Home Forums Bewegen Lange fietsreis met diabetes type 1

 • patty

Lange fietsreis met diabetes type 1

Wie heeft er ervaring met het maken van een lange verre reis en het hebben van Diabetes type 1?
Ik ben van plan voor een lange periode, ongeveer een jaar, op reis te gaan per fiets.
Het plan is om door veel verschillende landen te trekken; Centraal en Zuid Azië (o.a.Kirgizie, Mongolië),Nieuw-Zeeland.
Graag hoor ik hoe jullie het hebben georganiseerd met het meenemen/laten bezorgen van hulpmiddelen en insuline omdat je niet alles mee kunt nemen voor zo’n lange periode.
Met name het laten overkomen van de spullen (welke bezorgdienst raden jullie aan?) kan ik geen informatie over vinden.
Ik hoop op vele reacties zodat ik lekker verder kan met de voorbereidingen!

 • Ik zou aanraden recepten in allerlei talen mee te nemen en vooral ook uit te zoeken waar ter plekke ziekenhuizen in dat land zijn en of ze de insuline en medicatie hebben die jij nodig hebt. Vanuit eigen ervaringen opgedaan ;-). Succes en veel plezier!!

  • Anoniem
  • Inactief

  Wat een gaaf plan, patty! Ik zou als ik jou was de leverancier van je insuline en hulpmiddelen mailen met de vraag waar hun spullen verkrijgbaar zijn in de landen waar je heen gaat. En misschien heeft je zorgverzekeraar ook wel tips of regels. Ik zou het allemaal via mail doen, dan reageren die lui vast iets minder vrijblijvend of vaag.

 • Hey Patty! Super gaaf! Ik ben zelf op dit moment ook bezig met een lange reis (www.livetwotravel.com) waar we de wereld rond willen trekken.

  Tot nu toe hebben we India en Sri Lanka overleefd ;) en we zitten even bij te tanken in Kuala Lumpur (Maleisie).

  Betreft medicatie meenemen en sturen vond ik dit niet makkelijk om te regelen. De verzekeraar geeft je vaak vooraf niet zoveel voorraad mee (door alle limitien) en met de hitte moet je natuurlijk erg oppassen dat je insuline niet te heet word!

  Ik zit op de Omnipod (pompjes) dus ik had genoeg pompjes meegenomen voor 4 maanden. Later heb ik via een kennis van de familie gevraagd (die op vakantie ging naar Maleisie) of ze nog wat extra test strips en pods mee kunnen nemen. En gepland om daar heen te vliegen om ze op te halen. (dus ik moest wel een beejte flexible zijn) Omdat ik van kennissen gehoord had dat je niet altijd op de post kunt vertrouwen, en vaak maken ze het open en halen er van alles uit. In azie heb je veel goedkope vluchten met Airasia, dus mocht je helemaal vast zitten kun je altijd naar een land (hoofdstad)vliegen om spullen op te halen die iemand heeft meegenomen of naar een land waar je weet waar ze je spullen wel hebben.

  Het koel houden van de insuline is tot nu geen probleem geweest. Altijd wel een koelkastje kunnen vinden en als we aan het reizen zijn gebruik ik friobags (zijn ook via de DVN te kopen) en die houden je insuline koel genoeg dat het bruikbaar blijft. (wel je tas in de schaduw zetten en af en toe checken, als het voor mijn gevoel te heet was kocht ik een flesje koud water en legde dat erbij in mijn tas).

  Ook heb ik recepten meegenomen in het Engels (tot nu toe altijd wel een ziekenhuis/pharmacie gevonden waar ze Engels spreken en weten wat insuline is) en aan de leverancier gevraagd in welke landen hun producten verkrijgbaar zijn. (sommige wel en sommige niet)

  Enige probleem wat ik tot nu toe gehad heb is dat ik niet genoeg test strips had. (ze hadden niet mijn merk in India) Dus heb een nieuwe test meter gekocht + strips wat niet duur was. ong 20 euro voor de meter en 50 strips. Ze meten wel met andere waardes maar op internet vind je makkelijk een conversie tabel dus is ook niet zo moeiilijk.

  En natuurlijk heb ik altijd mijn pennen en naaldjes bij me, dus als het helemaal fout gaat met de pomp heb je altijd een back-up. Het voordeel van Azie is dat steeds meer mensen diabetes hebben, dus meestal weten ze wel waar je het over hebt en kun je wel een plek (prive ziekenhuizen zijn vaak een goede optie)vinden om nieuwe insuline te halen. (duurt misschien even om te bestellen dus zou niet tot het allerlaatste moment wachten)

  Ik moet weer kijken hoe ik mijn volgende bestelling ga regelen, ik zit te denken dat dit misschien in Australie is en dat moet dan wel via de post. Dus als jullie nog tips hebben voor betrouwbare postbedrijven dan wil ik het ook graag horen!

  Veel plezier en succes met alle voorbereidingen!

  Groetjes,
  Marijke

 • Ha Patty!

  Top plan, doen! Ik heb zelf een jaar lang met mijn backpack de wereld rond gereisd met mijn liefje. Ik heb voor een half jaar spullen meegenomen (insuline in koeltasjes van Frio uiteraard). Voor het tweede halfjaar heb ik mijn pomptoebehoren en teststrips laten bezorgen op een postadres (van een hostel waar we langere tijd verbleven) in Cusco, Peru. Dit heb ik vanuit Nederland geregeld met Mediq Direct. Ik heb eventueel nog de naam van de mevrouw die destijds mijn contactpersoon was daar, fijn mens. Ging allemaal prima, totdat ik op het postkantoor van Cusco ineens 250 US dollar aan invoerrechten moest betalen. Oeps.. Ter plekke maar betaald, je hebt het toch nodig hè ;-) Bij thuiskomst heeft het Zilveren Kriis dit overigens keurig aan me vergoed, had ik niet verwacht. Insuline voor het tweede halfjaar heb ik bij de apotheek in Santiago, Chili gehaald en zelf voorgeschoten. Kost geen drol daar, zal in Azië ook zo zijn. Moest er alleen wel 3 apotheken voor af, want ze hadden overal maar 1 flacon op voorraad, haha. Wat wel echt beroerd was, was dat ik voor zo’n lange tijd geen vakantiepomp meekon krijgen van Medtronic en je raadt het al: mijn pomp kapte ermee. Gelukkig zouden we een maand of 2 later mijn ouders ontmoeten in Thailand dus zij hebben een nieuwe pomp voor me aangevraagd in Nederland en die voor me meegenomen. In de tussentijd ben ik weer even teruggevallen op de insulinepennen, die ik ook in Santiago vrij makkelijk kon krijgen. Ze hadden alleen geen Lantus dus in overleg met de diabetesverpleegkundige in Nederland, heb ik daarvoor een andere soort gebruikt. Zelf heb ik wel altijd kntzettendveel last van hoge temperaturen, ik heb dan gek genoeg veel MEER insuline nodig. Wat dat betreft was Nieuw-Zeeland echt fantastisch, ideaal klimaat voor mij ;-) Heeeeeel veel plezier met je mooie plannen, GENIET!!

  Groetjes,

  Suzanne

   • patty

   Hoi Suzanne,
   Bedankt voor je reactie.
   Hoe is jullie reis geweest? of zijn jullie nog onderweg? waar zijn jullie allemaal geweest behalve Zuid Amerika? Gewoon even nieuwsgierig naar;-)
   Je geeft aan dat je eea geregeld hebt met Mediq Direct, hebben zij ook het verzenden verzorgd (welke pakketbezorger) en kun je laten weten of je van te voren dan ook al een adres had doorgegeven of dat je dit onderweg hebt bepaald naar gelang de reis vorderde?
   Ik maak gebruik van flexpennen en een losse meter en strips. Ik kan dit echt niet voor een half jaar mee nemen.
   Kun je nog iets toelichten oven het punt van invoerrechten/hoe je dit evt zou kunnen voorkomen, waar ligt dit om stappen te ondernemen?
   Het is natuurlijk dat je er zoooo afhankelijk van bent. In sommige landen is insuline wel goed verkrijgbaar maar je stripjes en naalden is een ander verhaal…
   Ik hoop dat je nog iets aan tips kunt geven.
   Bedankt alvast,
   vr gr Patty

 • Vorig jaar plaatste Patty hier haar oproepje. Inmiddels fietst ze al een aantal maanden in Nieuw-Zeeland en het Verre Oosten. Leuk om haar verslagen te lezen:

  Op avontuur met diabetes
  Chinees gebak

   • Menjoo

   De link doet het helaas niet. en ik ben ook al is het nu 5 jaar later wel erg nieuwsgierig :)
   Is het verslag nog ergens te lezen??
   Vriendelijke groetjes Menno

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.