vanwege de service. Als je iets speciaals wilt, bestelt zij het.

   • Ben42

   Hartelijk dank Yvonne,
   Met zoeken op “Inform Druivensuiker”, kom je (met wat moeite) terecht bij een aantal sites die deze verpakking in ieder geval laten zien. Er zijn vele smaken, maar ik loop bij veel links aan tegen ‘uitverkocht’ of dat het hele product niet te vinden is.

   Maar volgens mij gaat het mij lukken deze rollen te bestellen. (Kosten die ik op enkele plekken heb gezien was 80 cent per rol plus 4.95 aan verzendkosten. Je moet dus wel ‘veel’ bestellen om het enigszinds kosteneffectief te maken. Er zijn ook dozen met 30 rollen.).

   Hartelijk dank voor de informatie.
   Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.