Home Forums Hulpmiddelen libre 2 vanaf 24 november verkrijgbaar in nederland

 • m@rtin

libre 2 vanaf 24 november verkrijgbaar in nederland

vandaag contact gehad met abott we gebruiken nu de libre 2 al een jaar en kopen deze in duitsland echter geeft het nu steeds signaal verlies aan , dus hekpdesk gebeld maar die wilde niet helpen omdat het een in duitsland gekochte sensor is , wel vermelde ze dat de libre 2 vanaf 24 nov in nederland te verkrijgen is . ik kan er niet over vinden op het internet , zou het waar zijn????
groet
m@rtin

 • Ik hoop dat het waar is, ik heb de update gehad op de mobiel en daar kan ik op de libre app al alarmen instellen, dat vond ik wel vreemd dat het nu wel kan maar nog niet mogelijk met de sensor die we nu hebben maar, wel met de libre 2.

 • Hallo ik heb nog 3 nieuwe liggen van uit Duitsland maar heb nu de dexcom g6 en die word vergoed wilt u deze misschien overnemen???

  • m@rtin

  ik had er net 20 gekocht vanuit duitsland libre2 . verkpen dan maar weer . ik denk wel dat ze eerst de oude vooraad libre 1 opmaken alvorens de libre 2 uitgegeven wordt

 • Waarom niet gelijk overstappen naar de nieuwe libre 3
  Die is beter en goedkoper
  Zal in Nederland nog wel een tijd duren vrees ik
  Jan

  • Ytsma

  Eerst zal er voor Libre 2 overeenstemming moeten komen dat de verzeleraar ook dit type vergoed.
  Libre 3 zal nog wel een stap te ver zijn voor de verzekeraars en het kabinet

 • Ik heb gelezen dat de 2 niet naar Nederland komt, dat we hier van 1 naar 3 gaan. Wanneer, dat is niet duidelijk. Zal nog wel even duren… Let op de lijst met compatibele telefoons want niet elke telefoon kan de scan uitvoeren.

   • Jenn

   Wel raar dat de libre app nu een update heeft gehad met benoemen van Libre 2 opties ??

 • Interessant. Waar heb je dat gelezen?

 • Ik ben geabonneerd op diabetestype1.nl, van het diabetesfonds.

 • Dank je, ik nu ook

 • Van Abbott heb ik een uitnodiging ontvangen voor een webinar as donderdagavond over de nieuwe generaties flash monitors.

 • Ter info:

  FreeStyle Libre 2 vanaf nu ook in Nederland
  De flash glucosemeter FreeStyle Libre 2 (FSL2) van Abbott is vanaf 25 november beschikbaar in Nederland. Vergoeding door de verzekering gaat volgens dezelfde voorwaarden als voor de huidige FreeStyle Libre-sensor. Een groot verschil met het eerste model is een optionele alarmfunctie.

  Fabrikant Abbott kondigt aan dat de FreeStyle Libre 2 (FSL) vanaf morgen ook in Nederland beschikbaar is. Het is de opvolger van de FSL1. (Onlangs kreeg ook een derde model al de CE-markering, maar van deze FSL3 is nog niet bekend wanneer het hier op de markt komt.)

  Verzending zodra voorraad FSL1 op is

  Heb je zelf nog FSL1-sensoren in huis, dan gebruik je die eerst. Je kunt ze niet omwisselen. Ook de distributeurs maken eerst hun voorraad van FSL1-sensoren op; daarna leveren ze automatisch de FSL2. Dat gaat op dezelfde manier als die je gewend bent. Abbott meldt dat hun distributie-partners, Mediq Direct Diabetes en OneMed voorbereid zijn op de levering van de FSL2.

  Alarmfunctie FSL2 met app of nieuwe reader
  Een groot voordeel van de FreeStyle Libre 2-sensor is dat hij een alarm kan geven bij hoge of lage glucosewaarden. Je hoeft daar geen gebruik van te maken, maar het kan dus wel. Daarvoor heb je dan wel de FreeStyle LibreLink-app voor nodig, of de nieuwe FSL2-reader.

  Eerdere readers met versie 2.4.8 of hoger werken wel gewoon om je waarden te scannen, maar niet voor de alarmfunctie. Abbott heeft overigens veel online instructiemateriaal voor gebruikers, op hun vernieuwde E-learning platform.

  Vergoeding
  Iedereen die momenteel de FreeStyle Libre al vergoed krijgt, krijgt de FSL2 ook gewoon vergoed. Kom je momenteel niet in aanmerking voor vergoeding van de FSL, dan kun je hem wel op eigen kosten aanschaffen via de webshop van Abbott.

  6feet10

  • m@rtin

  mijn zoon heeft zijn iphone een update gedaan naar ois14 en nu werkt de app niet meer wel kun je scannen maar alarmen geeft de libre 2 dan niet meer heeft melding signaal verlies. de libre app is dus niet actueel . maarweer de hand scanner gebruiken maar weer
  groet
  martin

 • Gisteravond het webinar van Abbott gevolgd over de nieuwe sensoren in nl. Gevraagd naar de FSL 3. Die komt voorlopig niet, ze zijn al blij dat ze de FSL2 nu in Nederland vergoed hebben gekregen. Verder het zelfde verhaal als van 6feet10 hierboven.

  • Ytsma

  Had vanmorgen mail van mediq.

  Bij de eerstvolgende kwartaal bestelling krijg ik de fsl2 geleverd.
  Dat is sneller dan ik had verwacht.
  Dit houd voor mij in dat ik ongeveer half februari de eerste kan zetten.
  Ben benieuwd.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.