Home Forums Bloedsuikerwaarden Lage bloedsuikerspiegel

Lage bloedsuikerspiegel

Hallo, ik ben nieuw hier.
6 maanden terug begon het, ik heb ’s nachts in mijn slaap een bloedsuikerspiegel van 1.2 bereikt en daardoor heb ik een zware epilepsieaanval gekregen. Ik kwam hier niet uit en ben met de ambulance met loeiende sirenes afgevoerd naar het ziekenhuis. Ik had hierdoor ook bijna mijn tong afgebeten.

Sindsdien heb ik erg vaak een te lage bloedsuikerspiegel en de laatste weken gebeurd dit dagelijks.

Ik heb hem voor het slapen gaan ook vaak wat aan de lage kant, ik zit dan op 5. Ondanks dat ik voor de tijd een bruine boterham met kaas eet.
Ik ben heel erg bang dat het s’nachts weer fout gaat, iemand een idee wat ik nog zou kunnen doen voor de nacht?

Alvast vriendelijk bedankt.

Liefs Saskia

 • Heb je het hier al eens met een arts over gehad? Of ben je door een internist in het ziekenhuis gezien? Heb je aandoeningen? Gebruik je medicijnen? Hoe weet je dat die bloedsuiker 1,2 was?

  • Deze was gemeten in het ziekenhuis. Het ambulance personeel hadden het eerst gemeten en meteen iets toe gediend maar kregen bij niet bij.
   Ik ben bij een internist geweest en deze willen nog bloedprikken. Maar dat duurt weer ff ik kan pas donderdag.
   Ze weten nog niet wat de oorzaak is maar su de vanacht voel ik me echt vreselijk weer.

   Dokter belt vanmiddag terug.
   Maar voor nu wil ik weten hoe ik het wat stabiel kan houden want ik wil niet weer meemaken wat ik die nacht heb meegemaakt.

  • koen

  Langzaam werkende koolhydraten in de avond zou wat moeten kunnen ondervangen van de daling in de nacht. Volkorenbrood is wat dat betreft een goede.

  Op momenten dat je je al wat minder lekker lijkt te voelen is de bloedsuikerspiegel sneller te verhogen met aanmaaklimonade of dextrose tabletten. Waarna je dan ook nog wat langzaamwerkende koolhydraten kan nuttigen voor de langere termijn.

  Hopelijk dat je sowieso nog wat aanknopingspunten krijgt van de arts want ik kan me goed voorstellen dat de schrik er wel goed inzit.

  • Ja dat doe ik al, zo ook afgelopen nacht weer. Dat helpt inderdaad wel. Maar als ik hen s’nachts niet voel is het erg lastig.

 • Als ik me nachts zo slecht voel als jij zegt,belde ik huisartsenpost,krijg je via huisartsenpost niet voldoende hulp ,112 bellen.

  Hilbrand

  • Dat heeft mijn gezin de eerste keer ook gedaan en zo nodig bel ik ze zeker. Ze nemen het in ieder geval serieus.

  • Ik word als ik bel altijd opgehaald door de ambulance. Want ze weten dat als ik bel het serieus is.

 • Hoe reageert de huisarts er op
  die krijgt dag erna bericht van de huisartsenpost en 112 ook ,
  ondernemen ze ook actie, bijvoorbeeld naar diëtiste
  eet maar gerust 2 plakken brood
  1 een uur voor je naar bed gaat, en 1 als je naar bed gaat
  niet met kaas,in kaas zitten geen koolhydraten maar vet,probeer eens hagelslag

  Hilbrand

  • Dankjewel voor de tip! Ga ik zeker proberen.

  • En wat mijn huisarts betreft, die is hier niet zo in thuis denk ik.
   Hij is meer van kijk maar even op thuisarts. NL. Hij heeft me uiteindelijk toch doorgestuurd. Maar door corona duurt alles zo lang. Maar de 30ste word ik gebeld door het ziekenhuis over hoe nu verder.

 • Heeft de huisartsenpraktijk geen
  Praktijkondersteuner die diabetespatiënten begeleid

  • Nee die is er niet. Tenminste dat denk ik want daarom moest ik naar de internist.Ik had een andere huisarts en daar was ik zeker al veel beter geholpen dan nu. Helaas is die overleden en heeft deze huisarts het over genomen. Het is erg anders nu. En ik wil een andere Huisarts. Maar door corona word dat wat moeilijker.

 • Wat een nare toestand, Saskia. Een eventuele tussenoplossing tot het ziekenhuis uitsluitsel geeft, is zelf een Free Style Sensor 2 kopen van € 60. Je kan hier op het trefpunt er meer over lezen. Niet schrikken van de vele problemen die met de FSL2 voorkomen, er zijn ook mensen waarbij hij prima werkt. Het voordeel is dat de FSL 2 alarmen geeft bij te hoge of te lage waarden. Je kan hem koppelen aan je mobiele telefoon als die NFC heeft. Het is geen eenvoudige kost als je helemaal geen ervaring met diabetes hebt, trouwens ook niet als je die wel hebt. Het is veel informatie en uitzoekwerk om de sensor goed te laten werken, begin eens op https://www.freestyle.abbott/nl-nl/educatie/e-learning.html en zoek verder op internet. Ook handig om samen met je partner of ouder kind te doen. Verder kan je je nog wat meer verdiepen in langzame en snelle koolhydraten. Als je die boterhammen eet voor je na bed gaat, adviseer ik vooral volkoren brood en geen wit of bruin. Zie verder op https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/veelgestelde-vragen/wat-zijn-koolhydraten#:~:text=Langzame%20koolhydraten%20worden%20door%20je,om%20te%20zetten%20in%20energie. Sterkte.

  • Thanks voor de tips. Ik gebruik altijd al volkorenbrood.

 • Is inderdaad een optie
  gebruik freestyllibre2 al 2 jaar
  ben er heel tevreden over
  goed aanbrengen is het halve werk

  Hilbrand

  • Vetje74

  Wat een nare ervaring!
  Voordat ik de FSL2 had, prikte ik bloed voor het slapen gaan en zette ik s’nachts de wekker om nog een keer bloed te prikken. Zo’n setje ( bv van accu check )is ook makkelijk in gebruik en geeft de juiste waarde aan. Heb altijd iets te eten (volkoren cracker, dextro) en drinken op m’n nachtkastje staan..hoop dat je snel antwoorden en de juiste behandeling krijgt.
  Met het bloedprikken kan je zelf ook al veel te weten komen. S’morgens nuchter meten en dan een uurtje na het ontbijt nog een keer… alles noteren en meenemen naar je arts..beterschap!

  • amr

  Heb je diabetes type 1 of 2?
  Zulke lage waardes zouden niet zoveel moeten voorkomen.
  Ik heb dit ook een periode (onbewust) veel gehad (hypo-unawareness) en gebruik sinds dien een Dexcom G6 CGM.
  Bespreek dit met je behandelaar, dit klinkt oké.

  • amr

  Klinkt alsof je meer bloedsuikerverlagende medicatie gebruikt dan je nodig hebt.
  Ik zou er op staan goede zorg te ontvangen van een specialist, sterkte.

 • ik zie eigenlijk geen enkele aanwijzing om je goed van dienst te kunnen zijn met een antwoord. Het meest wezenlijke ontbreekt volgens mij in dit onderwerp : wat is je medicatie.. spuit je ,en wat…. of tabetten… type 1 of 2 ..

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.