Home Forums Hulpmiddelen LibreLink voor de iPhone

 • koen

LibreLink voor de iPhone

Na de update van LibreLink voor het gereedmaken voor iOS 14 en of de Libre 2 is het een ellende om te scannen. Vaak 2 tot 3x voor een succesvolle scan. Bij de nieuwste sensor, inmiddels 3 dagen in gebruik, heb ik enkel na het activeren 1 keer kunnen scannen maar sindsdien kan hij de sensor helemaal niet vinden. Gelukkig gebruik en activeer ik ook elke x de reader en doet die het nog wel.

Iemand hier die hiermee bekend is? Zou het kunnen komen door de dubbele activatie en zou ik het in het vervolg kunnen voorkomen door de sensor alleen nog met de telefoon te activeren? (Beetje tricky om juist nu op de bonnefooi te proberen)

Zo niet, is dit wellicht direct een waarschuwing voor iPhone gebruikers die overwegen om sensors aan te schaffen zonder reader te bezitten

  • Max

  Max,
  Heb speciaal voor de glucose sensor een smartphone aangeschaft. Maar als ik dit zo lees zie ik er geen heil in. Ben volkomen digibeet, en weet nauwelijks met die smartphone om te gaan. Heb ook al gelezen dat de pleister van de sensor problemen kan opleveren, wat betreft overgevoeligheid voor de lijm van de pleister, en loslaten binnen de 14 dagen dat je er mee mag doen.
  Ben niet de jongste meer en heb tot nu toe de smartphone weten te ontwijken, maar kan er vooralsnog helemaal niets mee. Mijn oude Nokia deed het nog best. Kortom een en al frustratie. Ben overigens al 30 jaar diabeet II en kon het tot nu toe met de vingerprikken doen, maar die vingers zijn inmiddels helemaal op en gevoelloos. De diabetesverpleegkundige die ik uiteraard elke 3 maanden bezoek trekt haar schouders op.
  De diëtiste raadde mij aan het met de sensor te proberen, maar na ingeschreven te zijn op dit forum zakt alle moed mij in de schoenen. Wat raden jullie mij aan, moet ik toch maar doorgaan? De smartphone is er, de sensoren moeten nog besteld, waar en bij wie ?
  Wie kan of wil mij hierin ondersteunen ??

  • koen

  Welkom op het forum Max.

  Hou in gedachte dat mensen een forum vooral opzoeken wanneer iets fout gaat of niet werkt. Bij genoeg mensen werkt alles wel soepel en die mensen hoeven dan niet op zoek naar een forum voor antwoorden of om hun succesverhaal te delen.

  Mocht u een iPhone hebben aangeschaft voor dit doel dan kan het zijn dat het nu niet werkt maar ik heb er vertrouwen in dat ook dat wel weer opgelost zal worden. Heeft u een andere smartphone met nfc (nfc is noodzakelijk om de sensor te scannen) aangeschaft dan kunt u er wel gewoon mee beginnen.

  Voor wat betreft de sensors en de lijm gaat hetzelfde op. Bij het grootste deel van de mensen werkt het echt prima en is er maar één manier om te weten in welke groep u valt. Gewoon uitproberen want het is een geweldige uitkomst voor de meeste mensen.

  Ik denk dat uw diabetes verpleegkundige u het beste kan adviseren welke route u moet nemen om de sensor aan te vragen/bestellen. Ik weet ook dat u daar de eerste gezamenlijk zou kunnen plaatsen mocht u er zelf wat onzeker over zijn.

  Hopelijk heb ik u hier iig al wat mee geholpen

  • Ytsma

  Misschien nog belangrijker te melden.
  Je hebt niet beslist een smartphone nodig om met de sensoren te werken.
  Je krijgt er een reader bij waarmee je ook prima alles bij kunt houden.

  Wel is het zo dat ik de de app op de telefoon een stuk overzichtelijker vind ten opzichte van de reader

   • koen

   Wanneer er vergoeding is vanuit de verzekering krijg je de reader erbij. Volgens mij gaat dat dus niet op voor iedereen die de sensor wil proberen.

  • LADA_L

  Hier nog geen problemen met iOS 14 en iPhone en FreeStyleLibre gezien, alles werkt nog steeds normaal.
  Heel af en toe wil de sensor niet meteen scannen, via iPhone maar even later wel weer.

   • koen

   Super blij dit te lezen, blijft gek dat ik de huidige sensor wel ook geactiveerd heb met de phone maar nu dus echt compleet onvindbaar is. Hopelijk is het een eenmalig probleempje dan

    • Max

    Max,
    Superfijn om bovenstaande te lezen; geeft de burgerman weer wat moed.
    Hartelijk dank en we gaan een en ander uitproberen en zal idd contact opnemen met de diabetes verpleegkundige. Per slot is het voor mij volkomen onbekende materie. Zo’n 50 jaar geleden moesten we nog met een soort van mesjes in de vinger prikken en via een glazen buisje bloed afnemen en opsturen naar een lab. Ik heb het over eind jaren 60 vorige eeuw.
    Inderdaad Koen je hebt volkomen gelijk, als je zegt, alle goede bevindingen worden meestal niet gedeeld op een forum. Mogelijk heb ik dus die vermaledijde smartphone dus niet eens nodig. Maar je kunt tegenwoordig bijna niet meer zonder.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.