Home Forums Hulpmiddelen Levering free style Libre

Levering free style Libre

Een vraag die ik met jullie wil delen. Ik belde mijn diabetesverpleegkundige over de levering van de free style Libre. Meteen de dag daarna kreeg ik de sensoren geleverd via Mediq Direct. Ik kreeg van de diabetesverpleegkundige te horen dat er problemen zijn met de levering van de scanner. Heeft een van jullie hier ervaring mee? Volgens mij kan ik de sensoren dan niet gebruiken. Moet ik dan eerst een scanner hebben voor de meting. Of kan ik ook een App downloaden voor de meting?

En wie van jullie wacht ook nog op de levering?

Groeten, Jules

  • Ben42

  Moet ik eerst een scanner hebben voor de meting. Of kan ik ook een App downloaden voor de meting?

  Je kunt de App gebruiken om de sensor te scannen. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je mobiel de sensor inderdaad kan scannen. Niet iedere mobiel heeft NFC en niet ieder NFC toestel kan met de sensoren omgaan.

  Gebruik je en een reader en een mobiel, start de sensor dan op met de reader en daarna pas met de mobiel.

  Ben

  • elleke

  Ben het helemaal met Ben eens. Heb zelf niet zo’n heel nieuwe samsung maar het gaat er prima mee. Alhoewel de scanner sneller de sensor vindt, mijn mobiel geeft nog wel eens een scanfout aan, maar goed dan houd je je mobiel er nog een keer tegen en heb je wel een uitslag.
  Op mobiel zijn de uitslagen en de statistieken ook beter te lezen/bekijken. Duidelijker.

  En let op als je straks beide gaat gebruiken start wel beide op binnen het uur. Was een keer vergeten mijn mobiel ook te starten en dat lukt dan dus niet meer, pech, 14 dagen alleen de scanner gebruiken. Terwijl het reuze makkelijk is als je de deur uitgaat, mobiel mee en je kunt alles:)

  Succes

   • Jasper

   Hoi Elleke,

   Dat binnen een uur activeren van je telefoon na de scanner is blijkbaar veranderd met de app update. Als je beide wil activeren moet de scanner eerst en daarna je telefoon, dat hoeft tegenwoordig niet meer binnen een uur, maar ergens binnen de 2 weken dat je scanner mee gaat :-)

   • Dat is mij ook verteld. Eerst met de reader de sensor activeren (dan moet je daarna 60 minuten wachten voor je kunt scannen) en pas na de eerste scan de app gebruiken. Ik merk dat ik bij een nieuwe sensor opnieuw moet inloggen bij de app, maar ik vind het zo veel handiger dan de beperkte reader. Vooral voor eigen notities.

    Jammer dat je dat niet met je behandelaar kunt delen, maar alleen de reader.

    • Ludy

    Hoi Chaim,

    Zeker kun je dit met je behandelaar delen. Hij of zij moet je dan een uitnodiging sturen vanuit het ziekenhuis en wel een: Uitnodiging om u aan te sluiten bij het LibreView. Zo kan hij ter alle tijden jou waardes bekijken. Zo is het bij mij gegaan, ik gebruik wel de App van Libre zelf.

    • elleke

    Dank voor deze tip. Ik zal het bij de volgende sensor proberen.

 • Hoi,

  Goede vraag! Lees de laatste berichtgeving hierover op DVN.nl. Dan zie je ook wat er allemaal mogelijk is als je de reader nog niet hebt, maar wel een geschikte mobiele telefoon. En het delen van de gegevens met je behandelaar:
  https://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsbericht/freestyle-libre-readers-vertraagd-geleverd

  Hartelijke groet,

  Moderator ^Lotte

  • Ik heb deze week de FSL ontvangen en ga er dinsdag met mijn dvk mee aan de slag, dus ben zeer benieuwd, heb net op Google gezocht en het blijkt dat mijn iPhone wel NFC heeft. Dus gaat goed komen. En ik ben nieuw met de FSL, dus ik ga jullie nog nodig hebben met vragen hierover

  • KeesB

  Ik heb meteen de app geïnstalleerd nadat ik er hier over las. Prachtig! Ik ben al een paar keer de scanner vergeten mee te nemen en nu kan het ook via de phone.
  Het viel me wel op dat de app een waarde aangeeft die ongeveer 0,7 mmol/l hoger ligt dan de scanner.
  De app werkt niet als het scherm uit is maar er zijn ergere dingen.

 • Ik had in februari ook bij mijn dvk om de FSL gevraagd, zij heeft hem aangevraagd en binnen 2 weken had ik een telefoontje van Bosman, daar had zij hem voor me besteld, ik zou hem elk moment binnen krijgen, maar er nog niks mee kunnen, want voor mijn dvk is het ook nog nieuw, en zij zou daar eerst zelf scholing in krijgen, eind maart. Intussen hebben we nu te maken met het coronavirus dus ik vrees dat ik nog wel ff kan wachten op mijn FSL. Ik heb hier wel een vraag over, werkt die app ook met een iPhone van Apple? Of is er dan een andere mogelijkheid om mijn waarden uit te lezen?

 • Miepie heb je de sensors al binnengekregen? Zo ja, dan zou je het gewoon kunnen gebruiken hoor.
  Je moet dan wel de app downloaden op je telefoon. Als die maar een nfc heeft die moet je telefoon namelijk wel hebben. Dan kun je de sensor scannen met je telefoon en moet je ook op de pc de freestyle libre link downloaden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.