Home Forums Hulpmiddelen Last van Omnipod

Last van Omnipod

Nu sinds begin van het jaar gestart met de Omnipod en op het moment van schrijven heb ik een flink abces door een ontsteking op m’n been na het plaatsen van een pod daar.
De Omnipod zou mijn leven zoveel aangenamer maken, maar helaas heb ik er na 1,5 maand alleen maar problemen mee. Ik heb er al een aantal vroegtijdig moeten verwijderen omdat ze pijn doen. En ook al ben ik redelijk ingesteld nu, ik blijf met grote regelmaat boven de 15 zitten wat mijn gemoedstoestand ook niet ten goede komt. Op dit moment weet ik niet of ik er mee door moet gaan of dat ik beter weer kan spuiten. Ter info, ik heb al 30 jaar diabetes 1. Graag hoor ik jullie ervaringen.

 • Hallo!

  Hier een lotgenoot! Ik heb mijn 5-jarentermijn aan de Omnipod al uitgezeten. En dat ging slecht. De pomp deed pijn, werkte überhaupt niet, of piepte heel hard. Waarom was ik niet eerder gestopt?

  Om te beginnen wilde ik al nooit een pomp. Toch werd ik overtuigd door deze mooie draadloze pod. Bij anderen werkte dit heel goed. Bij mij niet, maar ik zette door. Er was zelfs een verantwoordelijke van Omnipod bij mij thuis geweest. Hij adviseerde tip 1 hieronder tegen de pijn. Na 5 jaar mocht ik een andere kiezen, ik koos niet de nieuwste, maar wel een zeer betrouwbare, de Medtronic Minimed 640G. Dat had ik veel eerder moeten doen!

  Wat ik hiermee wil zeggen: soms werkt de pomp bij jou niet goed al doet hij dat bij anderen wel. Probeer het zeker even, maar bespreek het in het ziekenhuis en wacht niet te lang met overstappen. Of dat weer spuiten of een andere pomp is, dat is aan jou. Ik koos voor een pomp die beter bij me past. Die werkt altijd!

  Voor nu heb ik nog enkele tips voor je:

  • pak een huidplooi met je vingers en plaats de pomp daar, net als met spuiten.
  • zorg dat je insuline en been op kamertemperatuur zijn
  • wissel af, benen, buik, rug, armen

  Succes!
  Cor

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.