Home Forums Bloedsuikerwaarden Lage glucose

Lage glucose

Sinds kort spuit ik insuline na lange tijd hoge waardes. Ik spuit 4 x per dag. In het begin voelde ik me al niet goed bij waardes beneden de 7. Nu is mijn lichaam blijkbaar gewend aan wat lagere waardes. Laatste weken heb ik ’s middags zomaar waardes ruim beneden 4. Enkele keer zelfs lager dan 3. Voel het ook niet aankomen door de bètablokker die ik gebruik. Ik neem nu voor ik een eind ga wandelen een banaan en nog zit ik snel laag. Wie heeft er een tip.

  • Niet goed voelen dat je laag bent komt bij mij ook voor. IK heb me moeten aanleren dat als ik een vaag honger gevoel heb, dat ik misschien al onder de 4 ben. Voor je gevoel is er nog niks aan de hand.

    Heb je een sensor? Regelmatig kijken op de sensor helpt natuurlijk flink. Mijn regel is: als ik opsta dan check ik de sensor.

    Een banaan eten kan ik niet doen zonder extra insuline! Als je dan nog laag komt, dan gebruik je misschien teveel insuline?

  • Ik heb een sensor,ik merk inderdaad als ik een hongergevoel krijg dat het dan al te laag is.Heb de sensor al ingesteld op 5.Die loopt wel een half uur achter op een vingerprik.Onderweg steeds scannen is wel lastig met een jas aan,komt de telefoonscanner niet door.Ik zal eens met mijn begeleider overleggen of ik met de lunch wat minder kan spuiten.Probleem is dat ik ook zo maar op 14 zit.Ingewikkeld allemaal hoor.Ik heb diabetes 2.

  • Wat je ook kan variëren is de tijd tussen spuiten en eten. Zeef spuit ik de kortwerkende bij een bloedsuiker lager dan 5 pas na het eten. Overleg dit ook met je behandelaar.

  • Bedankt voor de tip,zal het uitproberen,heb vandaag met de lunch al 2 minder gespoten en alsnog nu ruim beneden 4.Ik spuit 14,12 en 10 eenheden kortwerkend en s’avonds voor het slapen 28 langwerkend.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.