Home Forums Hulpmiddelen Libre link 2 problemen (en fake oplosingen van Abbott)

 • Maboge

Libre link 2 problemen (en fake oplosingen van Abbott)

Na meer dan 1 jaar zonder grote problemen met libre link 1 nu libre link 2 in gebruik genomen. De eerste sensor werkte beter als de oude sensor en was veel beter uit te lezen dan de oude libre link 1 sensoren. Met de volgende sensor begon het problemen direct na het opstarten bij de eerste scan, mijn telefoon gaf aan dat ik kon scannen, kreeg de melding sensor werkt niet nieuwe sensor aan brengen. De nieuwe sensor die ik de volgende aan bracht gaf de zelfde problemen.
Abbott gebeld men wilde weten welke telefoon ik gebruikte. De telefoon staat niet in de aanbevolen lijst en ook niet in de lijst van niet aanbevolen telefoons. Ik heb de lijst bekeken de lijst met telefoons is beduidend korter dan de lijst die er was toen ik met librelink begon.
Een goed gevonden oplossing voor Abbott ik moet nu met een telefoon en een reader op pad dus geen goede oplossing voor mij.
Voor de sensor die loslaten heeft Abbott ook een oplossing bedacht.
Ze leveren geen alcohol doekjes meer bij de sensor.
Ga zo door Abbott je klanten krijgen is geen probleem (veel reclame maken) maar houden is wel een probleem als jullie zo door gaan

 • Gebruik al vanaf begin niet de alcohol doekjes,altijd gepruts die kleine doekje, koop een flesje 70 procent alcohol, scheer eerst de haartjes er af,stukje keukenrol goed schoonmaaken even laten drogen, sensor zit muur vast ,zo vast dat het regelmatig gebeurd bij lostrekken dat de lijmlaag op de arm achterblijft

  • Ben42

  Maboge Schreef:
  26 april 2021 om 12:22
  Libre link 2 problemen (en fake oplosingen van Abbott)

  Eventueel heb ik een zeer kleine deel oplossing voor je. Ik heb nog twee versie 1 sensoren en ben bereid die te ruilen voor de versie 2. Reageer even of je hier wel of geen gebruik van wilt maken. En laat even zien dat je meer bent dan alleen iemand die hier 1 keer komt klagen.

  Wat telefoons betreft, de lijsten (wel en niet) van Abbott zijn veel te klein. Het zou beter zijn dat er een openbare lijst is met problemen met telefoons. Dan heeft Abbott niet de verantwoordelijkheid voor de telefoons en wij hebben meer informatie. Vanwege productaansprakelijkheid zal Abbott een dergelijke lijst niet faciliteren. Misschien iets voor de DVN. Samen moeten de Nederlandse gebruikers een behoorlijk overzicht kunnen maken.

  Wat de alcoholdoekjes. Abbott levert ze niet meer bij omdat ze deze van andere leveranciers betrokken. Met medische spullen is het meeleveren van producten van derden altijd een probleem in verband met product aansprakelijkheid. Dat is de reden dat Abbott is gestopt met de doekjes meeleveren. De doekjes worden nog steeds wel geadviseerd/voorgeschreven in de gebruiksaanwijzing van Abbott.

  Vriendelijke groet
  Ben

  • koen

  Een hoopgevend bericht is wel dat de Libre 3 als of wanneer die uitkomt geen gebruikt meer maakt van het gewraakte nfc wat nu het probleem is met veel telefoons.

 • Heb telefonisch contact gehad met Abbott,ze vinden 70% alcohol en een stukje keukenrol een goed alternatief,gebruik het al jaren,nog nooit een sensor losgelaten

  Hilbrand

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.