Home Forums Bloedsuikerwaarden lage waarde s nachts

 • yoke

lage waarde s nachts

Ik gebruik enkele dagen de Freestyle Libre sensor.
Alhoewel die juist meet, enkele malen gecheckt met vingerprik, geeft die s’nachts een hypo aan als ik een waarde heb van ongeveer 3,3 mmol.
Is het normaal dat s’nachts de bloedsuikerspiegel het laagste is?
IK GEBRUIK NOG GEEN MEDICATIE. Is vooronderzoek.

  • Ben42

  Bij een waarde van 3,3 mmol/liter is er sprake van een hypo.
  Dat wil echter niet zeggen dat als de FLS een waarde van 3,3 aangeeft dat dit ook helemaal correct is. Mijn ervaring is dat ’s nachts de FLS wel eens te lage waarden wil aangeven. **)

  ’s nachts gaat bij veel mensen de bloedsuiker naar een lage waarde toe, er is dan lang niet meer gegeten en bij veel mensen stabiliseert de bloedsuiker dan op (meestal) net boven de 4.

  Een echte waarde van 3.3 mmol/liter lijkt mij laag. Bij medicatie die bloedsuiker verlagend is, komt dit ‘relatief vaak voor. Zonder bloedsuiker verlagende middelen komen de meeste mensen niet onder de 4. Soms willen vrouwen nog wel eens last hebben van ‘lage’ bloedsuikers en hierdoor wat wiebeliger worden, maar meestal zit de bloedsuiker dan nog dicht bij de 4. (B.v. 3.8-4.2).

  Sporters zoals wielrenners lopen bij dit soort waarden tegen de “man met de hamer”. Het lichaam voorkomt bij de meeste mensen dat je ver door de 4 heen kunt zakken.

  Indien je een waarde hebt met 3.3 en dit wordt bevestigd door Bloed Glucose metingen, is het verstandig contact op te nemen met een arts.

  Ben
  Zoals met alle internet berichten, lees ook mijn berichten met enige scepsis.

  • BertW

  @yoke

  wanneer je slaapt ben je in ruste, je hartslag daalt en een aantal lichaamsfuncties veranderen/vertragen. Je bloed blijft wel goed stromen maar de verversing van het intercellulair vocht ( waar de FSL sensor de glucose meet) verminderd. Ook wij hebben gemerkt dat de waarden van de FSL bij het slapen lager zijn dan gemeten met de vingerprik. Omdat dit elke nacht zo is weet je dit en hou je er rekening mee. Anders gezegd, de FSL geeft tijdens het slapen wel eens (valse) hypo’s aan terwijl het dan geen echte hypo’s zijn omdat de afwijking ten opzichte van de BG in het bloed wel 1-2 eenheden negatief kan bedragen. Wanneer je enkele malen snachts gelijktijdig je BG met vingerprik meet en scant met de FSL krijg je een redelijke indruk hoe deze negatieve afwijking in jouw geval is.
  Het beste kun je dit doen rond de tijd waarop de z.g hypo optreedt, deze kun je achterhalen uit de grafieken van de FSL.

  De afwijking kan van persoon tot persoon verschillen.

  Gr. Bert

  • yoke

  Bedankt voor de info . Ik word niet wakker van de hypo hoor , maar zie het s morgens aan mijn grafiek .
  Wat me opvalt is dat het voorvalt tussen 1u30 en 2u00 s nachts . Vannacht misschien even alarm zetten om rond dat tijdstip ook met vingerprik bloedsuikerspiegel te bepalen

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.