Home Forums Behandelaren LibreLink app (Freestyle Libre) ervaringen?

LibreLink app (Freestyle Libre) ervaringen?

Omdat ik het me momenteel niet kan veroorloven om de FreeStyle Libre fulltime te gaan gebruiken, heb ik aan Abbott gevraagd of er een optie is een uitleesapparaat te lenen voor tijdens mijn aanstaande actieve vakantie. Aangezien het een medisch hulpmiddel betreft kan dit niet, maar ze hebben mij de gratis LibreLink app als alternatief aangedragen.
Nu is mijn vraag wat jullie ervaring hiermee is – er staan helaas maar weinig recensies in de Play Store. Werkt dit net zo goed als de reader?

Als het goed werkt, zou ik voor nu twee sensors kunnen kopen en gebruik maken van de app. Ik wil namelijk nog geen reader kopen, omdat je dan net zult zien dat als het wel vergoed gaat worden, er weer een nieuwe reader is (en bovendien zou ik ‘m nu een maand gebruiken en daarna niet, en dat vind ik toch zonde van die zestig euro).

 • Ik vind de app beter werken, de overzichten zijn duidelijker en mooier en ze zijn in kleur.
  Ik gebruik alleen de app de reader gebruik ik niet meer.

  • Tonny

  Hoi, ik heb de reader wel in bezit maar gebruik ‘m ook niet meer sinds ik de app op mijn telefoon heb. De app is zeker zo gemakkelijk en toch ook een apparaat minder mee te Nemen.

  Tonny

 • Ik heb een software update van mijn telefoon gedaan en ik had net een nieuws sensor gezet. Die sensor bleef het doen nadat ik me weer had aangemeld met de libre app.
  Maar de voorgaande dagen zijn niet meer te zien. Dus ik mis nu 2 dagen. Houd daar rekening mee als je een android update doet.

  • Ik heb ook laatst een update van mijn telefoon gehad, maar bij mij zijn alle gegevens gewoon bewaard gebleven.

 • Ik wil graag een reader overnemen van iemand die deze niet meer gebruikt

 • hier al drie keer een sensor vroegtijdig gestopt door de app, scannen gaf storing en melding kwam dan vervang sensor. sindsdien durfen wij de app niet meer te gebruiken

  • hoi m@rtin
   M. kijk op je scanner: re boven tandw., ga naar systeemstatus, kies logboek van voorvallen en noteer datum, tijdstip + de foutmelding.. er….Bel Abbott en probeer er achter te komen wat die melding betekent. Had je recht op vervanging ??
   Sportieve groeten

 • allemaal keurig vergord gekregen , maar we gebruiken de app niet meer

  • bartk

  Voor de telefoontechneuten onder ons,
  Binnenkort krijg ik een andere telefoon. Van Sams. s6 naar s8. Tot nu toe was het niet mogelijk om bij het overzetten van al je gegevens de data van freestyle libre mee te verhuizen. Heeft iemand hier tips and trics over om dit wel te behouden of mee te verhuizen. Desnoods handmatig te selecteren. Het moet toch ergens opgeslagen staan in het geheugen.

  Abbot had zelf nog geen oplossing maar zou de tips meenemen.

  Bart

  • martje

  Bart, misschien heb je je nieuwe telefoon al… Maar mijn oplossing zou zijn om een koppeling te maken met Diasend. Daar blijven de gegevens (altijd?) in bewaard.

   • bartk

   Hallo Martje,

   Het klopt dat de gegevens in Diasend bewaard blijven en met de koppeling naar een nieuwe telefoon sluit dit netjes op elkaar aan. Waar ik mee zat was dat ik de gegevens niet meer bij de hand had in de mobiel. Hier is geen oplossing voor en het is niet mogelijk en softwarematig afgeschermd door Abbot. Ik heb mij er inmiddels mee gered en het is niet anders.

   Bedankt voor je reactie Martje.

 • Ik gebruik de iOS app nu een paar dagen: zeer tevreden mee. Ook de automatische upload naar libreview (https://www.libreview.com/) is handig, vooral als je verschillende app(s) readers gebruikt.

  • Hansdd

  Ook ik nu een week ervaring met de iOS-app. Zeer tevreden. Nog makkelijker scannen en goede overzichten. Telefoon en app werken ook sneller dan de reader. Inmiddels ook een iOS update gedaan. Had geen gevolgen, alle gegevens bleven netjes bewaard en de app werkt als daarvoor.
  Ook het delen van info uitgeprobeerd via LibrelinkUp, werkt prima. Iedere scan is ook te zien, met melding, op telefoon van de persoon met wie je de info deelt. Mijn partner heeft nu het gevoel dat zij er een Tamagotchi bij heeft (o mijn god, hij moet eten!) Voegt voor ons niet echt iets toe. Is vooral bedoeld voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben bij de Diabetes zelfzorg (bv kinderen).
  Heb overigens nog niet de automatische upload naar Libreview ontdekt? Moet toch echt telefoon aansluiten op computer. Ik hoor graag als het anders kan.

  • Tims

  Goed om dit te lezen!
  Ik heb sinds 3 maanden type 1 en ik kan niet wachten tot ik de Libre kan gaan gebruiken. Het lijkt me erg behulpzaam bij het leren inschatten hoe bepaalde omstandigheden mijn bloedsuiker beïnvloeden.
  Begrijp ik nu goed dat ik mbv de app en 1 enkele sensor al kennis kan maken met Flash Monitoring? Dat zou de drempel om het eens te proberen wel flink verlagen namelijk..

  • Dat zou in theorie wel kunnen, alleen is er vanwege leveringsproblemen een tijdelijke aannamestop van nieuwe klanten. Je zult dus helaas nog even geduld moeten hebben, Tims…

  • Anoniem
  • Inactief

  HAllo, hier gebruiken wij de app bewust niet gewoon omdat wij niet zo apperig zijn. Wij kunnen prima uit de voeten met het uitlezen op de computer.

 • Sinds kort ook een smartphone en dus aan de gang met de app.
  Ik vind de app fijner dan de reader omdat ik er handiger de hoeveelheid koolhydraten en insuline ingevuld krijg.
  Ook heb je nog de mogelijkheid om notities te plaatsen, bijvoorbeeld wat je hebt gegeten en waarom een hoeveelheid insuline gespoten.

  Ik kan alleen niet vinden hoe ik het overzicht kan afdrukken zoals met de reader wel via de computer kon.
  Iemand een idee hoe dat moet, of kan dat niet met de app?

 • Eigenlijk nooit veel problemen gehad en een tevreden gebruiker, tot twee weken terug. Mijn iphone scant niet meer en abbot komt niet echt met n oplossing. Iemand dezelfde ervaring?

  App verwijderen en weer installeren werkt niet

 • Ik activeer wel iedere nieuwe sensor ook met de app, zodat ik een backup heb als mijn bijna vier jaar oude reader uitvalt. Maar dagelijks hanteer ik de reader, die houdt makkelijker vast met mijn dupuytren handen plus nog artrose. Ik probeer een tweede operatie zo lang mogelijk uit te stellen en mijn vingers zijn nog niet zo krom.

   • Guido

   Begrijp ik hieruit dat de reader niet nodig is voor het activeren van de Sensor. Kan je de Sensor ook activeren met de App?

   Ik heb onlangs een leensensor (dexcom g4) gebruikt van het ziekenhuis en ben me nu wat meer aan het inlezen in de Freestyle Libre. Dit was nog een van de vragen waar ik geen antwoord op heb.

 • Ja het gaat prima zonder reader, je kan de sensor starten met je telefoon als die ervoor geschikt is.

  Android
  • Besturingssysteem: Android 5.0 (Lollipop) of hoger
  • Near-Field Communication (NFC): Uw smartphone moet NFC-functionaliteit hebben, en NFC moet aan staan.

  iOS
  • Telefoonmodellen: iPhone 7 of hoger
  • Besturingssysteem: iOS 11 of hoger

   • Guido

   Ok fijn. Bedankt voor de info

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.